Skip to main content

10.8.2020 klo 18.30 HIFK – TPS, Bolt Arena

Kolmen perättäisen vierasottelun jälkeen HIFK on kotiinpaluun edessä, kun joukkue huomenna kohtaa sarjanousija TPS:n Bolt Arenalla pelattavassa Veikkausliigaottelussa. Ennen sunnuntai-illan otteluita HIFK löytyy sarjataulukosta sijalta viisi 13 sarjapisteen turvin, kun taas TPS majailee viimeistä edellisenä pistesaldon näyttäessä kolmea sarjapistettä.

Vastustaja: TPS

TPS on viime aikoina HIFK:n tavoin ollut otsikoissa valmentajavaihdoksen tiimoilta. Joukkue pelasi kauden neljä ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan ilman voittoja maalierolla 1-7, mikä lopulta sai seurajohdon tekemään päätöksen päävalmentajan vaihtamisesta. Seuran Veikkausliigaan nostanut ja kaudella 2018 tehtävässään aloittanut Tommi Pikkarainen joutui väistymään, ja hänen tilalleen uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin entinen maajoukkuepelaaja Jonatan Johansson. Viime vuodet Skotlannissa Rangersin ja Greenock Mortonin organisaatioissa valmentanut Johansson onnistui valmentamaan joukkueensa voittoon heti ensimmäisessä ottelussaan päävalmentajana. TPS haki täydet pisteet Rovaniemeltä voittaen siellä RoPS:in lukemin 2-3 Jonni Peräahon loppuminuuttien voittomaalilla. Ennen Johanssonin aikakauden alkamista TPS kohtasi vielä kakkosvalmentaja Joonas Laurikaisen alaisuudessa FC Lahden, jota vastaan joukkue joutui taipumaan kotikentällään maalein 1-3.

Alkukauden aikana maalintekovastuu on jakautunut neljän pelaajan välille TPS:n joukkueessa. Tehokkain heistä on ollut laitahyökkääjä Tehe Olawale, joka myös taustansa puolesta kuuluu Veikkausliigan kiinnostavimpiin pelaajiin. Norsunluurannikkolainen hyökkääjä saapui nimittäin Turkuun tämän kauden mittaisella lainasopimuksella Serie A-seura Parmasta. Yhden maalin mieheen ovat puolestaan iskeneet Perähon lisäksi myös puolustaja Juhani Pikkarainen, sekä vasemmalla laidalla pelaava Masahadu Alhassan. Ghanalaisella on Olawalen tapaan myös kokemusta Italian pelikentiltä, sillä 27-vuotias pelaaja on uransa aikana pelannut muutaman Serie A-ottelun lisäksi myös useita kausia Serie B-tasolla.

TPS pelasi edellisen ottelunsa torstaina, jolloin se kohtasi FC Hongan kotona Turussa. Ensimmäinen kotiottelu uuden päävalmentajan alaisuudessa ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta Rovaniemen vierasottelun tapaan, sillä TPS joutui taipumaan espoolaisjoukkueelle maalein 0-2.

HIFK:n näkökulmat

HIFK on viime viikkoina ollut vahvassa myötätuulessa, kun edelliset neljä Veikkausliigaottelua ovat tuoneet joukkueelle kolme voittoa sekä yhden tasapelin. Hyvien tulosten ansiosta joukkue löytyy tällä hetkellä neljän edelliskierroksen kuntopuntarin kärjestä. Kolme vaikeaa vierasottelua toivat seitsemän sarjapistettä yhdeksästä mahdollisesta, joten joukkue pääsee hyvällä itseluottamuksella palaamaan kotiyleisönsä eteen.

– Ihan hyvillä mielin lähdetään uuteen viikkoon. Tässä on tullut hyviä tuloksia viime aikoina ja ollaan päästy jakamaan vastuuta isommalle porukalle. Hyvä fiilis näkyy joukkueen tekemisessä, toteaa HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen.

Joukkue pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona, jolloin se päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa voitokkaasti Valkeakoskella. FC Haka kaatui lukemin 0-2 Vitinhon ja Erikson Carlosin tämän kauden avausmaaleilla. HIFK:n avauskokoonpanossa oli Vitinhon lisäksi toinen debytantti, kun hyökkääjä John Fagerström sai pukea HIFK:n pelipaidan ylleen ensimmäistä kertaa ottelun alusta lähtien. Tiukan ottelutahdin aikana valmennus joutuu miettimään myös pelaajien lepuuttamista sekä pelituntuman antamista mahdollisimman monelle pelaajalle. Kankkunen kertoo, että valmennusjohto on tarkkaan suunnitellut pelaajien peluuttamista otteluruuhkan aikana etukäteen.

– Olen itse sitä mieltä, että pelaajien kierrättäminen, silloin kun se on mahdollista, myös maksaa itsensä takaisin. Onnistuttiin siinä hyvin ja nyt meillä on ryhmässä pari uutta miestä, jotka voidaan heittää milloin tahansa kehiin.

Maanantaina on vastassa toinen nousijajoukkue, joka lähtee HIFK:ta vastaan pelaamaan kolmatta otteluaan uuden päävalmentajan alaisuudessa.

– TPS on nyt pelannut kaksi peliä uudella pelimuodolla ja -tavalla. Uskoisin, että he tulevat noudattamaan samaa kaavaa pienillä viilauksilla myös meitä vastaan. Honka-pelin lopussa he tekivät joitakin pelillisiä muutoksia, mutta meillä on aika hyvin tiedossa, millainen joukkue sieltä tulee vastaan, Kankkunen sanoo.

 

Osta lippusi huomiseen otteluun Lippupisteen kautta! Muistathan, että Bolt Arenalla ei järjestetä lipunmyyntiä koronarajoitusten aikana, vaan kaikki liput on ostettava ennakkoon. Voit tutustua HIFK:n kotiotteluiden järjestelyihin tarkemmin nettisivuiltamme löytyvästä Katsojan ABC:stä.

HIFK Futsal on huomenna paikalla HIFK-TPS -ottelussa sekä naisten että miesten liigajoukkueiden edustajien voimin. Futsalin kausikortteja tulee olemaan myynnissä fanimyyntipisteellä. Myynnissä on molempien joukkueiden omien kausikorttien (60 €/kpl) lisäksi myös yhdistelmäkausikortti (99 €/kpl), joka oikeuttaa sisäänpääsyyn sekä naisten että miesten futsaljoukkueiden kotiotteluihin.

Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot etuasiakkailleen neljä tuntia ennen jokaisen Veikkausliigaottelun alkamista. Etuasiakkaaksi kirjautuneena näet kokoonpanot Veikkauksen nettisivuilta.