Skip to main content

28.9.2020 klo 18.30 SJK – HIFK 3-2 (2-0)

Syyskuu laitettiin tänään HIFK:n osalta pakettiin Seinäjoella, jossa joukkue kohtasi SJK:n toista kertaa tällä kaudella. HIFK oli ennen ottelua kuudentena Veikkausliigan sarjataulukossa ja SJK puolestaan kahdeksantena neljä pistettä Tähtirintoja perässä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi HIFK:n 2-1-voittoon heinäkuun loppupuolella Helsingissä pelatussa ottelussa.

Ensimmäinen puoliaika

Molemmat joukkueet loivat hyökkäystilanteita jo ottelun ensimmäisen kympin aikana. Kotiyleisö sai haukkoa henkeään seitsemännellä minuutilla, kun Matej Hradecky pääsi jatkamaan Niko Markkulan antaman keskityksen kohti HIFK:n maalia. Vieraiden onneksi Hradeckyn viimeistely nousi yli Arnold Origin vartioiman HIFK-maalin. Kymmenennellä minuutilla Sakari Mattila laukoi terävästi kentän toisessa päädyssä, ja pallo meni SJK-maalivahti Jesse Östin torjunnasta Sakari Tukiaiselle. HIFK-hyökkääjä sai pallon verkon perukoille, mutta oli ehtinyt tilanteessa jo paitsion puolelle.

Ottelun avausmaali nähtiin heti ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen. Joel Mero joutui rikkomaan boksin sisälle edennyttä Tucoa, ja pallo vietiin pilkulle. Pienen SJK-pelaajien keskinäisen väittelyn jälkeen kamerunilaishyökkääjä myös asettui pallon taakse ja laukoi sen Origin selän taakse. Seuraavalla peliminuutilla seinäjokelaisjoukkue tarjoili HIFK:lle lisää kylmää kyytiä. Murilo tarjoili vasemmalta laidalta keskustaan, josta elokuussa Seinäjoelle saapunut Jake Jervis pääsi lataamaan pallon toistamiseen HIFK:n maaliin.

Tuomari antoi kokonaiset neljä minuuttia lisäaikaa ennen taukoa, ja niiden aikana kotijoukkue kävi erittäin lähellä kolmatta maalia. Markkula pääsi lataamaan sydämensä kyllyydestä kulmapotkutilanteen yhteydessä, mutta HIFK:n onneksi veto osui ylärimaan. Näin tauko päästiin aloittamaan kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Toinen puoliaika

HIFK nollasi ensimmäisen puoliajan tauon aikana ja tuli sisuuntuneena kentälle toiselle puoliajalle. Seitsemän minuuttia tauon jälkeen joukkueelle vihellettiin vapaapotku, jota Mattila asettui laukomaan. Keskikenttäpelaajan vapariosaaminen oli ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen tapaan jälleen valttia SJK:ta vastaan, sillä vapaapotku painui suoraan verkon perukoille HIFK:n kannattajapäädyn edessä.

Noin varttia myöhemmin Mattila pääsi toistamiseen vapaapotkujen antamisen pariin. Tällä kertaa vapari lähti boksin vasemmanpuoleisen rajan tuntumasta, ja Mattilan sihti oli tälläkin kertaa kohdillaan. Öst oli kuitenkin hyvin mukana tilanteessa ja esitti nopean reaktiotorjunnan torjuen pelivälineen yli päätyrajan. Tovia myöhemmin oli Origin vuoro esittää loistavaa maalivahtipeliä, kun SJK-hyökkäys vyöryi HIFK-päädyssä. Kaksi suurta torjuntaa sekä ylärimaosuma pitivät HIFK:n mukana pelissä viimeisen vartin alkamisen kynnyksellä.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin juuri ennen viimeiselle kympille siirtymistä. Jerviksen tilalle ensimmäisen puoliajan lopussa vaihdettu Joonas Lepistö viimeisteli kauden neljännen maalinsa puskemalla keskityksen lähietäisyydeltä ohi Origin.

Lisäaikaa annettiin ensimmäisen puoliajan tapaan neljän minuutin verran. Vitinho onnistui vielä kaventamaan laukomalla lopputulokseksi 3-2 lisäajan neljännellä minuutilla. Maalin jälkeen tuomari ajoi vielä Mattilan suihkun puolelle annettuaan 3-1-maalin tehneelle keskikenttäpelaajalle vähintäänkin erikoisen punaisen kortin kaksinkamppailutilanteessa. Kolmen pisteen voiton myötä SJK kuroo piste-eron HIFK:hon ainoastaan yhden pisteen mittaiseksi.

– Ensimmäisellä puoliajalla meidän peli oli aika vaisua ja kuritonta, eikä siinä ollut sellaista taistelua mitä tänään olisi vaadittu. Toisella puoliajalla sitä oli ja se myös näkyi pelissä. Niin se kuitenkin vaan menee, että jos kaverille antaa kaksi maalia eteen, on siitä aika vaikea nousta. Tänään voimme olla tyytyväisiä toisen puoliajan ilmeeseen ja siihen eteenpäin menemiseen, jota sen aikana nähtiin. Hyökkäyspeli oli monipuolisempaa ja rohkeampaa sen aikana. Tällaista tämä välillä on, valmentaja Teemu Kankkunen kommentoi pelistä.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan jo tämän viikon perjantaina, ja silloin joukkue saa kotikentällään vastaansa FC Hongan. Matsi käynnistyy Bolt Arenalla klo 18.30 ja lippuja voi ostaa Lippupisteen myyntikanavista.

Maalit:
26’ 1-0 Tuco (rangaistuspotku)
27’ 2-0 Jake Jervis
52’ 2-1 Sakari Mattila
79’ 3-1 Joonas Lepistö
90+4’ 3-2 Vitinho

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Joel Mero
3 Sakari Mattila (90+5’ ulosajo)
4 Hannu Patronen (c)
7 Moshtagh Yaghoubi
11 Sakari Tukiainen
15 Eero-Matti Auvinen
17 Jani Bäckman (81’ 13 Foday Manneh)
24 Adama Fofana
77 Arnold Origi (mv)
98 Vitinho
99 Joel Mattsson

Vaihtopelaajat: 1 Otto Huuhtanen (mv), 6 Riku Selander, 8 Jukka Halme, 10 Jabar Sharza, 16 Tino Palmasto, 18 Matias Hänninen.