Skip to main content

23.8.2020 klo 18.30 HIFK – FC Haka, Bolt Arena

Reilun viikon tauon jälkeen HIFK on valmiina palaamaan tositoimiin Veikkausliigaotteluiden osalta, kun FC Haka tulee vierailulle Helsinkiin sunnuntai-iltana. Joukkueet iskevät yhteen Bolt Arenalla klo 18.30 alkaen. Kyseessä on FC Hakan ja HIFK:n toinen kohtaaminen tämän Veikkausliigakauden aikana.

Vastustaja: FC Haka

FC Haka ei vielä ole onnistunut avaamaan voittotiliään Veikkausliigassa tällä kaudella ja on sarjajumbo Rovaniemen Palloseuran ohella ainoa joukkue, jonka voittosarake vielä tässä vaiheessa näyttää nollaa. HIFK ja FC Haka kohtasivat toisensa jo kaksi ja puoli viikkoa sitten Valkeakoskella, ja tuosta ottelusta käynnistyi myös huomisillan vierasjoukkueen neljän ottelun mittainen tappioputki. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa FC Haka oli selvästi niskan päällä ensimmäisen puoliajan aikana päästen myös erittäin lähelle maalintekoa tolppaan osuneen rangaistuspotkun myötä, muttei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään pelillistä hallintaansa maalien muodossa. Toisella puoliajalla Vitinho ja Erikson Carlos iskivät maalin mieheen varmistaen näin HIFK:n vierasvoiton maalein 0-2.

HIFK-ottelun jälkeen FC Haka on pelannut Veikkausliigan kärkijoukkueita vastaan sekä koti- että vieraskentällä. Ensin joukkue kävi Turussa häviämässä FC Interille, jonka jälkeen kaksi perättäistä kotiottelua tuottivat tappiot KuPS:lle ja HJK:lle maalierolla 3-8. FC Hakalla on kasassa neljä sarjapistettä ja on edelleen sijalla kymmenen sarjataulukossa, mutta taistelu sarjan loppupäässä on tiukkaa. TPS on ennen lauantain Veikkausliigaotteluita yhden ja RoPS puolestaan kahden pisteen päässä valkeakoskilaisista, jotka tarvitsevat pisteitä tulevista otteluista, jotta nouseminen pois putoamistaistelusta pysyisi realistisena tavoitteena. Eroa yhdeksäntenä olevaan SJK:hon on neljä pistettä.

Laajaa mediahuomiota FC Hakaan siirtymisen yhteydessä herättänyt Eero Markkanen on ollut joukkueelleen tärkeä pala pääasiassa vastahyökkäyksiin perustuvassa hyökkäyspelissä. Hän on valkeakoskilaisten paras maalintekijä kolmella osumallaan, mutta useamman vuoden seurassa pelannut Samuel Chidi on kahdella maalillaan Markkasen kannoilla maalipörssissä.

HIFK:n näkökulmat

HIFK päätti kolmisen viikkoa kestäneen tiukan otteluruuhkan viime viikon perjantaina Turussa, jossa vastassa oli sarjataulukon kärkijoukkue FC Inter. Ottelu oli tasainen ja yleisölle viihdyttävä, vaikka lopullinen ratkaisu herätti laajempaa keskustelua Suomen jalkapalloyhteisössä. Päätuomarin FC Interille viheltämä rangaistuspotku ottelun loppuminuuteilla kyseenalaistettiin monien toimesta. Ottelun voittomaali (3-2) syntyi kyseisessä tilanteessa, joka myös aiheutti tuomiota protestoineelle Arnold Origille ulosajon kahden keltaisen kortin jälkeen.

Sarjataulukossa viidentenä oleva joukkue on kuitenkin jättänyt viime viikon pettymyksen taakseen muutaman vapaapäivän sekä niitä seuranneiden harjoitusten aikana. Hyökkääjä Luís Henrique nousi HIFK:n parhaaksi maalintekijäksi tekemällä kaksi maalia turkulaisjoukkueen verkkoon Veikkausliigan kärkipään kamppailussa.

– Nautin maalien tekemisestä, koska rakastan tätä peliä. Pelaajalle on aina tärkeää pelata hyvin ja kehittyä edelleen. Minusta tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä kentällä, koska nautin onnistumisista, Luís Henrique sanoo.

– Olemme pelanneet hyviä pelejä joukkueena nyt viime aikoina, etenkin kuuden edellisen otteluiden aikana. Viimeksi hävittiin peli, joka ratkesi hieman kyseenalaisesti, mutta sitä ei sen enempää auta jäädä miettimään pelaajana. Pelistä tulee kova, koska FC Haka on edelleen hakemassa ensimmäistä voittoaan. Jos jatketaan samalla tavalla kuin edellisissä otteluissa, uskon meidän voittavan sunnuntaina, hän jatkaa.

Origin viimeviikkoisen ulosajon myötä HIFK:n tolppien välissä tullaan sunnuntaina näkemään uusi nimi. Edustusjoukkueen kolme muuta maalivahtia ovat Otto HuuhtanenJaakko Kivekäs ja Martti Puolakainen. Sunnuntaina pelaava maalivahti selviää kokoonpanojen julkistuksen yhteydessä ottelupäivänä.

– Kokoonpanon eläminen kuuluu tähän peliin. Meillä on neljä maalivahtia joukkueessamme, joten tilanne on aika sama kuin jos joku kenttäpelaajista joutuisi sivuun. Silloin otetaan joku toinen pelaaja hänen tilalleen, ja mennään sillä eteenpäin, toteaa valmentaja Mike Keeney.

Valmentajan mukaan HIFK tavoittelee tällä kertaa enemmän aloitteellisuutta ja hallitsevuutta joukkueen omaan peliin edelliskohtaamiseen verrattuna.

– Pelasimme heitä vastaan pari viikkoa sitten, joten molemmilla joukkueilla on tuore muistikuva toisistaan. Me kävimme voittamassa Valkeakoskella, eli meidän pitää olla valmistautuneita siihen, että vastustaja tulee Helsinkiin revanssi mielessään. FC Haka oli silloin vahva ottelun alussa kotikentällään. Tällä kertaa meidän tulisi käyttää kotiotteluiden tuomaa lisäenergiaa olemalla vahvalla jalalla liikkeellä heti ottelun alussa, Keeney sanoo.

Osta lippusi huomiseen otteluun Lippupisteen kautta! Muistathan, että Bolt Arenalla ei järjestetä lipunmyyntiä koronarajoitusten aikana, vaan kaikki liput on ostettava ennakkoon. Voit tutustua HIFK:n kotiotteluiden järjestelyihin tarkemmin nettisivuiltamme löytyvästä Katsojan ABC:sta.

HIFK Futsal on huomenna paikalla HIFK-FC Haka -ottelussa sekä naisten että miesten liigajoukkueiden edustajien voimin. Futsalin kausikortteja tulee olemaan myynnissä fanimyyntipisteellä. Myynnissä on molempien joukkueiden omien kausikorttien (60 €/kpl) lisäksi myös yhdistelmäkausikortti (99 €/kpl), joka oikeuttaa sisäänpääsyyn sekä naisten että miesten futsaljoukkueiden kotiotteluihin.

Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot etuasiakkailleen neljä tuntia ennen jokaisen Veikkausliigaottelun alkamista. Etuasiakkaaksi kirjautuneena näet kokoonpanot Veikkauksen nettisivuilta.