Skip to main content

23.8.2020 klo 18.30 HIFK – FC Haka 0-1 (0-1)

HIFK palasi Veikkausliigaotteluiden pariin reilun viikon tauon jälkeen, kun FC Haka saapui sunnuntai-illan vierailulle Bolt Arenalle. Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi kaksi ja puoli viikkoa sitten Valkeakoskella, josta HIFK kävi hakemassa täydet pisteet 0-2 -voitolla. HIFK lähti illan kamppailuun sarjataulukon viidenneltä sijalta, kun taas vierasjoukkue FC Hakan sarjasijoitus oli yhdestoista ennen kauden toista HIFK-kohtaamista.

Ensimmäinen puoliaika

HIFK loi ensimmäisen maalipaikkansa heti puolen minuutin pelin jälkeen. Luís Henrique tarjoili Sakari Tukiaiselle, joka oli jäänyt ilman vartiointia boksin sisällä. Tukiainen laukoi tulisesti, mutta FC Hakan maalissa toista kertaa tällä kaudella ollut ruotsalainen Jakob Tånnander oli valppaana heti ottelun alusta ja pystyi torjumaan HIFK-hyökkääjän laukauksen.

Seuraava tilanne nähtiin reilun vartin kohdalla. Adama Fofanaa rikottiin juuri kuudentoista rajan tuntumassa ja ottelun päätuomari Toni Pohjoismäki vihelsi HIFK:lle vapaapotkun. Erikoistilannespesialisti Moshtagh Yaghoubi asettui pallon taakse, ja laukoi muuriin. Pallo kimposi takaisin vieressä seisseelle Vitinholle, mutta hänenkin laukauksensa osui FC Haka-puolustuksen jalkoihin.

Vaikka HIFK hallitsi peliä läpi ensimmäisen puoliajan, vastasi vierasjoukkue kuitenkin ottelun avausmaalista 34 pelatun minuutin kohdalla. Maali syntyi erikoistilanteesta, jossa kentälle Salomo Ojalan tilalle noin seitsemän minuuttia aiemmin vaihdettu Tino Purme pääsi ohjaamaan Anton Popovitchin antaman vapaapotkun Otto Huuhtasen vartioimaan HIFK-maaliin.

HIFK ei lannistunut takaiskusta, vaan jatkoi hyökkäystilanteiden luomista Haka-päätyyn. Pari minuuttia ennen taukoa Luís Henrique sai toisen huippupaikan Tukiaisen tarjoilusta, mutta hyökkääjän laukaus meni niukasti ohi vierasjoukkueen maalin. Näin tauolle mentiin hieman yllättävästikin vierasjoukkueen yhden maalin johtoasemassa.

Toinen puoliaika

Ottelun toinen puoliaika käynnistyi selvästi varovaisemmin kuin mihin Bolt Arenan yleisö oli saanut tottua ensimmäisen puoliajan aikana. HIFK:n syötöt ja pallokosketukset olivat ajoittain huolimattomia, eikä kaikkia syöttöjä saatu perille oikeaan osoitteeseen. Kymmenen minuuttia tauon jälkeen joukkue sai luotua vaarallisen näköisen tilanteen Yaghoubin antaman vapaapotkun myötä. Tukiaisen pusku tilanteessa ei kuitenkaan mennyt kohti maalia, joten numerot säilyivät muuttumattomina. Kuudenkymmenen minuutin kohdalla valmennustiimi päätti yrittää herättää joukkuetta tuplavaihdon muodossa. Kevin Larsson ja John Fagerström tulivat kentälle Tukiaisen ja Fofanan tilalle.

Kymmenen minuuttia edellä mainitun tilanteen jälkeen tasoitusmaali oli kahdesti erittäin lähellä. Ensin Yaghoubi laukoi kovaa, mutta oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollut Haka-pelaajan pää pelasti vierasjoukkueen lähes takuuvarmalta takaiskulta. Jatkotilanteessa juuri kentälle tullut Fagerström sai kotiyleisön kohahtamaan maalia kohti menneen puskunsa ansiosta, mutta Tånnander hyppäsi ja onnistui torjumaan pallon yli maalin.

FC Hakan Jami Kyöstilä sai ottelun toisen varoituksensa vajaa vartti ennen loppua, joten HIFK pääsi pelaamaan yhden miehen ylivoimalla ottelun loppuun asti. Ylivoimasta huolimatta joukkue ei onnistunut hyödyntämään maalipaikkojaan, vaan FC Haka sai hakemansa revanssin HIFK:sta 0-1 -voiton myötä.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa jo keskiviikkona. Silloin joukkue matkustaa jälleen Turkuun, jossa vastassa on tällä kertaa TPS klo 18.30 alkavassa ottelussa.

– Matsin tulos turhauttaa tietenkin. Tämä oli ihan meidän matsi ja peli oli meidän hallinnassa, muttei onnistuttu hyödyntämään tätä hallintaa. Henkilökohtaisella tasolla oli kiva päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa, debyyttinsä tänään tehnyt Otto Huuhtanen totesi ottelun jälkeen.

Valmentaja Teemu Kankkusen videohaastattelu on katsottavissa alla.

Maalit:
34’ 0-1 Tino Purme

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Otto Huuhtanen (mv)
3 Sakari Mattila
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
7 Moshtagh Yaghoubi
9 Luís Henrique
11 Sakari Tukiainen (60’ 19 Kevin Larsson)
17 Jani Bäckman
24 Adama Fofana (60’ 20 John Fagerström)
98 Vitinho
99 Joel Mattsson (82’ 10 Jabar Sharza)

Vaihtopelaajat: 8 Jukka Halme, 18 Matias Hänninen, 30 Jaakko Kivekäs (mv), 34 Tuukka Andberg.