Skip to main content

HIFK:n naisten edustusjoukkue kohtasi maanantaina HyPS:n vierasottelussa Hyvinkään Kankurin tekonurmella klo 18.00. Joukkue palasi näin sarjaotteluiden pariin kahden viikon tauon jälkeen, sillä Kolmosen yläloppusarjan otteluohjelmaan jouduttiin tekemään muutamia muutoksia koronaan liittyvinä varotoimenpiteinä.

Joukkue avasi yläloppusarjan pelaamalla tasapelin HPS/2:ta vastaan, jonka jälkeen viime kierroksella lokakuun alussa nähtiin hieno voitto Järvenpään Palloseurasta vieraskentällä. HIFK tarvitsi kuitenkin voiton Hyvinkään maanantai-illan ottelusta, jotta joukkueen tavoittelema nousu Kakkoseen kauden päätteeksi edelleen olisi omissa käsissä.

HyPS:n ja HIFK:n välinen ottelu eteni tasaisesti ja varsinaiset maalipaikat olivat harvassa ensimmäisen puoliajan aikana. Vierasjoukkue HIFK oli lähempänä maalia ensimmäisen puolen tunnin aikana, mutta ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin kotijoukkue HyPS. Yläloppusarjan paras maalintekijä Lotta Lindström pääsi ensin kokeilemaan vaarallisesta vapaapotkutilanteesta 36 minuutin kohdalla, mutta HIFK:n maalivahti Paula Romakkaniemi torjui vielä tämän yrityksen. Viitisen minuuttia myöhemmin hän kuitenkin joutui nöyrtymään, kun Lindström vei kotijoukkueen johtoon juuri ennen taukoa.

HIFK kuittasi edellistilanteen toisen puoliajan alussa, kun Melinda Andler kasvatti maaliputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi tasoittamalla pelin maalinedustalta. Tasatilanteessa ei kuitenkaan ehditty edetä kauan, sillä kotijoukkue siirtyi ensin 2-1-johtoon Roosa Kupin rangaistuspotkumaalilla, ja hetkeä myöhemmin kahden maalin johtoon Lindströmin illan toisella osumalla. HIFK:n Elina Sjölinder kavensi tilanteeksi 3-2 hienon juoksun päätteeksi 67. peliminuutilla, mutta tämän lähemmäs vieraat eivät enää päässeet Hyvinkään hyisen kylmässä illassa.

HyPS varmisti voittonsa myötä nousun Kakkoseen, mutta kun kaksi parasta joukkuetta yläloppusarjasta nousevat, on HIFK:lla edelleen teoreettiset mahdollisuudet nousuun. Tämä kuitenkin vaatii joukkueelta voitot otteluista EBK/2:ta ja Gnistania vastaan, eikä sekään vielä riitä, sillä samalla HPS/2:n on hävittävä ja JäPS:n puolestaan hävittävä tai pelattava tasan torstaina. Alla yläloppusarjan taulukko maanantain kierroksen jälkeen (kuvankaappaus Palloliiton sivuilta). Sarjassa pelataan tällä kaudella yhteensä 15 ottelua.

HIFK:lla on tällä kaudella vielä kaksi ottelua pelaamatta, joista ensimmäinen on vuorossa torstaina 22.10. EBK/2:ta vastaan. Ottelu käynnistyy Bollis 6-kentällä (Bolt Arenan takana) klo 20.15, eli noin puoli tuntia HIFK:n ja RoPS:n välisen Veikkausliigaottelun päättymisen jälkeen. Ilta jatkuu siis HIFK-jalkapallon parissa myös miesten edustusjoukkueen pelin jälkeen!

Sarjan viimeinen peli pelataan puolestaan torstaina 29.10. Gnistania vastaan Väinämöisen kentällä klo 20.30.

19.10.2020 HyPS – HIFK 3-2 (1-0)

Maalit:
41′ 1-0 Lotta Lindström
54′ 1-1 Melinda Andler
59′ 2-1 Roosa Kupi (rangaistuspotku)
63′ 3-1 Lotta Lindström
67′ 3-2 Elina Sjölinder

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Paula Romakkaniemi (mv)
4 Hanni Häkkinen
8 Hanna Halonen
9 Melinda Andler
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
21 Aino Heikkinen
25 Bettina Stenbäck
36 Emmi Vyyryläinen
37 Elina Sjölinder
95 Ida Uoti

Vaihtopelaajat: 2 Lotta Anderson, 3 Nona Törmänen, 5 Maria Lavemäki, 7 Iina Ahola, 30 Liisa Rahkola (mv).