Skip to main content

14.8.2020 FC Inter – HIFK 3-2 (1-1)

HIFK kohtasi kauden yhdeksännessä Veikkausliigaottelussaan FC Interin vieraskentällä Turussa. Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset, sillä FC Inter lähti otteluun sarjakärkenä, kun taas HIFK on viiden edelliskierroksen kuntopuntarin kärjessä. Joukkueiden välillä oli kolme sarjapistettä ennen perjantai-illan Veikkausliigakierrosta. Alkuesittelyn aikana HIFK:n pelaajat olivat pukeneet ylleen kokoonpanosta tällä hetkellä sivussa olevien pelaajien pelipaidat osoittaakseen tukensa heille.

Ensimmäinen puoliaika

Pelitempo oli kovaa heti alusta lähtien aivan kuten odottaa sopikin kahden kovakuntoisen joukkueen välillä. Reilun vartin jälkeen kotijoukkue loi vaarallisen tilanteen hyökkäyspäähän, kun Kevin Kouassivi-Benissan pelasi pallon maata pitkin linjan taakse HIFK:n maalin edustalle. Syöttö meni aina Matias Ojalalle asti, mutta HIFK-kapteeni Hannu Patronen oli jalkoineen välissä, joten tilanteesta tuli kulmapotku. Ojala antoi kulmapotkun itse, ja Liliu pääsi puskemaan kohti maalia. Arnold Origi esitti huipputorjunnan ja pelasti HIFK:n takaiskulta maaliviivalta.

Ottelun 22. peliminuutilla kotijoukkue sai rangaistuspotkun Jabar Sharzan rikottua Ojalaa kevyehkösti boksin sisällä. Pallon taakse meni Connor Ruane, joka laukoi FC Interin 1-0 -johtoon sijoittamalla pallon HIFK-maalin oikeaan alanurkkaan. Osuma oli keskikenttäpelaajalle tämän kauden ensimmäinen.

HIFK:n kuitti näki päivänvalon ottelun 35. peliminuutilla. Riku Selanderin avaus meni Moshtagh Yaghoubin kautta Luís Henriquelle, joka laukoi kaukaa ja yllätti Aati Marttisen kotijoukkueen maalilla. Tiukan taistelun ja korkeatasoisen ensimmäisen puoliajan jälkeen tauolle mentiin 1-1 -tasatilanteessa FC Interin ja HIFK:n välillä.

Toinen puoliaika

Toinen jakso käynnistyi HIFK:n osalta puolustusvoittoisesti ja kotijoukkue otti pelillisen hallinnan itselleen. Se sai luotua useita vaarallisia maalintekopaikkoja HIFK:n päätyyn, mikä tuotti tulosta ottelun 63. peliminuutilla. Elias Mastokangas keskitti pallon vasemmalta oikealle laidalle, josta Kouassivi-Benissan jatkoi kohti maalia. Paikalla oli Veikkausliigan maalintekijätilaston kärkinimi Timo Furuholm, joka painoi keskityksen verkon perukoille kauden kahdeksannen maalinsa merkiksi.

Pitkään näytti HIFK:n osalta vaikealta, mutta ottelun 73. peliminuutilla joukkue sai vastahyökkäysmahdollisuuden käytännössä ensimmäistä kertaa tauon jälkeen. Vitinho laittoi pallon liikkeelle keskikentältä vaikeasta asennostaan huolimatta. Vaihdosta tullut Adama Fofana otti keskityksen vastaan ja laukoi pallon Inter-maalin tolppaan juoksunsa päätteeksi. Paluupallo päätyi Luís Henriquen jalkaan, josta brasilialainen sitten pääsi iskemään illan toisen maalinsa.

Fofanalla oli loistopaikka, kun peliä oli jäljellä viisi minuuttia, mutta illan toinen tolppakuti jäi lopulta ratkaisevaksi dramaattisella tavalla. Ottelun 87. peliminuutilla Kouassivi-Benissan meni nurin rangaistusalueen sisällä, ja päätuomari tuomitsi ottelun toisen rangaistuspotkun kotijoukkueelle. Ruane teki toisen maalinsa ja sinetöi loppulukemiksi 3-2. Origi protestoi tuomarin ratkaisua voimakkaasti sekä ennen että jälkeen pilkun, ja joutui kahden keltaisen kortin jälkeen poistumaan suihkun puolelle. HIFK oli siinä vaiheessa jo käyttänyt kaikki vaihtonsa, joten Matias Hänninen meni maaliin loppuminuuteiksi.

Tämän henkisesti raskaan tappion jälkeen HIFK saa nyt ladata akkujaan yli viikon ajan. Seuraava ottelu pelataan Helsingissä sunnuntaina 23.8. klo 18.30 ja silloin vastassa on FC Haka. Liput matsiin myy Lippupiste!

– Vaikea ottelu oli tänään. FC Inter on hyvä joukkue ja teki paljon töitä tänään. Valitettavasti he saivat sen pilkun lopussa, mutta mennään eteenpäin ja jatketaan hommia ensi viikolla, kaksi maalia iskenyt Luís Henrique totesi pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Maalit:
22’ 1-0 Connor Ruane (rangaistuspotku)
35’ 1-1 Luís Henrique
63’ 2-1 Timo Furuholm
73’ 2-2 Luís Henrique
88’ 3-2 Connor Ruane (rangaistuspotku)

HIFK:n avauskokoonpano:
3 Sakari Mattila
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
7 Moshtagh Yaghoubi
9 Luís Henrique
10 Jabar Sharza (57’ 8 Jukka Halme)
15 Eero-Matti Auvinen (80’ 18 Matias Hänninen)
20 John Fagerström (63’ 24 Adama Fofana)
77 Arnold Origi (mv)
98 Vitinho
99 Joel Mattsson (57’ 19 Kevin Larsson)

Vaihdossa: 1 Otto Huuhtanen (mv), 11 Sakari Tukiainen, 34 Tuukka Andberg.