Skip to main content

3.9.2020 klo 18.15 HIFK – Kasiysi/Hiki, Töölön pallokenttä 6

HIFK:n naisten edustusjoukkueen seuraava sarjaottelu pelataan huomenna Töölössä. Kyseessä on tärkeä ottelu, sillä joukkueen vastustajaksi saapuu espoolaisjoukkue Kasiysi/Hiki. HIFK on Kolmosen sarjataulukossa neljäntenä ja Kasiysi puolestaan viidentenä yhden pisteen päässä HIFK:sta, joten huomisessa kohtaamisessa haetaan jo asetelmia runkosarjan jälkeisiä jatkosarjoja varten.

Molemmat joukkueet tarvitsevat kuitenkin edelleen pisteitä varmistaakseen paikkansa ylemmässä loppusarjassa ensi viikolla päättyvän runkosarjan jälkeen. Ylempään jatkosarjaan pääsevät Kolmosen kuusi parasta joukkuetta, ja tällä hetkellä HIFK:lla on ainoastaan kolmen pisteen mittainen etumatka seitsemäntenä olevaan EBK/2:n verrattuna. Tiivistahtinen kesä tuli nopeasti päätökseensä ja taistelu viimeisistä paikoista ylempään loppusarjaan tulee käymään kovana runkosarjan viimeiselle kierrokselle asti.

Kasiysi/Hiki tarvitsee voiton HIFK:ta vastaan, sillä torstai-illan kamppailu on sille runkosarjan kymmenes ja viimeinen mittelö. Espoolaisilla on tällä hetkellä ainoastaan kaksi pistettä alas seitsemänteen sijaan, joten häviämällä HIFK:lle joukkueen oljenkorret päästä yläloppusarjaan jäisivät todella ohuiksi. Kaikilla muilla samoista sijoista pelaavilla joukkueilla on nimittäin vielä kaksi ottelua jäljellä runkosarjassa.

Espoolaisten kärkimaalintekijä on tällä kaudella ollut Janina Haapanen, joka HIFK:n Elina Sjölinderin tapaan on maalannut seitsemästi kuluneen kesän aikana. Kasiysi/Hiki tulee HIFK-otteluun kaksi runsasmaalista voittoa alla: Gnistan kaatui vieraissa maalein 1-5 pari viikkoa sitten ja KP-75/InterMillat vastaavasti viime sunnuntaina Espoossa lukemin 6-0.

HIFK on ollut viimeiset puolitoista viikkoa ansaitulla ottelutauolla, sillä joukkue pelasi peräti kaksi vierasottelua saman viikonlopun aikana elokuun loppupuolella. Tuloksellisesti joukkueen härkäviikko meni loistavasti. HIFK voitti ensin KP-75/InterMillat Tuusulassa maalein 1-3 perjantaina 21. elokuuta, ja kaksi päivää myöhemmin FC Loviisa kaatui murskaavasti 0-8.

– Härkäviikon pelit meni oikein hyvin. Saatiin kaksi voittoa ja paljon maaleja tehtyä. Tärkeää oli myös, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla useiden eri maalintekijöiden muodossa, sekä että saatiin rakennettua paljon erilaisia maaliin johtaneita hyökkäyskuvioita. Toki oltiin aika väsyneitä myös noin tiiviin viikonlopun jälkeen, mutta ollaan nyt saatu huilata ja treenata seuraavaa matsia varten, sanoo keskikenttäpelaaja Heidi Rajakko.

Joukkueen keskittyminen on ollut tiiviisti tulevassa jatkon kannalta erittäin tärkeässä ottelussa. Runsaasti lisäenergiaa on tuomassa neljän ottelun voittoputki yhdistettynä usean pelaajan henkilökohtaisiin onnistumisiin, jotka ovat olleet nostamassa joukkueen itseluottamusta ennen seuraavaa koitosta. Sarjajärjestelmän rakenteiden vuoksi nousutavoite on edelleen joukkueen omissa käsissä keskikesän tappioista huolimatta.

– Treeneissä ollaan menty hyvällä asenteella ja laadulla eteenpäin. Toivottavasti tämän kauden häviöt on nyt takanapäin. Tosipelit ovat vasta edessä, sillä kun kaksi nousee, niin meillä on vielä kaikki saumat saavuttaa tavoitteemme, Rajakko sanoo.

Naisten Kolmosen tämänhetkisen sarjataulukon löydät Palloliiton nettisivuilta.