Skip to main content

21.8.2020 klo 20.15 KP-75/InterMillat – HIFK, Tuusula

23.8.2020 klo 15.00 FC Loviisa – HIFK, Loviisa

HIFK:lla on jäljellä neljä sarjaottelua naisten Kolmosen runkosarjassa ja niistä kaksi pelataan jo tänä viikonloppuna. Epätavallisen tiukka otteluviikonloppu käynnistyy HIFK:n osalta perjantai-iltana Tuusulassa, jossa vastassa on pelipaikkakunnasta huolimatta keravalainen KP-75/InterMillat-joukkue sarjan viimeiseltä sijalta. Ottelun jälkeen lepoaikaa ei jää kuin noin 41 tuntia, sillä seuraava sarjaottelu on edessä jo sunnuntaina. Silloin HIFK matkustaa Porvoonväylää pitkin aina Loviisaan asti pelatakseen sarjanousija FC Loviisaa vastaan.

Joukkue lähtee kahden vierasottelun viikonloppuun pari voittoa alla, sillä kaksi edellistä sarjakierrosta ovat kasvattaneet HIFK:n pistepottia kuuden pisteen verran. Heinäkuun viimeisellä viikolla HIFK voitti EPS/B:n Helsingissä lukemin 1-0, mikä vapautti joukkueen tunnelmia kolmen raskaan perättäisen tappion jälkeen. Viime viikolla joukkue puolestaan kaatoi MPS:n maalein 2-0 kotikentällä Talissa. Voittojen myötä HIFK on nyt noussut sarjataulukossa kuudenneksi neljän pisteen päähän sarjan kolmospaikasta.

Viime kauden paras maalintekijä Elina Sjölinder onnistui palaamaan maalinteon makuun MPS-ottelussa ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun, kun hän viimeisteli HIFK:n molemmat maalit Talin illassa. Hyökkääjän paluu maalintekotilastoihin on iso asia viimeistelytehokkuuden kanssa keskikesän aikana tuskailleelle HIFK:lle. Maaliensa myötä Sjölinder nousi jaetulle kärkisijalle joukkueen sisäisessä maalipörssissä. Neljä maalia on Sjölinderin lisäksi iskenyt myös Hanna Halonen.

Viikonlopun kahdesta vastustajasta ensimmäinen on keravalaisseura KP-75/InterMillat, jolla on vielä voittotili avaamatta tämän kauden osalta. Kuuden ottelun aikana joukkue on napannut tasapelit Gnistania ja EPS/B:tä vastaan, mutta muuten sarjapelit ovat sujuneet tappiollisissa merkeissä. InterMillojen maaliero on tässä vaiheessa lukemissa 5-13 ja joukkueen paras maalintekijä on kauden molemmat maalinsa Gnistanin verkkoon iskenyt Hetti Sipiläinen. Keravalaiset pelasivat edellisen ottelunsa viime torstaina, jolloin joukkue kävi Helsingissä häviämässä sarjakärki HPS/2:lle lukemin 1-0.

Sunnuntaina HIFK:lla on vuorossa tämän kauden pisin vierasreissu, joka siis suuntautuu seiskatietä pitkin Loviisaan. Nelosesta viime kauden päätteeksi noussut FC Loviisa on ennen viikonlopun otteluita HIFK:ta kolme pistettä perässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Mikäli HIFK voittaa rästiottelun Tuusulassa perjantaina, olisi ero joukkueiden välillä sunnuntaina jo kuusi pistettä.

Loviisalaiset ovat tänä vuonna onnistuneet voittamaan kaksi Kolmosen ottelua, joista viimeisin nähtiin edelliskierroksen aikana sunnuntaina. Silloin joukkue haki vierasvoiton myötä täydet kolme pistettä Karakallion tekonurmelta kaadettuaan siellä FC Kasiysi/Hikin maalein 1-3. Joukkueen parhaan maalintekijän viittaa jakaa tällä hetkellä kaksi pelaajaa, kun sekä Sofia Wikman että Emilia Lassila ovat kolmesti saaneet pallon vastustajan tolppien väliin tämän kesän aikana. FC Loviisan heikko kohta on sen puolustuspeli, sillä joukkue on yhdessä EPS/B:n kanssa päästänyt eniten maaleja tämän kauden Kolmosessa.

– Olemme kahden edellisen ottelun jälkeen saaneet roimasti lisää itseluottamusta ja joukkueessa on vallinnut hyvä fiilis. Maalinteossa ollaan onnistuttu hyvin ja peruspelaaminen on parantunut huomattavasti ennen kaikkea puolustussuunnassa. Kehitymme joukkueena jatkuvasti treeni treeniltä ja peli peliltä ja alisuoritetun alkukauden jälkeen alamme pikkuhiljaa olla siellä omalla tasolla, sanoo Emma Rantamaa.

– Paljon on kuitenkin vielä tilaa parantaa, mutta joukkueella on potentiaalia dominoida tulevia matseja. Vielä on turhan aikaista sanoa, onko sarjakärki päässyt kuuden pelatun ottelun jälkeen karkuun, mutta toivottavasti omalla puhtaalla pelillä päästään vielä ylempään loppusarjaan ja kärkikahinoihin, hän jatkaa.