Skip to main content

13.8.2020 HIFK – MPS 2-0 (2-0)

HIFK palasi sarjaotteluiden pariin kahden viikon ottelutauon jälkeen kohtaamalla Malmin Palloseuran kotiottelussa Talin nurmella torstai-iltana. Joukkueet olivat sarjataulukossa tasapisteissä ennen ottelua, jossa oli panoksena tärkeät pisteet ylemmän loppusarjaan oikeuttavien sarjasijoitusten kannalta. Erot ovat vielä pienet sarjan keskikastissa: kolme pistettä Talissa tarkoittaisi kummallekin joukkueelle mahdollisuutta nousta sarjataulukossa pari pykälää ylemmäs.

Viime pelin voitosta vapautunut punapaitainen kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon 20 pelatun minuutin kohdalla. Joukkueen paras maalintekijä Hanna Halonen syötti pallon oikealta laidalta linjan taakse, ja pallossa oli ensimmäisenä Elina Sjölinder. Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa maalit viimeistellyt Sjölinder sai tilanteessa neljän maalittoman ottelun putkensa poikki laukomalla kaaripallon MPS-maalivahdin yli. Viime kauden paras maalintekijä vapautui onnistumisestaan, ja neljä minuuttia myöhemmin hän teki illan toisen maalinsa laukomalla pallon maata pitkin vastustajan maalin vasempaan alanurkkaan.

HIFK:n maalien jälkeen myös MPS sai muutaman vetopaikan, mutta HIFK:n maalille tähän otteluun palannut Paula Romakkaniemi oli puolustuspelin viimeisenä lukkona ja piti muutamilla tärkeillä torjunnoillaan oman maalinsa puhtaana. Tilanne säilyi muuttumattomana aina tauon alkamiseen asti, joten ensimmäinen puoliaika päättyi HIFK:n 2-0 -johtoasemassa.

Toisen puoliajan alussa Heidi Rajakko sai pari tilaisuutta lisätä HIFK:n johdon kolmen maalin mittaiseksi. Ensimmäinen yritys meni kohti oikeaa ylänurkkaa, mutta pallon lopullinen osoite löytyi maalikehikon ulkopuolelta. Pari minuuttia myöhemmin keskikenttäpelaaja laukoi keskelle, mutta vierasjoukkueen maalivahti otti tilanteessa hyvän ja varman torjunnan.

HIFK:n energiataso pysyi vastustajiin verrattuna korkeana loppuun asti, eikä vierasjoukkue enää ottelun loppupuolella pystynyt vastaamaan HIFK:n pelivauhtiin. Halonen ja Sjölinder loivat useita tilanteita ylöspäin ja kymmenisen minuuttia ennen loppua kapteeni Veera Korjus sai hyvän paikan kolmannen maalin tekemiseen. Aino Heikkisen esityöstä lähtenyt tilanne ei kuitenkaan muuttanut loppulukemia, sillä kapteenin laukaus meni yli maalin. Loppulukemiksi merkittiin 2-0 Talin hämärtyvässä illassa.

Toisen perättäisen voittonsa myötä HIFK nousee viidennelle sijalle sarjataulukossa. Joukkueella on ensi viikolla tiedossa erittäin tiukka viikonloppu, sillä se pelaa vierasottelut sekä perjantaina että sunnuntaina. Perjantaina 21.8. vastassa on KP-75/InterMillat Keravalla ja sunnuntaina 23.8. puolestaan FC Loviisa Itä-Uudellamaalla.

Maalit:
20′ 1-0 Elina Sjölinder
24′ 2-0 Elina Sjölinder

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Paula Romakkaniemi (mv)
7 Iina Ahola
8 Hanna Halonen
9 Melinda Andler
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
22 Emma Rantamaa
28 Veera Yrjölä
36 Emmi Vyyryläinen
37 Elina Sjölinder
95 Ida Uoti

Vaihtopelaajat: 2 Lotta Anderson, 3 Nona Törmänen, 5 Maria Lavemäki, 21 Aino Heikkinen, 25 Bettina Stenbäck.