Skip to main content

HIFK kohtasi toissaviikon torstaina vieraskentällä sarjakärjen tontilla majailleen HPS/2:n viimeisessä runkosarjan ottelussaan. Joukkue jatkoi voittokulkuaan ja nappasi täydet pisteet maalein 1-3. Seitsemän voittoa ja kolme tappiota sisältänyt runkosarja päättyi HIFK:n osalta neljänteen sijaan sarjataulukossa. Seuraavaksi edessä on vielä viisi kierrosta ylemmässä jatkosarjassa, jonka aikana Kakkoseen nousevat kaksi joukkuetta ratkaistaan.

– Koko joukkue lähti otteluun energisesti ja kaikista uhkui mieletön voitontahto. Tuli heti sellainen tunne, että tästä tulee hyvä matsi ja näki, että kaikki halusivat napata sarjakärjeltä päänahan. Pääsimme pelaamaan omaa peliä ja puolustussuunnassa olimme älyttömän hyviä, kun uskalsimme laittaa kroppaa kunnolla likoon, maalivahti Liisa Rahkola kommentoi ottelua.

Ensimmäinen puoliaika oli vahvasti HIFK:n hallussa ja Hanna Halosen syötöstä avausmaali nähtiin 12 pelatun minuutin jälkeen Melinda Andlerin toimesta. HIFK joutui taipumaan kauden aikana aiemminkin vaikeuksia tuottaneissa erikoistilanteissa ja HPS:n Emelie Stolpe pääsi 20. peliminuutin kohdalla tasoittamaan tilanteen kulmapotkusta. Tauolle lähdettiin lukemin 1-1.

Toisella puoliajalla kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua sekä painetta että maalintekotilanteita HIFK:n päätyyn. Vierasjoukkueen puolustus pysyi kuitenkin vahvana, joten tasatilanne säilyi 78. peliminuutille asti. Vaihdosta sisään tullut Lotta Anderson vapautti upealla pystypallollaan Halosen maalintekoon, joka viimeisteli kauden seitsemännen maalinsa volleysta. Kotijoukkue haki aggressiivisesti tasoitusmaalia, mutta HIFK pääsi lopullisesti karkumatkalle Emmi Vyyryläisen päästyä yksin läpi vastustajan epäonnistuneesta avauksesta. Hän laukoi pallon maaliin, minkä jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi HIFK:n 1-3-voittoon.

– HPS oli taitava jalallisesti ja jos tilaa oli, he laittoivat hyviä puolenvaihtoja, jotka menivät myös oikeaan osoitteeseen laittaen meidät juoksemaan. Meidän pakka pysyi kuitenkin kasassa ja suoriuduimme vahvasti puolustuksessa. Ensimmäinen puoliaika oli täysin meidän hallussa, mutta HPS pääsi tasoittamaan erikoistilanteesta. Se tarkoittaa sitä, että keskitymme erikoistilanteiden hiomiseen ennen seuraavia otteluita, kapteeniston jäsen Maria Lavemäki kuvaili vastustajaa.

– Tasainen peli kaiken kaikkiaan ja HPS puolusti joukkueena parhaiten kaikista aiemmista vastustajistamme. Heidän korkea prässinsä oli kollektiivinen ja meillä oli sen kanssa ajoittain vaikeuksia, Rahkola jatkaa.

Lavemäen mukaan runkosarjan aikana joukkuehenki on vahvistunut päivä päivältä etenkin voitettujen otteluiden myötä ja joukkueessa on vallinnut hyvä tunnelma.

– Parasta on ollut, että kaikki elää peleissä mukana joukkueena, myös vaihtopenkillä. Kun vihdoin noustiin 2-1-johtoon, penkki juhli osana joukkuetta ja tuuletti kuin maailmanmestaruutta. Olemme hitsaantuneet yhteen jenginä ja kun naula lyötiin HPS:n arkkuun lukemin 3-1, tuntui tehty työ todella hyvältä ja ansaitulta. Joukkue kuuntelee valmentajaa ja toisiaan ja tekee aina parhaansa kentällä.

