Skip to main content

8.10.2020 klo 18.30 KuPS – HIFK, Savon Sanomat Areena

HIFK:n viikon ainoa ottelu pelataan torstai-iltana Kuopion Savon Sanomat Areenalla klo 18.30. Vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari KuPS, joka Veikkausliigakauden avauskierroksella haki täydet kolme pistettä HIFK:lta Helsingistä maalein 0-3. Kuopiolaisjoukkue pitää tällä hetkellä hallussaan sarjataulukon toista sijaa tasapisteissä sarjakärki HJK:n kanssa, kun taas HIFK lähtee otteluun sijalta kuusi.

Vastustaja: KuPS

Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa ennakko-odotusten mukaisesti, sillä joukkue on ollut sarjataulukossa kärkisijoilla avauskierrokselta lähtien. Torstain ottelu oli alun perin tarkoitus pelata jo kaksi viikkoa sitten Kuopiossa, mutta KuPS:in menestys europeleissä siirsi kohtaamisen kahdella viikolla eteenpäin.

KuPS on tämän kauden vähiten hävinnyt joukkue Veikkausliigassa, sillä ainoastaan HIFK:n paikallisvastustaja HJK on onnistunut voittamaan kuopiolaiset elokuun alkupuolella. Voittoja KuPS on ottanut 11 kappaletta ja tasapelejä puolestaan viisi, joista viimeisin tuli maanantaina kotiottelussa Tampereen Ilvestä vastaan.

Suurimman huomion KuPS on kuitenkin tällä kaudella saanut menestyksestään eurokentillä. Hallitsevana mestarina joukkue aloitti eurotaipaleensa Mestareiden liigan karsinnoista, joissa tie kuitenkin heti nousi pystyyn norjalaista Moldea vastaan. Tämän jälkeen joukkue pääsi osallistumaan Eurooppa-liigan karsintoihin, joissa se eteni aina viimeiselle karsintakierrokselle asti. Matkan varrella KuPS onnistui voittamaan slovakialaisen Slovan Bratislavan sekä liettualaisen Suduvan, ennen kuin unelma Eurooppa-liigan lohkovaiheesta lopulta kariutui romanialaisjätti CFR Clujia vastaan viime torstaina.

KuPS:in päävalmentajana toimii norjalainen Arne Erlandsen, ja joukkueen paras maalintekijä tämän kauden Veikkausliigassa on edelleen syyskuussa Saksaan myyty Ilmari Niskanen kuudella maalillaan. Edelleen joukkueessa olevista pelaajista eniten maaleja ovat iskeneet Urho Nissilä sekä Lucas Rangel, joilla molemmilla on neljä tehtyä maalia tältä kaudelta.

HIFK:n näkökulmat

Syyskuisen HJK-voiton jälkeen HIFK on pelannut neljä ottelua ilman voittoja. Ensin pisteet tasattiin FC Interiä ja IFK Mariehamnia vastaan Helsingissä, ennen kuin joukkue kärsi ensimmäisen tappionsa yli kuukauteen Seinäjoella SJK:ta vastaan viime viikon maanantaina. Perjantaina edessä oli jälleen paluu kotikentälle, jossa pitkään näytti siltä, että HIFK onnistuisi voittamaan FC Hongan Sakari Tukiaisen ensimmäisen puoliajan maalilla. Espoolaiset nousivat kuitenkin tasoihin pelin viimeisestä tilanteesta, kun Borjas Martin tasoitti loppulukemiksi 1-1 kulmapotkun yhteydessä.

– Maali tietenkin tulee jos se on tullakseen, mutta kyllähän se pahimmalta tuntuu jos se tulee viimeisestä tilanteesta. Toki FC Hongalla oli paljon paikkoja myös aikaisemmin sen pelin aikana. Valitettavasti ei pystytty sinnittelemään johdossa aina loppuun asti. Tästä tullaan nyt entistä sisuuntuneina seuraavaan peliin, jossa tietenkin lähdetään siitä, ettei yhtäkään maalia menisi omiin. Meidän on oltava vahvempia varsinkin oman maalin edessä, sillä KuPS on hyvä toimittamaan palloa maalinedustalle ja luo siellä paljon tilanteita, sanoo HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen.

– Odotan fyysistä ottelua huomenna. KuPS:illa on hyvä draivi päällä ja on pelannut kovia europelejä, eikä kova ottelutahti näytä hirveästi vaikuttavan heidän menoonsa. KuPS:in suurimmat vahvuudet ovat siinä, että he pelaavat eri tavalla kuin oikeastaan kaikki muut tässä sarjassa. KuPS pelaa suoraviivaisesti ja pyrkii koko ajan menemään maalille kovalla intensiteetillä. Kyllä sen huomaa, että heillä on mestaruus mielessä, hän jatkaa.

FC Honkaa vastaan kauden neljännen varoituksensa ottanut Riku Selander on korttitilin täyttymisen takia sivussa KuPS-ottelusta. Lisäksi SJK:ta vastaan suoran punaisen kortin saanut Sakari Mattila on pelikieltonsa vuoksi poissa vielä tästä pelistä.

Huominen Veikkausliigaottelu KuPS:in ja HIFK:n välillä näytetään suorana lähetyksenä Ruudun kautta.

Aiemmin tänään julkisuudessa on esiintynyt tietoa HIFK:n edustusjoukkueen mahdollisesta altistumisesta koronavirustartunnalle. Joukkueen kanssa viime viikolla tekemisissä ollut seuran edustaja on altistunut koronalle ja odottaa nyt testitulosta tähän iltaan mennessä. HIFK on reagoinut tilanteeseen heti, kun tieto altistumisesta on ilmennyt, ja edennyt seuran koronastrategian mukaisesti. Joukkue matkustaa nyt Kuopioon turvaohjeistuksia noudattaen, sillä tämänhetkisen tiedon mukaan huominen ottelu tullaan pelaamaan suunnitellusti. Kyseisen henkilön mahdollinen positiivinen testitulos saattaa kuitenkin tuoda tähän muutosta ja tiedotamme siitä lisää heti, mikäli sille ilmenee tarvetta.