Skip to main content

15.10.2020 klo 18.30 HIFK – Ilves, Bolt Arena

HIFK:n ja Ilveksen välinen Veikkausliigaottelu käynnistää kaksi ottelua sisältävän pidennetyn viikonlopun Bolt Arenalla. Joukkueet iskevät yhteen torstai-iltana klo 18.30 alkaen, ja sunnuntaina klo 16.00 on puolestaan kauden toisen Stadin Derbyn aika HJK:n ja HIFK:n välillä. Lippuja molempiin otteluihin myydään Lippupisteen myyntikanavissa!

HUOM! Katsojilta edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikissa HIFK:n järjestämissä ottelutapahtumissa loppukauden aikana. Muistathan pukea kasvomaskin jo etukäteen ennen otteluun saapumista, jotta stadionin porteille ei syntyisi turhaa viivettä sisäänpääsyn yhteydessä. HIFK on varannut rajallisen määrän kertakäyttömaskeja myyntiin fanimyyntipisteelle, mutta suosittelee kaikille maskin hankkimista jo ennakkoon. Ilman kasvomaskia ei pääse ottelutapahtumaan.

Veikkausliigan runkosarjan loppu lähestyy kovaa vauhtia, ja tässä vaiheessa HIFK:lla on enää edessään neljä kierrosta ennen kauden päättäviä jatkosarjoja. Paikka kuuden joukossa oikeuttaa mestaruussarjaan osallistumiseen, mutta taistelu näistä paikoista käy tällä hetkellä erittäin kiivaana usean joukkueen välillä. FC Honka, Ilves, HIFK, FC Lahti ja SJK tavoittelevat kaikki paikkaa kuuden joukosta 22 pelatun kierroksen kohdalla, mutta niitä paikkoja riittää ainoastaan kolmelle näistä.

HIFK:n torstain vastustaja Ilves on ennen ottelua viidentenä Veikkausliigan sarjataulukossa ja on kaksi pistettä kuudentena olevaa HIFK:ta edellä. Asetelmat otteluun ovat selvät: kolmen pisteen voitto kummalle tahansa joukkueelle merkitsisi isoa askelta kohti mestaruussarjaa, kun taas häviämällä huomenna tie mestaruussarjaan muuttuisi selvästi kivisemmäksi.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella elokuun alussa Ratinan stadionilla, jossa lopputuloksena oli tasapeli maali- ja vaiherikkaan ottelun päätteeksi. Kotijoukkue Ilveksen maaleista vastasivat Mikael Alen sekä joukkueen paras maalintekijä Naatan Skyttä, kun taas HIFK:lta maalitolppien väliin osuivat Sakari Mattila ja syyskuun alussa Tanskaan siirtynyt Luís Henrique.

– Ilves on taktisesti hyvä joukkue, joka heti pallon menetettyään prässää uudelleen voittaakseen sen takaisin. Päävalmentaja Jarkko Wiss on todella hyvä valmistamaan joukkueensa peleihin sekä laatimaan vastustajakohtaisen taktiikan jokaiseen otteluun. Tiedämme, että heillä on useita eri pelivariaatioita käytössään, ja niitä vastaan pelaamisen suhteen olemme tehneet töitä tällä viikolla, HIFK:n valmentaja Mike Keeney toteaa joukkueen seuraavasta vastustajasta.

Sekä HIFK että Ilves kohtasivat Kuopion Palloseuran vieraskentällä edellisissä otteluissaan – Ilves viime viikon maanantaina ja HIFK puolestaan torstaina. Tamperelaiset saivat Kuopiosta yhden pisteen mukanaan, kun taas HIFK joutui taipumaan KuPS:lle maalein 3-2. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin saaneet valmistautua runkosarjan loppurynnistykseen kunnolla, sillä lepoaikaa pelien välillä on ollut reilummin.

– Meillä on nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ollut viikko otteluiden välillä, ja meillä on pelaajien kanssa ollut hyvä treeniviikko. Kaikki ovat saaneet tarvittavan levon ja palautumisen. Sakari Mattila ja Riku Selander ovat nyt vapautuneet pelikielloistaan, ja tilanne on muutenkin ihan hyvä käytettävissä olevan kokoonpanon suhteen, Keeney sanoo.

– Ilves-ottelu on kuuden pisteen ottelu ja tässä vaiheessa kautta jokainen peli on merkitykseltään derbyn kokoluokkaa. Meillä on nyt kaksi pistettä kurottavaa Ilvekseen verrattuna, kun taas FC Lahti meidän alapuolella on tasapisteissä meidän kanssa. Kaikki se, mitä tällä hetkellä teemme, tähtää siihen, että olemme kuuden parhaan joukossa runkosarjan päättyessä. Sen vuoksi tarvitsemme nyt voittoja tulevista peleistä, hän jatkaa.

Pelikieltonsa kärsinyt Mattila, Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen valittu Vitinho sekä viime kotiottelussa FC Honkaa vastaan osunut Sakari Tukiainen ovat kaikki huomenna valmennusjohdon käytettävissä. Jokainen heistä on onnistunut maalinteossa neljästi käynnissä olevan Veikkausliigakauden aikana, ja tämän myötä HIFK:n joukkueen parhaan maalintekijän titteli jaetaan heidän välillä.