Skip to main content

Helsingfors IFK möter HJK i säsongens första Stadin Derby torsdagen den 10 september. HIFK Fotboll AB och HJK Oy har tidigare under sommaren kommit överens om ett avtal, i vilket man kommit överens om att publikkapaciteten delas jämnt i säsongens båda derbymatcher. Detta betyder att HIFK i derbyt den 10.9. utöver hela Norra ändan har halva Huvudläktaren, halva Övre läktaren samt halva Östra läktaren till sitt förfogande. HIFK säljer biljetter till samma läktarsektioner även i HJK:s hemmaderby i oktober.

HIFK följer fortfarande Regionförvaltningsverkets instruktioner om säkerhetsavstånd under sina matchevenemang, vilket betyder att matchens publikkapacitet är mycket begränsad. Alla säsongskortsägare kommer att få ersättande biljetter till samtliga matcher under september månad. Lippupiste har börjat skicka iväg ersättande biljetter åt våra kunder, som borde få dem senast den 3.9. kl. 18.00. Ifall du inte har fått dina biljetter till dess, kan du vara i kontakt med oss. På grund av specialarrangemangen kring derbymatchen är det möjligt att några säsongskortsägare har olika platser i derbyt än vad de har i hemmamatcherna mot FC Inter och IFK Mariehamn. Från och med derbyt är även Östra läktaren uppdelad i två sektioner à 500 personer (Östra läktaren-Södra och Östra läktaren-Norra). Därmed är matchens totala publikkapacitet ca 2900 personer.

Just nu ser det ut som att inga biljetter från HIFK:s kvot kommer att finnas kvar för försäljning. Vi uppmanar ändå alla våra säsongskortsägare att meddela oss ifall ni inte kan komma på derbymatchen. Eventuella lediga säsongskortsplatser släpps till försäljning den 3.9. kl. 12.00.

Vi har utrett möjligheten att flytta matchen till Olympiastadion, men på grund av stadions bokningsläge och landslagspausen är det inte möjligt att spela derbyt där. Derbyt spelas alltså på för båda lagen bekanta Bolt Arena.

Redan i detta skede vill vi passa på att påminna alla våra åskådare om vikten av att beakta säkerhetsavstånden samt fotbollsklubbarnas instruktioner, så att vi kan ordna ett säkert evenemang och så att vi även framöver får spela matcher inför publik.