Skip to main content

Helsingin IFK ja Helsingin Jalkapalloklubi kohtaavat kauden ensimmäisessä Stadin Derbyssä torstaina 10. syyskuuta. HIFK Fotboll AB ja HJK Oy tekivät aiemmin kesällä yhteisen sopimuksen, jonka mukaan katsomokapasiteetti jaetaan tasan tämän kauden molemmissa Stadin Derbyissä. Tämä tarkoittaa sitä, että 10.9. HIFK:lla on käytössään koko Pohjoispäädyn lisäksi puolet Pääkatsomosta, puolet Yläkatsomosta sekä puolet Itäkatsomosta. Samat katsomot ovat jälleen HIFK:n käytössä myös HJK:n lokakuussa isännöimässä Stadin Derbyssä.

HIFK noudattaa vieläkin turvaetäisyyksiä ottelutapahtumissaan Aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti, ja tästä syystä stadionin kapasiteetti on erittäin rajallinen. Jokaiselle kausikorttilaisille lähetetään korvaavat liput kaikkiin syyskuun otteluihin. Korvaavien lippujen lähetysprosessi on aloitettu, ja lippujen pitäisi olla kaikilla asiakkailla viimeistään 3.9. klo 18.00. Mikäli lippuja ei vielä siihen mennessä ole tullut, voitte olla yhteydessä meihin. Stadin Derbyn erikoisjärjestelyiden takia joillakin kausikorttilaisilla voi olla eri paikat derbyssä kuin otteluissa FC Interiä sekä IFK Mariehamnia vastaan. Itäkatsomo on derbyottelusta lähtien jaettu kahteen yhteensä 500 henkilön lohkoon (Itäkatsomo-Etelä sekä Itäkatsomo-Pohjoinen). Tämä tarkoittaa sitä, että ottelun koko yleisökapasiteetti on n. 2900 henkilöä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei HIFK:n lippukiintiöstä jää yleiseen myyntiin vapautuvia lippuja. Kehoitamme kuitenkin kaikkia kausikorttilaisiamme ilmoittamaan meille, mikäli ette pääse paikan päälle Stadin Derbyyn. Mahdolliset vapaat kausikorttipaikat laitetaan myyntiin maanantaina 7.9. klo 12.00.

Ottelun siirtämistä Olympiastadionille on selvitelty, mutta Olympiastadionin varaustilanteen sekä maajoukkuetauon takia ottelua ei ole mahdollista pelata siellä. Derby pelataan näin ollen molemmille joukkueille tutulla Bolt Arenalla.

Haluamme jo tässä vaiheessa muistuttaa kaikkia katsojia turvavälien sekä seurojen antamien ohjeiden noudattamisen tärkeydestä, jotta pystymme järjestämään turvallisen tapahtuman ja jotta saisimme myös jatkossa pelata yleisön edessä.