Skip to main content

HIFK:n naiset kohtasivat viime viikon torstai-iltana loppusarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan EBK/2:n kotikentällään heti HIFK:n ja RoPS:n välisen Veikkausliigaottelun jälkeen. Joukkue lähti otteluun toiveikkain mielin, sillä mikäli HIFK:n edellä ollut HPS/2 häviäisi oman ottelunsa saman illan aikana, olisi HIFK:lla vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta kauden päätteeksi Kakkoseen. Edellisessä ottelussaan HIFK hävisi HyPS:lle, joka tällä voitollaan varmisti nousun Kakkoseen.

Ottelu käynnistyi sateisella Töölön Pallokentällä klo 20.15 ja avausmaali nähtiin 23 minuutin kohdalla, kun HIFK sai rangaistuspotkun, jonka Elina Sjölinder laukoi varmasti maaliin. Vain minuuttia myöhemmin Sjölinder pääsi iskemään toistamiseen Melinda Andlerin syötöstä ja tilanne oli 2-0. Kotijoukkue jatkoi vahvoja otteitaan ja hallitsi ottelua täysin. Maalinteossa onnistui myös joukkueen kapteeniston jäsen Maria Lavemäki 27 minuutin kohdalla, kun hän pommitti pallon lähietäisyydeltä näyttävästi maaliin yläriman kautta Emmi Vyyryläisen syötöstä. Syöttöpisteille päässyt Andler viimeisteli ensimmäisen puoliajan viimeisen osuman 30 minuutin jälkeen, ja HIFK pääsi siis neljän maalin johdossa tauolle.

Toista puolikasta pelattiin 57. minuutille asti, kunnes Andler viimeisteli lukemiksi jo 5-0. Maalinteon makuun pääsi vielä kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Hanni Häkkinen, ja vain hetkeä myöhemmin Sjölinder pääsi pyssyttämään ottelun loppulukemiksi 7-0.

Ottelun vahvemmasta osapuolesta ei ollut epäselvyyttä, mutta kotijoukkueen harmiksi HPS/2 oli tuntia aiemmin alkaneessa ottelussaan voittanut Gnistanin kotonaan ja näin ollen varmistanut nousunsa naisten Kakkoseen ensi kaudeksi 34 pisteellä. Kolmantena olevalla JäPS:llä on pistetilillään 29 pistettä ja HIFK on neljännellä sijalla 28 pisteellä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Kauden viimeisessä ottelussaan HIFK kohtaa kotikentällään Gnistanin ja voitolla joukkue sijoittuisi kolmanneksi naisten Kolmosen yläloppusarjassa. Gnistan on kerännyt pistetililleen ainoastaan yhden pisteen yläloppusarjassa pelatessaan tasan EBK/2:ta vastaan viime sunnuntaina. Muutoin Gnistan on hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan maalieroin 1-12. HIFK on yläloppusarjassa ottanut kaksi voittoa, pelannut yhden tasapelin ja kärsinyt yhden tiukan tappion.

Torstain ottelusta kotijoukkue lähtee hakemaan ansiokasta päätöstä kaudelleen voittoa tavoitellessaan. Peli tulee samalla olemaan viimeinen joukkueen päävalmentaja Innu Kanthille, kapteeni Veera Korjukselle sekä joukkueenjohtaja Jenni Tiusaselle. Ottelu käynnistyy torstaina 29.10. Väinämöisen kentällä klo 20.30. Tule matsiin kannustamaan HIFK:n naiset voittoon vielä viimeistä kertaa tällä kaudella!