Skip to main content

Naisten Nelosen kakkoslohkossa pelannut HIFK/Red sijoittui toiseksi 11 ottelun yksinkertaisen sarjan jälkeen. Kärkisijaan jäi lopulta eroa ainoastaan kaksi sarjapistettä. Seuraavaksi pääsemme tarkemmin tutustumaan joukkueen loppukauteen maalivahti Kaisa Mourujärven kirjoittaman tekstin myötä.

Elokuussa sarjan puolessavälissä kilpailu Nelosen kärkisijoista oli tiukka. Redi oli tiukasti mukana koko kauden sarjan kärkikamppailussa. Kuusi ensimmäistä ottelua oli selvitty ilman tappioita, tilillä oli viisi voittoa ja yksi tasapeli, jossa oli ainoa omiin mennyt maali. Syyskuussa tämä ruususen uni loppui ja palattiin maan pinnalle ottelussa sarjan voittajaa vastaan.

4.9. FC Viikingit/2 – HIFK/Red 2-0, Laajasalon nurmi

Edellisen viikon peruttu ottelu korvattiinkin treenimatsilla naisten edustusta vastaan, jotta ottelutuntuma pysyisi yllä. Kaikki pelaajat löysivät lopulta perille sateiseen Laajasaloon, jossa nurmi oli liukas ja ilta hämärtyi nopeasti. Nopea oli myös vastustajamme Viikingit, joka sai jo ottelun alussa tehtyä ensimmäisen maalinsa. Nelosen maalikuningatar Saida Saarinen onnistui pelaamaan itsensä läpi Redin puolustuksen ja chippasi tyhjään maaliin tippumiseen täysin oikein mitoitetun pallon yli vastaan tulleen maalivahti Kaisa Mourujärven. Tämän jälkeen ottelu tasoittui ja Redi pääsi peliin mukaan, mutta Viikingit onnistui kuitenkin tekemään vielä toisen maalin ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla pallonhallinta siirtyikin täysin Redille muutamaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta, mutta viimeistely ontui vetojen mennessä joko ohi maalin tai kohti maalivahtia. Pelin loppupuolella palloakaan ei meinannut näkyä, kun kentällä ei ollut valoja. Kärsittiin kauden ainoa tappio ja sarjatilanne tiukkeni.

11.9. Ponnistus – HIFK/Red 0-1, Haapaniemen tekonurmi

Haapaniemen kenttä teki pelaamisen vaikeammaksi kuin itse vastustaja. Peli oli selkeästi Redin hallintaa, mutta hyökkäys katkesi jatkuvasti, kun pallo lipui sivurajasta yli tai päätyi vastustajan maalivahdin käsiin. Kenttä oli hyvin kapea ja lyhyt, mikä ei sopinut pelityyliin lainkaan. Jos molemmilta joukkueilta olisi muutama pelaaja otettu kentältä pois, niin olisi voinut kulkea paremmin. Jälleen kerran ahdingossa ja paineessa olleen Redin sai pelastettua Karin Sallmen, joka teki joukkueen ainokaisen pelin toisella puoliajalla, kun pallo kerrankin ei vielä ehtinyt kenttärajojen yli. Paikkoja oli paljon, mutta tärkein saatiin, eli voitto, ja oma maali pysyi taas puhtaana.

Erinäisistä syistä ottelut elokuun lopulta ja syyskuulta siirtyivät, ja näin saatiin parin viikon tauko otteluista. Joukkue pääsi tässä vaiheessa keskittymään treenaamiseen, sillä sarjan voitto oli vielä hyppysissä ja täysin omista peleistä kiinni.

1.10. HIFK/Red – HJK/United 1-1, Talin tekonurmi

Lokakuun alku sisälsi kolme peliä viikkoon ja HIFK/Red lähti niihin kovalla halulla selvitä sarjasta voittajana. Ensimmäisenä vastaan tuli HJK/United sarjan virallisessa Stadin Derbyssä, vaikka kaikki sarjaottelut ovat olleet derbyja siinä mielessä, että kaikki lohkon joukkueet ovat Helsingistä. Ottelun alkuun HJK otti pallonhallinnan ja sai paineen Redin maalille. Laukaus osui Redin topparia käteen rangaistusalueella ja tuomarin linjan mukaan tämä oli pelaamista kädellä, eli HJK sai rangaistuspotkun. Kaisa lähti maalilla torjumaan oikeaan suuntaan, mutta ulottuvuus ja nopeus eivät riittäneet, kun HJK viimeisteli pilkun tarkasti maalin vasempaan alakulmaan.

