Skip to main content

14.8.2020 klo 18.30 FC Inter – HIFK, Veritas Stadion

HIFK palaa nopeasti pelikentille maanantaisen TPS-voiton jälkeen, sillä joukkue pelaa seuraavan Veikkausliigaottelunsa jo perjantaina. Joukkue on kovan haasteen edessä Turussa, jossa vastassa on sarjakärki FC Inter klo 18.30 alkavassa pelissä. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Vastustaja: FC Inter

Viime kaudella Veikkausliigassa hopeasijalle yltänyt turkulaisryhmä kuuluu tälläkin kaudella sarjan ennakkosuosikkeihin ja johtaa tällä hetkellä sarjataulukkoa kahden pisteen erolla kakkosena olevaan HJK:hon. Yhdeksän pelatun Veikkausliigaottelun aikana FC Inter on voittanut kuusi kertaa, pelannut tasan kerran sekä hävinnyt kahdesti. Joukkue pelasi edellisen ottelunsa sunnuntaina, jolloin FC Haka joutui lähtemään Turusta tyhjin käsin Interin kaadettua sarjanousijat lukemin 2-0.

FC Inter on ollut vahva kotikentällään, josta yksikään joukkue ei vielä ole onnistunut hakemaan pisteitä tällä kaudella. Joukkue on FC Hakan lisäksi voittanut IFK Mariehamnin, HJK:n, Ilveksen ja RoPS:in Veritas Stadionilla alkukauden aikana. Vahvassa kotivireessä on ollut myös koko Veikkausliigan maalipörssiä johtava Timo Furuholm, sillä kokenut hyökkääjä on tehnyt tämän kauden kaikki maalinsa Turun kotiotteluissa. Yhteensä seitsemän maalia iskenyt pelaaja on jäänyt maaleitta ainoastaan kauden avauksessa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Espanjalainen José Riveiro toimii nyt toista kauttaan FC Interin päävalmentajana ja on onnistunut saamaan joukkueensa saavuttamaan hyviä tuloksia tälläkin kaudella dominoimalla peliä esimerkiksi pallonhallinnan kautta. 34-vuotias Henrik Moisander toimii edelleen joukkueensa ykkösmaalivahtina, mutta myös Aati Marttinen on saanut vastuuta tolppien välissä kolmen ottelun verran tällä kaudella. 22-vuotias kakkosmaalivahti oli torjuntavuorossa viimeksi FC Hakaa vastaan viime sunnuntaina.

HIFK:n näkökulmat

HIFK johtaa puolestaan Veikkausliigan kuntopuntaria viiden edellisen sarjakierroksen osalta. Joukkue on pelannut kaikki nämä viisi ottelua Mike Keeneyn ja Teemu Kankkusen alaisuudessa, eikä pistemenetyksiä toistaiseksi ole tullut kuin vierasottelussa Ilvestä vastaan tämän kuun alussa. Heinäkuun SJK-kotiottelusta käynnistynyt tappioton putki on pitänyt sisällään neljä voittoa ja yhden tasapelin. Riku Selander uskoo, että voittojen myötä noussut itseluottamus on siivittänyt joukkueen sen nykyiseen vireystilaan.

– Ollaan tuotu mukaan pari uutta ideaa ja saatu selkeytettyä tuota meidän peliä. Se on tuonut meidän pelaajista parempia puolia esiin. Edelleen on paljon kehitettävää, mutta se on lähtenyt vauhdilla eteenpäin ja tuonut paljon itseluottamusta joukkueelle. Nyt kun on saatu voittoja, niin sillä aallonharjalla on hyvä ratsastaa eteenpäin, hän sanoo.

Huominen ottelu FC Interiä vastaan on HIFK:n kuudes reilun kolmen viikon ajanjakson aikana. Ottelutahti on ollut kova, mutta riittävällä levolla ja pelaajien kierrätyksellä joukkue on onnistunut tulemaan jokaiseen peliin tuoreilla jaloilla. Selander kertoo, että pelaaminen on tiiviistä tahdista huolimatta maistunut pitkän jalkapallottoman kevään ja alkukesän jälkeen.

– Minulla ei ole valittamista, kun on paikat pysyneet ehjinä ja päässyt pelaamaan paljon. Mikäs sen hienompaa, mitä enemmän pääsee pelaamaan niin sen parempi. Valmiina ollaan taas huomenna.

Huomenna Turussa nähdään varmasti kovatasoinen ottelu, jossa tämänhetkinen sarjajohtaja kohtaa kuntopuntarin ykkösjoukkueen. HIFK on etenkin vierasotteluissaan noudattanut tiukkaa puolustuspeliä, samalla kun turkulaisjoukkue on tunnettu pallonhallinnastaan. Selander näkee sekä eroja että yhtäläisyyksiä HIFK:n ja FC Interin välillä.

– Aika erilaiset joukkueet. FC Inter tykkää pitää pallonhallintaa, kun me taas enemmän hyökätään vastaan. Molemmat ovat hyvin valmennettuja joukkueita, jotka lähestyvät peliä eri tavoilla. Tiedossa on varmasti aika mielenkiintoinen asemataistelu. Hyökätään tietenkin sen verran kun pystytään, mutta mennään puolustuspää edellä.

Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot etuasiakkailleen neljä tuntia ennen jokaisen Veikkausliigaottelun alkamista. Etuasiakkaaksi kirjautuneena näet kokoonpanot Veikkauksen nettisivuilta.