Skip to main content

13.8.2020 HIFK – MPS 2-0 (2-0)

Efter en matchpaus på två veckor spelade HIFK sin följande seriematch mot MPS i Tali under torsdagskvällen. Inför matchen låg lagen på samma poäng i tabellen, vilket betydde att matchen spelade en viktig roll med tanke på att ta en plats i den övre slutserien efter grundseriens slut. I mitten av tabellen är skillnaderna ännu små: tre poäng i Tali skulle för båda lagens del innebära ett avancemang framåt med några placeringar i serietabellen.

Det rödklädda hemmalaget, som var märkbart avslappnat efter vinsten i den förra matchen, tog ledningen i Tali då matchuret stod på 20 minuter. Lagets bästa målskytt Hanna Halonen spelade bollen från höger bakom motståndarnas försvarslinje, där Elina Sjölinder först var på bollen. Målskytten från de två första matcherna i år lyckades göra sitt första mål på fyra matcher genom att lägga bollen i en båge över MPS-målvakten. Fyra minuter senare gjorde hon ett mål till efter ett skott längs med marken i motståndarmålets vänstra hörn.

Efter HIFK:s mål fick även MPS några skottchanser, men Paula Romakkaniemi, som i denna match var tillbaka mellan stolparna, agerade som sista lås i försvaret och kunde hålla det egna målet rent med några viktiga räddningar. Läget förblev oförändrat ända fram till pausen, som inleddes i HIFK:s 2-0 -ledning.

I början av andra halvlek fick Heidi Rajakko några chanser, som eventuellt hade kunnat leda till ett tredje mål för HIFK. Det första försöket gick mot det högra krysset, men bollen landade till slut utanför målet. Några minuter senare sköt hon bollen i händerna på motståndarmålvakten, som tog en bra och säker räddning och höll siffrorna oförändrade.

HIFK:s energinivå förblev hög i jämförelse med motståndarna ända fram till slutet, vilket gjorde att bortalaget inte längre kunde mäta sig med HIFK:s speltempo under matchens senare delar. Halonen och Sjölinder skapade flera lägen framåt och med tio minuter kvar av matchen fick lagkaptenen Veera Korjus ett bra läge för att göra ett tredje mål. Hon fick bollen av Aino Heikkinen, men skottet gick över målet. Mot slutet av matchen höjde skymningen sig redan över planen, där slutresultatet skrevs 2-0 till HIFK.

I och med den andra raka segern steg HIFK upp på en femteplats i tabellen. Nästa helg står laget inför en tuff utmaning, eftersom man spelar bortamatcher på både fredag och söndag. Fredagen den 21.8. spelar HIFK mot KP-75/InterMillat i Kervo och söndagen den 23.8. bär det av till Östra Nyland med andledning av en match mot FC Loviisa.

Mål:
20′ 1-0 Elina Sjölinder
24′ 2-0 Elina Sjölinder

HIFK:s öppningselva:
1 Paula Romakkaniemi (mv)
7 Iina Ahola
8 Hanna Halonen
9 Melinda Andler
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
22 Emma Rantamaa
28 Veera Yrjölä
36 Emmi Vyyryläinen
37 Elina Sjölinder
95 Ida Uoti

Avbytare: 2 Lotta Anderson, 3 Nona Törmänen, 5 Maria Lavemäki, 21 Aino Heikkinen, 25 Bettina Stenbäck.