Skip to main content

3.9.2020 kl. 18.15 HIFK – Kasiysi/Hiki, Tölö bollplan 6

Damernas representationslag står inför sin följande seriematch imorgon kväll i Tölö. Det är frågan om en viktig match, då Esbolaget Kasiysi/Hiki kommer på besök till Helsingfors. HIFK ligger just nu fjärde i Treans serietabell samtidigt som Kasiysi är femte med en poäng mindre än HIFK. Detta innebär att morgondagens match redan i allra högsta grad påverkar förutsättningarna inför fortsättningsserierna, som kör igång efter att grundserien tagit slut.

Båda lagen behöver fortfarande poäng för att kunna säkra sina platser i den övre slutserien efter att grundserien avslutas nästa vecka. De sex bästa lagen i Trean får spela om topplaceringarna och just nu har HIFK ett försprång på endast tre poäng till tabellsjuan EBK/2. En sommar som präglats av en tät matchtakt har kommit till sitt slut och kampen om en plats bland de sex bästa kommer att gå het ända fram till sista omgången i grundserien.

Kasiysi/Hiki behöver en seger i matchen mot HIFK, eftersom torsdagskvällens möte är dess tionde och därmed sista under grundserien. Esbolaget har endast två poäng ner till sjundeplatsen, vilket betyder att möjligheterna till en top-6 -placering blir små ifall man imorgon kväll förlorar mot HIFK. Alla andra lag som kämpar om samma placeringar har fortfarande två grundseriematcher kvar på programmet.

Kasiysis bästa målskytt för i år är Janina Haapanen, som i likhet med HIFK:s Elina Sjölinder har stått för sju mål i årets Trea. Laget går in i matchen mot HIFK med två raka storvinster: Gnistan besegrades med 1-5 borta för några veckor sedan, medan KP-75/InterMillat föll med hela 6-0 i Esbo i söndags.

HIFK har haft en välförtjänt paus från matcherna i en och en halv vecka efter att laget spelade två bortamatcher under samma veckoslut i slutändan av augusti månad. Resultatmässigt gick lagets tuffa vecka utmärkt. Det blev först en 1-3 -vinst mot KP-75/InterMillat i Tusby fredagen den 21 augusti, tätt efterföljt av hela 0-8 mot FC Loviisa två dagar senare.

– Det veckoslutet gick riktigt bra för oss. Vi fick två vinster och gjorde många mål. Viktigt var också att det var ett brett spann av spelare som lyckades med målskyttet, samt att vi kunde bygga upp många olika typers anfall, som ledde till mål. Det är klart att vi var ganska trötta efter den där helgen, men nu har vi fått vila och träna inför följande match, säger mittfältaren Heidi Rajakko.

Laget har haft full fokus på torsdagens match, som med tanke på fortsättningen har en stor betydelse. Den fyra matcher långa vinstsviten i kombination med att många fått lyckas på ett personligt plan har gjort att lagets självförtroende är på topp inför följande utmaning. På grund av seriesystemet har laget fortfarande avancemanget i sina egna händer, trots att resultaten var sämre under högsommaren.

– Vi har haft många bra träningspass med en god attityd. Nu får vi hoppas att förlusterna för i år är historia. De viktiga matcherna har vi framför oss, och vi har alla möjligheter att uppnå vårt mål då två lag avancerar uppåt, säger Rajakko.