Skip to main content

26.8.2020 klo 18.30 TPS – HIFK, Veritas Stadion

Kauden kuudennetta vierasotteluaan varten HIFK matkustaa edellisen reissupelin tapaan Turkuun, jossa joukkue kohtaa TPS:n Veritas Stadionilla keskiviikkona 26.8. klo 18.30 alkaen. Kyseessä on kauden toinen kohtaaminen näiden joukkueiden välillä. Reilut kaksi viikkoa sitten HIFK ja TPS pelasivat Bolt Arenalla Helsingissä, jossa ottelu päättyi HIFK:n voittoon maalein 2-0.

Vastustaja: TPS

TPS on pelannut kaksi ottelua Helsingissä pelatun HIFK-kohtaamisen jälkeen. Ensin joukkue matkusti saman viikon sunnuntaina Ahvenanmaalle, josta ei kuitenkaan irronnut sarjapisteitä. Kotijoukkue IFK Mariehamn siirtyi ottelussa johtoon reilut kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä Peter Makrillosin kauden kolmannella maalilla, eikä TPS enää pystynyt vastaamaan tähän.

Ahvenanmaalla kärsityn 0-1 -tappion jälkeen TPS siirsi katseet kohti seuraavaa koitosta, sillä viime viikon lauantaina vuorossa oli kauden ensimmäinen Turun paikallisottelu FC Interiä vastaan. Ennakkoon nähden lähes kaikki puhui FC Interin voiton puolesta: joukkue lähti derbyyn sarjajohtajana, samalla kun paikallisvastustaja TPS puolestaan oli toiseksi viimeisenä Veikkausliigan taulukossa. TPS onnistui kuitenkin pitämään oman maalinsa puhtaana läpi ottelun ja otti ison taisteluvoiton paikallisvastustajastaan kolumbialaistoppari Aldayr Hernándezin maalilla.

Derbyvoittonsa ansiosta TPS nousi hetkellisesti kymmenenneksi sarjataulukossa, mutta putosi jälleen sijalle yksitoista FC Hakan voitettua HIFK:n Helsingissä sunnuntaina. Turkulaisjoukkue on tosin pelannut yhden ottelun vähemmän FC Hakaan verrattuna, joten taistelu sarjan tyvipäässä tulee jatkumaan tiukkana jatkossakin.

HIFK:n ja TPS:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa turkulaiset antoivat HIFK:n pitää palloa, ja oletettavasti joukkue tulee lähtemään puolustusvoittoisesti otteluun myös keskiviikon kotiottelussaan. Jonatan Johanssonin valmentama TPS on vaarallisimmillaan vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa, josta hyvänä esimerkkinä toimii Hernándezin puskumaali FC Interiä vastaan.

HIFK:n näkökulmat

HIFK on tällä hetkellä kahden ottelun tappioputkessa, sillä edellisellä Turun reissulla FC Interiä vastaan tullutta 3-2 -tappiota seurasi kotitappio FC Hakaa vastaan viime sunnuntaina. Ottelu eteni lähes täydellisesti HIFK:n hallinnasta, mutta joukkue ei onnistunut saamaan tätä näkymään tulostaululla. FC Hakan yksi vierasmaali riitti kolmeen sarjapisteeseen Helsingin illassa.

– Meillä oli FC Hakaa vastaan varmaan 15 maalipaikkaa, mutta oltiin huonoja viimeisissä ratkaisuissa. Kyllä noista paikoista olisi pitänyt ainakin yksi maali tehdä, valmentaja Teemu Kankkunen sanoi FC Haka-ottelun jälkeen.

Kahden välipäivän jälkeen joukkue on jälleen tositoimissa kesäkuukausien viimeisen Veikkausliigaottelun merkeissä. Viime pelissä sivussa ollut maalivahti Arnold Origi on nyt kärsinyt FC Inter-ottelussa tapahtuneen ulosajon aiheuttaman pelikiellon, ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä TPS-ottelun kokoonpanoa nimettäessä. Valmentaja Mike Keeney kertoo joukkueen valmistautuvan uuteen koitokseen palauttavia harjoitteita painottaen lyhyestä lepoajasta johtuen.

– Tässä ei ole ollut kuin kaksi päivää edellisestä ottelusta, joten olemme panostaneet pelaajiston palautumiseen riittävän levon kautta. Emme voi olla tyytyväisiä otteluun FC Hakaa vastaan, sillä emme pystyneet käyttämään lukuisia paikkoja hyväksemme. Samalla vastustaja sai tehtyä maalin käytännössä ainoasta paikastaan, Keeney sanoo.

Kahden turhauttavan tappion jälkeen joukkueen päätavoite on palata voittokantaan keskiviikkona Turussa. HIFK on ennen peliä sarjassa viidentenä ja lähtee ennakkosuosikkina peliin, mutta TPS:n henkisesti iso voitto edelliskierroksella on kuitenkin tuomassa oman vaikutuksensa ottelun lähtökohtiin. Keskiviikon kotijoukkueen tuoreen onnistumisen johdosta Keeney ennakoi HIFK:lle pitkää iltapuhdetta Turussa.

– Tähtäämme siihen, että palaamme piste- ja voittokantaan huomenna Turussa. Vastaan asettuu joukkue, jonka itseluottamus on korkealla voitetun paikallisottelun jälkeen. TPS haluaa varmasti tarjota lisää onnistumisia kotiyleisölleen ja samalla he ovat liikkeellä revanssi mielessään edellisen keskinäisen ottelumme tuloksesta johtuen. Meidän täytyy olla valppaina huomenna ja valmiina vastaamaan huutoon voitonnälkäistä kotijoukkuetta vastaan, Keeney jatkaa.

Ruutu näyttää TPS:n ja HIFK:n huomisen Veikkausliigaottelun suorana lähetyksenä klo 18.15 alkaen.

Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot etuasiakkailleen neljä tuntia ennen jokaisen Veikkausliigaottelun alkamista. Etuasiakkaaksi kirjautuneena näet kokoonpanot Veikkauksen nettisivuilta.