Tämän jälkeen ottelu pyöri vielä muutaman hyökkäyksen Redin maalilla, mutta sitten saatiin pallo Redin haltuun. Sofia Huhtala viimeisteli hienolla hyökkäyksellä nopeasti Redin tasoitusmaalin ensimmäisellä puoliajalla. Tämän jälkeen härkäpäinen hyökkääminen ja lukuisat vedot kohti HJK:n maalia jatkuivat koko loppupelin, mutta valitettavasti yksikään veto ei löytänyt tietään HJK:n maaliin. Piste saatiin, mutta sarjan voittamisesta tulisi yhä tiukempaa.

6.10. HIFK/Red – MPS/Akatemia 2-0, Talin tekonurmi

Elokuulta siirtynyt ottelu päästiin viimein pelaamaan lokakuun ensimmäisellä täydellä viikolla. Edellisen torstain derbyssä nähty loputon vahva hyökkääminen jatkui ja tällä kertaa se tuotti tulosta. Ensimmäisellä puoliajalla ei vielä monesta tilaisuudesta huolimatta saatu maaleja. Toisen puoliajan aikana pallo pysyi yhä pitkälti Redin hallinnassa ja myötätuuli oli puolellamme, kun Cara Laine ja Jasmin Huaman Gutierrez molemmat tekivät maalit upeilla kaukolaukauksilla. Systemaattisesti hyökkäykseen panostettu pelitaktiikka palkittiin voitolla ja jännitystä sarjatilanteesta riitti sarjan päätöskierrokselle asti.

8.10. HIFK/Red – PK-35/4 1-1, Kartanon tekonurmi 2

Viimeistä vietiin ja jännitystä riitti. PK-35 pyrki pelaamaan nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta ensimmäisellä puoliajalla ne saatiin pidettyä kurissa. Redi sai pallon maaliin ensimmäisellä puoliajalla, kun Emma Mäkinen viimeisteli keskityksestä maalin takatolpalta. Tämä valitettavasti vihellettiin paitsioksi ja ottelu jatkui maalittomana Redin hyökkäyspainostuksella ensimmäisen puoliajan loppuun asti.

Toinen puoliaika jatkui samaan malliin. Redi piti peliä vastustajan kenttäpuoliskolla ja vetoja kohti vastustajan maalia sateli aina, kun sille oli mahdollisuus. Tämä palkittiin lopulta, kun Laura Ojala pääsi tekemään maalin hienosti pelatun puolenvaihdon seurauksena. Hetki tämän jälkeen PK-35 sai taas nopean vastahyökkäyksen ylivoimalla, ja tämän paikan he myös käyttivät tilanteen tasoittamiseen. Lopun peliä paine pysyi yhä PK-35 maalilla, kun Redi haki kiivaasti johtomaalia, mutta pallo ei löytänyt enää tietään verkkoon.

Kausi sujui kokonaisuutena hyvin. Iso osa joukkuetta tuli kauden alussa uusina pelaajina porukkaan ja valmentaja Anni Patronen sai tulikasteen. Jokaiselle löytyi pelipaikka, joten pelaaminen joukkueena sujui, vaikka kaikki eivät koronan jälkeen vielä välttämättä muistaneet toistensa nimiä. Joukkueen vahvuus on ollut luotettava puolustuslinja, josta kertoo vain viisi päästettyä maalia, eli vähiten koko sarjassa. Kuitenkin varsinkin viimeisissä otteluissa sarjatilanteen ollessa tiukka, koko kauden haitannut hyökkäyksien viimeistely nousi kulmakiveksi. Yrittämisestä huolimatta pallo ei löytänyt vastustajan maaliin. Ainoa tappio oli sarjan voittajille, joten ansaitusti päädyimme toiselle sijalle.

Nyt vähän otetaan rennommin ja sitten futsaliin harjoittelemaan maalintekoa. Kiitos kaikille kannattajille kaudesta, kuten myös koko joukkueelle upeasta työstä!