Skip to main content

2.10.2020 klo 18.30 HIFK – FC Honka, Bolt Arena

HIFK:lla on vielä kuusi kierrosta edessään Veikkausliigan runkosarjassa ja ensimmäinen niistä pelataan perjantaina. Syyskuun tapaan myös lokakuu käynnistyy pääkaupunkiseudun paikallisottelulla, sillä HIFK:n vieraaksi saapuu espoolainen FC Honka. Joukkueet kohtasivat toisensa tasan kuukausi sitten Tapiolassa, josta HIFK haki täydet pisteet mukanaan voittaen vierasottelun tuloksella 0-1.

Vastustaja: FC Honka

FC Honka on kauden mittaan kuulunut sarjan kärkijoukkueiden joukkoon ja pitää tälläkin hetkellä hallussaan neljättä sijaa Veikkausliigan sarjataulukossa. Pisteitä espoolaiset ovat keränneet yhteensä 27 kappaletta 17 pelatun ottelun aikana.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä pelattu ottelu HIFK:ta vastaan Tapiolassa oli FC Hongan tämän kauden avaustappio Veikkausliigassa. Voittoja joukkue on napannut yhteensä vain kuusi kappaletta, mutta runsas tasapelien määrä on pitänyt espoolaisjoukkueen mukana kärkipään kahinoissa. Joukkue on edelleen päästänyt vähiten maaleja kaikista tämän kauden Veikkausliigassa ja on vähämaalisten ja tasaisten otteluidensa ansiosta ollut yksi sarjan vaikeimmin voitettavissa olevista joukkueista.

HIFK:n lisäksi Vesa Vasaran luotsaaman espoolaismiehistön on onnistunut voittamaan ainoastaan FC Haka. Tämä yllättävä tulos nähtiin viime sunnuntaina, kun valkeakoskilaisjoukkue kävi hakemassa täyden pistepotin Espoosta maalein 1-2. FC Honka sai ottelun loppuhetkillä oivan tilaisuuden tasapeliin, kun sille vihellettiin rangaistuspotku lisäajan neljännellä minuutilla. Keskikenttäpelaaja Lucas Kaufmann veti rangaistuspotkun, jonka FC Hakan maalivahti Michael Hartmann kuitenkin onnistui torjumaan vasemmalla kädellään kentän pinnan tuntumasta. Täydet pisteet matkustivat Valkeakoskelle FC Hongan kauden toisen tappion myötä.

Espoolaisten paras maalintekijä tällä kaudella on edelleen seitsemän maalia tehnyt kamerunilaishyökkääjä Jean Marie Dongou, mutta hän on ollut sivussa joukkueensa kokoonpanosta kolmen edellisen ottelun aikana.

HIFK:n näkökulmat

HIFK lähtee perjantaina pelaamaan tämän viikon toista otteluaan, sillä joukkue kohtasi maanantaina SJK:n vieraskentällä. Seinäjoella nähtiin peräti viisi maalia SJK:n 3-2-voittoon päättyneessä pelissä. Ottelun lopussa HIFK:n Sakari Mattila ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla kyseenalaisella tavalla. HIFK jätti eilen Palloliitolle vastalauseen, jossa seura vaatii Mattilan kahden ottelun pelikiellon kumoamista. Vastalause on tällä hetkellä vielä Palloliiton käsittelyssä, eikä Mattilan mahdollisesta pelikelpoisuudesta perjantaina täten ole lopullista vastausta tässä vaiheessa.

Heikkoon ensimmäiseen puoliaikaan maanantaina kompastunut HIFK saa kuitenkin heti uuden mahdollisuuden palata voitto- ja pistekantaan, kun se nyt kohtaa FC Hongan sarjatilanteen kannalta erittäin tärkeässä Veikkausliigaottelussa. HIFK on espoolaisia kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena, joten Bolt Arenalla olisi perjantaina jälleen mahdollisuus kuroa kiinni etumatkaa sarjan kärkinelikkoon.

– Tällä hetkellä tilanne sarjataulukossa on todella tasainen ja jokainen piste ja ottelu on tärkeä. Kaikki lähtevät loppukauteen hakemaan mahdollisimman isoa pistepottia ennen ratkaisupelejä. Tämä tilanne on toisaalta jalkapallon suola, kun loppukaudesta on paljon panosta pelissä. Pelaajat, valmentajat ja kaikki muutkin jalkapallon parissa toimivat ihmiset nauttivat suuresti syksyn otteluista, sanoo HIFK:n valmentaja Mike Keeney.

FC Hongan vahvuudet ovat HIFK:lla tuoreessa muistissa viime kuulta, ja HIFK:n valmennusjohto odottaa tälläkin kertaa samantyyppistä ottelukuvaa espoolaisjoukkuetta vastaan.

– Vastassa on hyvä joukkue, jonka peli rakentuu pallonhallinnan ja teknisesti taitavien pelaajien ympärille. Viime kohtaamisesta saatiin hakemamme tuloksen mukaan Espoosta. Koko joukkue pelasi silloin yhtenäisesti pelisuunnitelmaa noudattaen, ja siitä saimme hienon palkinnon voiton myötä. Nyt tavoitteena on toistaa samantyyppinen esitys tässäkin kohtaamisessa. Kun pelaamme yhtenäisesti joukkueena uskon meidän olevan vahvempia FC Hongan yksilöiden taitotasoon verrattuna, Keeney pohtii.

Otteluliput huomiseen FC Honka-kotiotteluun ovat myynnissä Lippupisteen myyntikanavissa.

Koronaviruspandemiaa rajoittavia toimenpiteitä on edelleen käytössä kaikissa HIFK:n järjestämissä ottelutapahtumissa. Nousevien tartuntalukujen myötä HIFK suosittelee nyt kaikille katsojille kasvomaskin käyttämistä koko ottelutapahtuman ajan. Tällä sivulla pääset tutustumaan kaikkiin niihin toimenpiteisiin, joiden avulla ottelutapahtumasta tehdään turvallinen kaikille paikalla oleville ihmisille.