Skip to main content

1.9.2020 klo 18.30 FC Honka – HIFK, Tapiolan urheilupuisto

Kesäkuukausien Veikkausliigaottelut ovat HIFK:n osalta pelattu, ja huomenna joukkue avaa syyskuun matkustamalla naapurikaupunkiin, jossa se saa vastaansa viime viikolla eurokentillä esiintyneen FC Hongan. Joukkueet eivät vielä ole kohdanneet toisiaan tämän kauden Veikkausliigassa. Neljäntenä Veikkausliigan sarjataulukossa olevalla espoolaisjoukkueella on ennen tiistain kohtaamista kolmen pisteen etumatka seitsemäntenä majailevaan HIFK:hon.

Vastustaja: FC Honka

HIFK:n tiistain vastustaja on juuri palannut eurokentiltä Suomeen, sillä espoolaiset osallistuivat viime viikolla Eurooppa-liigan karsintoihin Tanskassa. Siellä FC Honka kohtasi Tanskan pääsarjassa pelaavan AGF:n myöhään torstaina. Jatkoon menevän joukkueen suhteen ei syntynyt suurempaa epäselvyyttä, sillä tanskalaiset iskivät kolme maalia jo ensimmäisen puoliajan aikana ja voittivat ottelun lopulta lukemin 5-2. FC Hongan maaleista vastasivat Borjas Martin ja Lucas Kaufmann.

Tappio AGF:lle oli espoolaisille tämän kesän ensimmäinen, sillä Veikkausliigan puolella tappioita ei ole tullut yhtäkään käynnissä olevalla kaudella. Tavanomaisin tulos FC Hongan otteluissa on sen sijaan ollut tasapeli, joita joukkue on pelannut peräti seitsemän kappaletta kauden 11 ensimmäisen sarjakierroksen aikana. Puolustuspeli on ollut yksi joukkueen valttikorteista, ja joukkue on tällä kaudella joutunut kaivamaan pallon omasta maalistaan ainoastaan viidesti. Tämän ansiosta FC Honka pitää vähiten maaleja tämän kauden Veikkausliigassa päästäneen joukkueen viittaa yllään.

Kentän toisessa päädyssä joukkue on onnistunut viimeistelemään hieman yli maalin per peli, kun tehtyjä maaleja on tähän mennessä syntynyt 12 kappaletta. Puolet niistä ovat olleet FC Barcelonan La Masía-akatemiassa juniorivuotensa viettäneen Jean Marie Dongoun käsialaa. Kamerunilaishyökkääjän kuusi maalia oikeuttavat KuPS:in Ilmari Niskasen kanssa jaettuun neljänteen sijaan Veikkausliigan maalipörssissä.

Veikkausliigakentillä FC Honka esiintyi edellisen kerran toissaviikonloppuna, jolloin joukkue kävi voitokkaalla reissulla Seinäjoella. Espoolaiset hakivat pisteet mukanaan maalein 0-2 Dongoun viimeisteltyä joukkueellen kaksi maalia ottelun toisella puoliajalla.

HIFK:n näkökulmat

HIFK:n osalta elokuun loppupuoli jätti paljon parantamisen varaa, sillä joukkue on hävinnyt kolme ottelua putkeen. FC Interiä vastaan kärsittyä loppuhetkien 3-2 -tappiota seurasi maalin tappiot sekä FC Hakaa että Turun Palloseuraa vastaan. Joukkue on pystynyt luomaan riittävän määrän maalipaikkoja myös tappiopeleissä, mutta viimeistelytehokkuus on viime aikoina ollut heikkoa. TPS-tappion jälkeen joukkue on keskittynyt sekä puolustus- että hyökkäyspelin hiomiseen.

– Meidän pitää lähteä siitä, että ennen kaikkea onnistumme puolustuspelissä paremmin kuin edellisissä peleissämme. Samalla täytyy myös parantaa kentän toisessa päädyssä, kun nyt ollaan oltu kaksi peliä ilman maaleja. Silläkin saralla tarvitsemme onnistumisia, toteaa HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen.

HIFK:n selkeänä tavoitteena on saada tappioputki katkaistua Tapiolan illassa huomenna. Joukkueella on kuitenkin vaikea ilta edessään, sillä FC Honka on tehokkaasti onnistunut pitämään vastustajien maalimäärät pieninä läpi kauden pitämällä pallonhallinnan itsellään. HIFK pääsee kuitenkin lähtemään huomiseen peliin enemmän levänneenä, sillä espoolaisten kovatasoinen euro-ottelu viime viikolta on varmasti edelleen vaikuttamassa joukkueen energiavarastoihin.

– Heillä on ollut noita pelejä nyt viime aikoina ja sieltä on myös Robert Ivanov lähtenyt maailmalle. Toivottavasti otteluruuhka näkyisi vähän heidän otteissaan. Sieltä on taitava ja hyvin organisoitu nippu tulossa meitä vastaan. Heillä on hyviä, pallonvarmoja pelaajia joukkue täynnä. Tarvitsemme meidän joukkueelta maksimaalisen suorituksen, jotta saisimme tästä ottelusta haluamamme tuloksen. Mielenkiintoinen peli on tiedossa, Kankkunen kommentoi.

Ruutu näyttää FC Hongan ja HIFK:n huomisen Veikkausliigaottelun suorana lähetyksenä klo 18.15 alkaen.

Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot etuasiakkailleen neljä tuntia ennen jokaisen Veikkausliigaottelun alkamista. Etuasiakkaaksi kirjautuneena näet kokoonpanot Veikkauksen nettisivuilta.