HIFK varmisti paikkansa yläloppusarjassa jo aiemmalla kierroksella ja joukkueen voittoputki on kasvanut nyt kuuden ottelun mittaiseksi, jonka aikana HIFK on tehnyt yhteensä 21 maalia ja päästänyt ainoastaan kaksi omiin.

– On hienoa nähdä, kun treeneissä harjoitellut asiat alkavat tapahtua kentälläkin ja tuloksia, kuten maaleja on alkanut tulla. Ennen yläloppusarjaa tullaan kuitenkin vielä keskittymään vastustajaan ja peliin reagoimiseen. Ollaan luovia, mutta kurinalaisia, Lavemäki kertoo.

– Voittoputkessa on totta kai henkisesti helpompi lähteä loppusarjan peleihin. Ylemmässä loppusarjassa on myös tietenkin eri mentaliteetti, kun peleissä on vain voitettavaa eikä tarvitse miettiä tippumista. Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja katsotaan kuinka pitkälle päästään. Nouseminen on toki meidän selkeä tavoitteemme, Rahkola lisää.

Myös Lavemäki kertoo joukkueen lähtevän latautuneena loppusarjaan, mutta ilman turhaa hampaiden kiristelyä.

– Mennään peli kerrallaan. Emme aio ottaa turhia paineita, mutta kun pelataan meidän parasta peliä, niin tämä on meidän kausi. Luulen, että yläsarjassa tulee laadukkaita pelejä, joissa voi kehittyä jännitteitä, kun lataus on huipussaan tärkeissä matseissa. Kaikki joukkueet, varsinkin ylänelikko, haluavat voittaa otteluita ja päästä kärkisijoille. Teemme töitä loppuun asti sarjanousun eteen.

HIFK on ylempään loppusarjaan lähtiessä neljännellä sijalla 21 pisteellä takanaan Gnistan 16 pisteellä ja EBK/2 15 pisteellä. Kolmantena sarjassa on HIFK:n viimeisin vastus HPS/2 23 pisteellä ja toisena JäPS samoilla pisteillä. Piikissä on HyPS 24 pisteellä, joten tilanne kärjessä on äärimmäisen tiukka. Naisten Kolmosen koko sarjataulukko löytyy Palloliiton sivuilta.

Alla näet naisten edustusjoukkueen tämän kauden tulokset sekä loppukauden otteluohjelman. Jatkosarjan ensimmäinen ottelu tulee olemaan runkosarjan päätöskierroksen uusinta, sillä HIFK kohtaa jälleen HPS/2:n vieraskentällä Paloheinässä keskiviikkoiltana.

Aika

Paikka

Kotijoukkue

Vierasjoukkue

Lopputulos

Su 13.6. 16:15Latokartano TNHIFKMPS6-0
Pe 18.6. 20:15Oulunkylä TNGnistanHIFK0-1
Su 4.7. 19:00Tali 2 NHIFKLoPa7-0
Ke 7.7. 19:00Kontula TNFC ViikingitHIFK0-7
Su 25.7. 18:00Tali TNHIFKKasiysi12-0
Pe 30.7. 19:00Järvenpään lukion TNJäPSHIFK1-1
To 5.8. 20:35Volkswagen Areena TNValttiHIFK3-4
Su 15.8. 18:00Pirkkola NHIFKFC Loviisa1-0
Su 22.8. 18:00Töölö PK1 TNHIFKEPS0-3
Su 5.9. 18:00Pirkkola NHIFKEBK/24-0
Su 12.9. 12:00Karakallio TNKasiysi/HikiHIFK2-3
Su 19.9. 13:45Töölö PK1 TNHIFKJäPS0-1
La 25.9. 14:45Töölö PK6 TNHIFKFC Loviisa8-2
Pe 1.10. 20:15Oulunkylä TNGnistanHIFK0-4
Su 10.10. 17:30Töölö PK1 TNHIFKValtti2-1
Pe 15.10. 20:00Kivenlahti TNEPSHIFK0-1