Skip to main content

Kauden 2019 päätteeksi Neloseen pudonnut HIFK/2 lähti tähän kauteen tavoitteenaan nousu takaisin Kolmoseen. Nousutavoite varmistui jo kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä, ja joukkue pääsi pelaamaan kaksi viimeistä sarjaotteluaan ilman panosta. Kausi 2020 Nelosessa laitettiin pakettiin keskiviikkona PPJ:tä vastaan iltaottelussa Bolliksella.

Ilman panosta otteluun lähtenyt HIFK/2 ei onnistunut pelaamaan kauden loppuun asti ilman tappioita, sillä joukkueen viimeinen ottelu tällä kaudella päättyi PPJ:n 1-4-vierasvoittoon. Edelleen sarjan kakkostilasta taisteleva PPJ oli selvästi nälkäisempi joukkue ja haki pisteet mukanaan neljän erikoistilannemaalin avulla. HIFK:n ainokaisen iski Nelosen kakkoslohkon paras maalintekijä Joel Määttä ottelun ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen.

– Ensimmäiset 20 minuuttia PPJ tuli todella kovaa, emmekä me pystyneet vastaamaan siihen yhtään. He tekivät kaksi erikoistilannemaalia ja pääsivät niiden myötä parin maalin karkumatkalle. Keräsimme itsemme hieman sen jälkeen ja saimme kavennusmaalin tehtyä. Kun vastustaja sitten toisella puoliajalla sai kolmannen maalin ja meille tuli ulosajo, oli ilta sen jälkeen aika lailla siinä, joukkueen päävalmentaja Jukka Aakko kertaa ottelun jälkeen.

Isossa kuvassa PPJ-tappio oli pelkkä työtapaturma, sillä HIFK/2:n sarjakausi oli edennyt tappioitta aina päätöskierrokselle asti. Tänä vuonna normaalia lyhyempi ja tiiviimpi kausi on lukuisista nopeaa sopeutumista vaativista tilanteista huolimatta edennyt suunnitellulla tavalla.

– Todella hyvä kausi, vaikka pre-season olikin aika rikkonainen. Selkeästi on näkynyt, että tämä joukkue on nyt ollut pari vuotta kasassa. Kun vielä saimme pari kovaa vahvistusta mukaan, niin olemme olleet tämän sarjan paras joukkue. Se on myös näkynyt peleissä. Pitää olla tyytyväinen siihen, miten pelaajat ovat hoitaneet hommansa kentällä. Sitä on ollut hienoa seurata valmentajana, Aakko sanoo.

21 maalia iskenyt Määttä on itseoikeutetusti yksi tämän kauden suurimmista onnistujista, ja hän saa luonnollisesti myös suuret kiitokset erinomaisista otteistaan joukkueen päävalmentajalta. Määtän lisäksi Aakko nostaa esiin muutamia luottopelaajaa kauden 2020 joukkueesta:

Said Mijoc muutti aiemmin tänä vuonna Bosniasta Suomeen töihin ja tuli mukaan meidän joukkueeseen. Hän on ollut todella kova vahvistus meille. Saidin tämän kauden maalimäärä (13 kappaletta) osoittaa, että kyseessä on erittäin potentiaalinen pelaaja. Uskon hänen jatkavan samalla mallilla ja olevan myös ensi vuonna Kolmosessa kova pelaaja.

Niko Kinnunen oli meidän hyökkäyspelin aivot ja sielu. Hän voitti syöttöpörssin ylivoimaisesti ja jos jääkiekon tapaan laskettaisiin myös kakkossyötöt, niin luku olisi aivan jäätävän kova.

Tuomas Tiainen on tällä kaudella osoittanut paljon kypsyyttä ja johtajuutta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Hän kuuluu meidän kokeneimpiin pelaajiin ja on ollut osana joukkueen kapteenistoa.

Ainoastaan yhden tappion sisältäneen sarjakauden tärkein menestysresepti on kuitenkin koko joukkueen hyvänlaatuinen ja määrätietoinen työ läpi kauden. Päävalmentaja nostaa esiin ryhmänsä kollektiivisen tekemisen, jonka ansiosta myös useat yksilöt ovat päässeet loistamaan.

– Koko joukkue on tehnyt aivan loistavaa työtä läpi kauden ja ansaitsee ryhmänä ison kiitoksen siitä. Hyökkääjät ja muut maalintekijät saavat yleensä eniten huomiota, mutta kyllä meillä koko joukkue on suorittanut tasaisen vahvasti tänä vuonna, hän sanoo.

Kevättalvesta lähtien maailmaa mullistanut koronaviruspandemia asetti omat uhkapilvensä nousutavoitteiden eteen. Pitkään oli epäselvää, pääsisikö kausi ylipäätään alkamaan tai pystyisikö sitä pelaamaan loppuun asti. Synkän ajan keskellä jalkapallokausi ja sen loppuun asti vieminen toi paljon huojentavia tuntemuksia niin HIFK/2:n joukkueelle kuin sen seuraajillekin.

– Nousu oli meidän selkeänä tavoitteena ja sen eteen olemme tehneet työtä läpi kevään ja kesän. Pitkään oli epäselvää, pääsisimmekö ollenkaan pelaamaan tänä vuonna. Sitten kausi alkoi kesäkuussa ja kun kaikki sujui hyvin, niin olisihan se ollut todella sääli, jos homma olisi jäänyt kesken jossain kohtaa. Hienoa, että saatiin kausi pakettiin kaikista jalkapallon ulkopuolisista asioista huolimatta, Aakko toteaa.