Skip to main content

14.9.2020 klo 18.30 HIFK – FC Inter, Bolt Arena

HIFK kohtasi torstaina HJK:n kauden ensimmäisessä Stadin Derbyssä, joka päättyi Tähtirintojen 4-3 -voittoon Eero-Matti Auvisen loppuhetkien puskumaalin ansiosta. Upean derbyillan jälkeen joukkueelle ei kuitenkaan jää paljon lepoaikaa, sillä seuraava Veikkausliigaottelu on vuorossa jo maanantaina. Silloin sarjataulukossa viidentenä oleva HIFK saa vastaansa kolmatta sijaa hallussaan pitävän FC Interin Bolt Arenalla klo 18.30 alkaen.

Vastustaja: FC Inter

HIFK ja FC Inter kohtaavat toisensa toista kertaa tällä kaudella pelattuaan ensimmäistä kertaa vastakkain tasan kuukausi sitten Turun Veritas Stadionilla. Turun kamppailu tarjosi hyvää jalkapalloa kahden vahvan joukkueen välillä, vaikkakin loppuminuuttien tapahtumat herättivät keskustelua jälkeenpäin. Ottelu oli tasatilanteessa 2-2, kun FC Interille tuomittiin rangaistuspotku pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Connor Ruane laukoi tuosta pilkusta turkulaisten 3-2 -voittomaalin. Rangaistuspotku kyseenalaistettiin suuresti etenkin HIFK:n joukkueen ja kannattajien keskuudessa, ja maalivahti Arnold Origi joutui poistumaan suihkun puolelle protestoituaan tuomiota vahvasti.

Kuukauden jälkeiset tapahtumat ovat kuitenkin jo takana historiassa, ja molemmat joukkueet siirsivät tiiviin ottelutahdin myötä katseensa nopeasti kohti tulevia koitoksia. HIFK-voiton jälkeen FC Interin peli on yskähdellyt, sillä joukkue on voittanut ainoastaan yhden viimeisistä neljästä Veikkausliigaotteluistaan. Sarjajumbo RoPS kaatui Rovaniemellä maalein 0-2 neljä päivää HIFK-ottelun jälkeen, mutta sen jälkeen joukkue kärsi yllättävän tappion TPS:lle Turun paikallisottelussa. Sitä seuranneissa peleissä FC Inter on tasannut pisteet FC Lahtea vastaan, sekä hävinnyt SJK:lle Seinäjoella viime keskiviikkona maalein 3-2.

Veikkausliigapelien lisäksi FC Inter on pelannut myös yhden europelin elokuun aikana. Eurooppa-liigan karsintaottelussa unkarilaista Honvéd FC:tä vastaan molemmat joukkueet iskivät maalit aivan ottelun varsinaisen peliajan loppuminuuteilla. Honvédin Boubacar Traore iski kotijoukkueen 1-0 -johtoon ottelun 90. peliminuutilla, mutta turkulaiset kampesivat itsensä tasoihin brasilialaishyökkääjä Liliun maalilla lisäajalla. Ratkaisua jouduttiin hakemaan vielä varsinaisen peliajan jälkeen. Taistelu ratkesi lopulta unkarilaisten hyväksi, sillä FC Interin epäonneksi ottelun kotijoukkue meni jatkoon vieraiden jatkoajalla syntyneen oman maalin myötä.

José Riveiron valmentama FC Inter hakee nyt katkoa alavireiselle jaksolleen, kun se maanantaina kohtaa HIFK:n toista kertaa tällä kaudella. Seurajohto päätti tuoda lisää tulivoimaa hyökkäykseen juuri siirtorajan umpeutumisen kynnyksellä, kun viime kauden maalikuningas Filip Valencic teki paluun seuraan. Slovenialainen ei kuitenkaan vielä ollut liittynyt joukkueen vahvuuteen ennen edellistä SJK-ottelua, joten nähtäväksi jää, onko tuore vahvistus mukana kokoonpanossa Helsingissä. FC Interin paras maalintekijä on Timo Furuholm kahdeksalla maalillaan, mutta kokenut hyökkääjä ei ole osunut maalipuiden väliin enää viime HIFK-ottelun jälkeen.

HIFK:n näkökulmat

HIFK:n Veikkausliigahistorian toinen derbyvoitto HJK:sta irtosi mitä täydellisimmän draamankaaren myötä. Joukkue johti derbyä puoliajalla maalein 3-1, kun Sakari TukiainenJoel Mattsson ja Moshtagh Yaghoubi onnistuivat maalinteossa. Toisella puoliajalla HJK onnistui tulemaan pelin mukaan Roope Riskin kavennusmaalilla pian tauon jälkeen, ja lopulta Tim Väyrynen tasoitti derbyn pilkusta juuri ennen viimeisen kympin alkamista. Ottelun ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla, kun pallo Yaghoubin antaman vapaapotkun jälkeen leijaili HJK-puolustuksen kautta Auviselle. HIFK-puolustajan pusku kruunasi upean illan, joka kartutti HIFK:n pistetiliä kolmen sarjapisteen verran.

– Hieno voitto tietysti, se on tässä jälkeenpäin päällimmäisenä mielessä. Johdettiin peliä puoliajalla 3-1, ja kun laskee lisäajat mukaan, niin johdettiin ottelua yli 70 minuuttia HJK:ta vastaan. Tauolla vastustaja vaihtoi neljä pelaajaa sekä pelirytmitystä ja se kyllä sekoitti hieman meidän pakkaa. Kaikki tietää derbyn, eli kun melu on kovaa, niin viestin vieminen pelaajille kentälle ja muutosten tekeminen ei aina ole helppoa. Tasoitusmaali harmitti, mutta mikäs sen hienompaa kuin käydä lopussa niittaamassa voittomaalin. Huikea ottelu, joka varmasti jää monien ihmisten mieleen pitkäksi aikaa, sanoo valmentaja Teemu Kankkunen torstain derbyottelun kulusta.

Maanantain ottelu on HIFK:lle kolmas peräkkäinen Veikkausliigan kärkipään joukkueita vastaan, eikä suuria muutoksia liene odotettavissa ottelukuvaan. Joukkueen tämän kauden parhaat peliesitykset ovat tulleet juuri sarjan kovimpia ryhmiä vastaan, kun HIFK on onnistunut puolustamaan palloa hallitsevaa vastustajaa vastaan sekä iskemään tehokkaasti maaleja omista paikoistaan.

– Nyt on jälleen vastassa vähän samantyylinen joukkue kuin FC Honka ja HJK:kin. Edellinen peli Turussa ei ollut meiltä huono peli ja se olisi voinut päättyä myös toisella lailla. Palautumisaikaa ei ole paljon, joten nyt myös pelaajien täytyy nopeasti nollata edellinen peli ja keskittyä seuraavaan. Uusi peli ja uudet kolme pistettä on jaossa, ja nyt meidän on taas nostettava pelin tasoa tietyillä osa-alueilla HJK-pelistä, sekä pysyä samalla tasolla joillakin muilla osa-alueilla, Kankkunen jatkaa.

HIFK pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua, sillä maanantain FC Inter-kohtaamisen jälkeen joukkue saa lauantaina vieraita Maarianhaminasta. Viikon molempien otteluiden liput ovat myynnissä Lippupisteen myyntikanavissa.

Joukkueiden alustavat kokoonpanot julkaistaan pelipäivänä neljä tuntia ennen pelin alkamista Veikkauksen nettisivuilla.