Skip to main content

5.8.2020 klo 18.30 FC Haka – HIFK, Valkeakoski

HIFK:n seuraava Veikkausliigaottelu pelataan jo huomenna sarjanousija FC Hakan asettuessa vastaan Valkeakoskella klo 18.30 alkaen. Välipäiviä edellisen ottelun jälkeen on tässä vaiheessa ehtinyt kulua ainoastaan kolme kappaletta, sillä molemmat joukkueet olivat viimeksi tositoimissa lauantaina. HIFK haki yhden vieraspisteen Ilvekseltä 2-2 -tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen, kun taas FC Haka tasasi pisteet Seinäjoella SJK:n vieraana lukemin 1-1.

Vastustaja: FC Haka

Kauden 2012 päätteeksi Veikkausliigasta Ykköseen pudonnut FC Haka teki viime syksynä kauan odotetun paluun pääsarjatasolle, kun joukkue voitti Ykkösen jättäen ykköshaastaja Turun Palloseuran taakseen peräti 19 sarjapisteen erolla. Teemu Tainion valmentama valkeakoskilaisjoukkue herätti mielenkiintoa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin Veikkausliiganousun jälkeen, ja talven aikana seura oli otsikoissa mm. 2500 myytyä kausikorttia tuottaneen kampanjan tiimoilta. Keskikenttäpelaaja Medon ja hyökkääjä Eero Markkasen sopimukset pitivät puolestaan huolen siitä, että myös Hakan pelaajahankinnat ovat saaneet näkyvyyttä jalkapallomediassa.

FC Haka osoitti jo kevättalven Suomen Cupin aikana, että joukkue oli valmiina uuteen kauteen kovemmalla sarjatasolla. Lohkovaiheessa sarjanousija ei hävinnyt yhtäkään ottelua ja playoff-vaiheessa se selvitti tiensä aina välieriin saakka. Unelmat finaalipaikasta kariutuivat kesäkuussa pelatuissa välierissä HJK:ta vastaan, mutta joukkue ei siltikään antautunut helpolla, sillä loppulukemat kirjattiin muotoon 2-3.

Veikkausliigan puolella FC Haka ei vielä ole onnistunut avaamaan voittotiliään kuuden ensimmäisen kierroksen aikana. Joukkue on kerännyt kasaan neljä pistettä pelaamalla tasapelit FC Honkaa, RoPS:ia, IFK Mariehamnia ja SJK:ta vastaan. Kun mukaan lasketaan tappiot sarjan kärkijoukkueita FC Interiä ja HJK:ta vastaan, löytyvät valkeakoskilaiset Veikkausliigan sarjataulukosta sijalta kymmenen. Seuran profiilihankinta Markkanen on myös tehnyt tulosta kentällä, ja on joukkueensa paras maalintekijä kahdella osumallaan.

HIFK:n näkökulmat

HIFK on pelannut kolme edellistä Veikkausliigaotteluaan ilman tappioita ja joukkue on noussut sarjataulukossa viidenneksi. Edelliskierroksella käyty kamppailu Ilvestä vastaan Tampereella oli kova, kun taistelu pisteistä kävi kuumana loppuvihellykseen asti. Kotijoukkue Ilves haki lopussa johtomaalia, mutta HIFK:n puolustus kesti myös lukuisat erikoistilanteet ja sai mukaansa yhden sarjapisteen 2-2 -lukemiin päättyneestä ottelusta.

– Olin erityisen tyytyväinen meidän toiseen puoliaikaan Tampereella, sillä palattiin omalle tasollemme sen aikana verrattuna ensimmäiseen puoliaikaan. Lopussa oli kuitenkin aikamoista draamaa ja siinä sekoiltiin hieman. Onneksi saatiin kuitenkin se piste mukaan Ratinalta, vaikka vastustaja sai kymmenkunta kulmaa siinä. Vieraspisteeseen voidaan olla tyytyväisiä, se oli jätkiltä hyvä tulos. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavaa matsia Valkeakoskella, HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen mietti Ilves-ottelun jälkimainingeissa.

Otteluruuhka on tällä hetkellä tiivis, ja Ilves-ottelu käynnisti HIFK:n osalta kymmenen päivän tiukan rutistuksen, jonka aikana joukkue pelaa peräti kolme Veikkausliigaottelua. Tiiviissä ottelutahdissa pelaajien lepuutus ja kierrättäminen mahdollisuuksien mukaan varmistaa sen, että joukkueen jalat pysyvät tuoreina jokaisessa ottelussa. Ottelukohtainen valmistautuminen ja oikeanlainen asenne jokaisessa pelissä on asioita, joita on painotettu HIFK:n harjoituksissa ennen peliä.

– Valmentajat ovat tehneet meille selväksi, miten meidän kuuluu pelata, ja kaikki jätkät joukkueessa ovat ottaneet sen tosi hyvin vastaan. Loppu on sitten meidän asenteesta kiinni. Jos me tehdään oma hommamme kunnolla, niin meidän voittaminen on vaikeaa. Ja jos joku meidät voittaa, niin se joukkue tarvitsee täydellisen päivän. Se on paljon siitä kiinni, miten siellä tehdään hommia. Jos jatketaan samalla tavalla kuin edellisissä peleissä, niin tämä tappioton putki voi jatkua pitkään, sanoo Moshtagh Yaghoubi.

Edelliset neljä ottelua avauskokoonpanossa ollut keskikenttäpelaaja on päässyt yhä paremmin mukaan joukkueeseen ja tuo jokaisessa pelaamassaan ottelussa runsaasti pallollista taitoa HIFK:n peliin. Edessä on kaksi tärkeää ottelua FC Hakaa ja TPS:ää vastaan, ja ”Mosa” kertoo odottavansa kovaa taistelua molempia joukkueita vastaan.

– Ei ole helppoja matseja missään nimessä. FC Haka tarvitsee pisteitä, he ovat pelanneet neljä tasapeliä, eivätkä ole vielä voittaneet tällä kaudella. Tulee tiukkoja matseja, mutta näistä peleistä meidän on pakko ottaa voittoja, jos haluamme pysyä korkealla sarjataulukossa, hän jatkaa.

Voit seurata huomista ottelua suorana lähetyksenä Ruudun kautta. Kun katsot HIFK:n ottelua Ruudusta, olet samalla myös mukana tukemassa meitä, sillä seurojen keskinäinen tulonjako Ruudun ottelulähetyksistä perustuu lähetysten seurakohtaiseen kokonaiskatselulukuun.

Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot etuasiakkailleen neljä tuntia ennen jokaisen Veikkausliigaottelun alkamista. Etuasiakkaaksi kirjautuneena näet kokoonpanot Veikkauksen nettisivuilta.