Skip to main content

HIFK:s damer mötte EBK/2 på hemmaplan i sin nästsista match i detta års Trea förra veckans torsdag, direkt efter Veikkausliigamatchen mellan HIFK och RoPS. Laget var förhoppningsfullt inför matchen, eftersom en teoretisk möjlighet till att stiga upp till Tvåan fortfarande fanns. För att det skulle bli verklighet krävdes det dock att HPS/2 förlorar sin match under samma kväll, samtidigt som HIFK besegrar EBK/2. I sin förra match förlorade HIFK mot HyPS, som i och med den segern säkrade sitt avancemang till Tvåan.

Matchen inleddes på en regnig Tölö Bollplan kl. 20.15 och öppningsmålet uppstod vid 23 minuter, då Elina Sjölinder förde upp HIFK i ledning via en straffspark. Endast en minut senare gjorde hon ett mål till, denna gång efter assistans av Melinda Andler. Hemmalaget fortsatte starkt och hade full kontroll över matchen. Även Maria Lavemäki från lagets kaptensgrupp lyckades med målskyttet vid 27 minuter, då hon dundrade in bollen från närhåll via ribban på passning av Emmi Vyyryläinen. Andler, som redan hade noterats för en assist, gjorde första halvlekens sista mål efter 30 minuter, och därmed var HIFK:s ledning fyra mål stor då pausen inleddes.

Drygt 12 minuter in i andra halvleken fick Andler göra sitt andra mål för kvällen, vilket betydde att läget redan stod 5-0. Hanni Häkkinen gjorde ännu sitt första mål för säsongen och en kort stund senare fullbordade Sjölinder sitt hattrick genom att fastställa slutsiffrorna till 7-0.

Det var ingen diskussion om vilket lag som var det starkare på Bollis, men tyvärr nog för hemmalagets del lyckades HPS/2 vinna Gnistan under samma kväll, vilket betydde att laget stiger till Tvåan med sina 34 poäng. Tabelltrean JäPS slutar på poängsaldot 29 poäng och HIFK, som ännu har en match kvar att spela, ligger på 28 poäng.

I säsongens sista match möter HIFK Gnistan på hemmaplan och skulle alltså med seger i den matchen bli trea i sluttabellen. Gnistan har endast tagit en poäng under slutserien och den kom i söndags mot EBK/2. I övrigt har det alltså blivit tre förluster med en sammanlagd målskillnad på 1-12. HIFK har under slutserien vunnit två matcher samt spelat oavgjort och förlorat en gång var.

Denna veckas torsdag går HIFK in för att avsluta sin säsong med stil i form av en ny seger. Det är samtidigt den sista matchen för chefstränaren Innu Kanth, lagkaptenen Veera Korjus och lagledaren Jenni Tiusanen. Matchen inleds torsdagen den 29.10. kl. 20.30 på Väinämöinen i Tölö. Vi önskar alla supportrar välkomna till matchen för att stöda HIFK:s damer ännu en sista gång för denna säsong!