Skip to main content

14.9.2020 klo 18.30 HIFK – FC Inter 0-0 (0-0)

HIFK:n seuraava kotipeli torstain Stadin Derbyn jälkeen oli vuorossa heti kolmen välipäivän jälkeen maanantaina. Veikkausliigan sarjataulukossa viidentenä ennen ottelua ollut HIFK sai vastaansa turkulaisen FC Interin sarjan kolmannelta sijalta. Piste-ero joukkueiden välillä ennen maanantain kohtaamista Bolt Arenalla oli neljän pisteen mittainen.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia etenivät molempien joukkueiden osalta tarkkailuasemissa. FC Inter lähti ennakko-odotusten mukaisesti pitämään palloa ja oli hieman enemmän niskan päällä. Noin vartin kohdalla Benjamin Källman pääsi pujahtamaan pallon kanssa HIFK:n toppariparin keskelle, mutta puolustus selvitti tilanteen niin, että pallo lopulta päätyi maahan heittäytyneen Arnold Origin käsiin.

25 minuutin kohdalla peli pysähtyi hetkeksi, kun FC Interin paras maalintekijä Timo Furuholm loukkasi itseään kaksinkamppailutilanteessa Joel Meron kanssa. Kokenut hyökkääjä jäi toviksi makaamaan kentän pintaan, mutta pystyi kuitenkin pienten huoltotoimenpiteiden jälkeen jatkamaan ottelua.

HIFK loi ensimmäisen maalipaikkansa pari minuuttia edellä mainitun tilanteen jälkeen. Adama Fofanan hieno puolenvaihto löysi Vitinhon vasemmalta laidalta, jonka jälkeen brasilialainen pääsi kokeilemaan vetoa kohti FC Inter-maalia. Vitinhon laukaus meni lopulta vierasjoukkueen kautta päätyrajan yli, mistä seurasi ottelun ensimmäinen kulmapotku HIFK:lle. Moshtagh Yaghoubin antama kulma kaarsi kohti maalinedustaa, jossa vierasjoukkueen toppari Rick Ketting oli ensimmäisenä pelivälineessä.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika

HIFK sai hyvän tilanteen aikaiseksi ottelun 52. peliminuutilla Tukiaisen hommattua joukkueelleen vapaapotkun. Yaghoubi pelasi pallon lyhyenä eteenpäin Sakari Mattilalle, joka yksin pääsi etenemään syvemmälle vastustajan päätyyn. Keskikenttäpelaaja pelasi pallon keskustaan Tukiaiselle, jonka laukaus aiheutti vaikeuksia FC Interin maalivahti Henrik Moisanderille, mutta maalin takana olleen HIFK:n kannattajapäädyn harmiksi pallo ei mennyt verkon perukoille asti.

Myös toinen puoliaika eteni tavalla, jossa tilanteet molemmissa päädyissä olivat harvassa. Ketting pelasi pallon ottelun 72. peliminuutilla huolimattomasti omassa päädyssä kenttäalueen ulkopuolelle, josta seurasi kulmapotku HIFK:lle. Yaghoubin pallossa ensimmäisenä oli kuitenkin Moisander, joka pystyi nyrkkeilemään pelivälineen pois pelaajaruuhkan keskeltä.

Jukka Halme sai vielä tuhannen taalan paikan iskeä HIFK:n johtoon kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun hän kääntyi ja harhautti vastustajan puolustuksen juuri boksin rajalla. Tällä kertaa loppuhetkien marginaalit eivät kuitenkaan olleet HIFK:n puolella, sillä HIFK-ikonin laukaus meni lopulta yli vastustajan maalin. Näin pisteet tasattiin Helsingin illassa, ja HIFK:lle kyseessä oli tämän kauden ensimmäinen 0-0 -lukemiin päättynyt Veikkausliigapeli.

– Kolme peliä Veikkausliigan kärkipään joukkueita vastaan ja tuloksena yhteensä seitsemän pistettä, joten siihen pitää olla ihan tyytyväinen. Tähän peliin ei voi olla pettynyt eikä tyytyväinen, mutta otetaan tietysti kaikki se, mitä saadaan. Meillä oli aika väsyneitä jalkoja tänään, mikä näkyi ensimmäisellä puoliajalla sekä hyökkäys- että puolustuspelissä. Toisella puoliajalla saatiin pidettyä vastustajan hitaat hyökkäykset kurissa, eikä heille juurikaan syntynyt paikkoja. Niin kauan kuin saadaan pidettyä joukkue pallon alla, niin kaikki on hyvin, valmentaja Teemu Kankkunen kommentoi illan ottelun kulkua.

HIFK:n seuraava Veikkausliigaottelu pelataan lauantaina 19.9., kun joukkue pelaa kolmannen perättäisen kotiottelunsa. Vastustajana on silloin IFK Mariehamn klo 17.00 alkaen ja lippuja otteluun on myynnissä Lippupisteen myyntikanavissa.

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Joel Mero
3 Sakari Mattila
4 Hannu Patronen (c)
7 Moshtagh Yaghoubi
11 Sakari Tukiainen
15 Eero-Matti Auvinen
17 Jani Bäckman
24 Adama Fofana (82’ 6 Riku Selander)
77 Arnold Origi (mv)
98 Vitinho (72’ 20 John Fagerström)
99 Joel Mattsson (58’ 8 Jukka Halme)

Vaihtopelaajat: 1 Otto Huuhtanen (mv), 10 Jabar Sharza, 16 Tino Palmasto, 18 Matias Hänninen.