Skip to main content

Kakkosjoukkueen kausi ylittänyt puolivälin

Tänä vuonna miesten Nelonen pelataan yksinkertaisena sarjana 15 joukkueen lohkoissa. HIFK/2 on pelannut kahdeksan ottelua tähän mennessä ja nyt on aika tehdä pieni katsaus joukkueen alkukauteen.

Kausi alkoi upeasti kolmella voitolla, joista kahdessa nähtiin myös runsaasti maaleja. Kauden neljäs peli pelattiin vajaan kolme viikon tauon jälkeen heinäkuun loppupuolella. Silloin vastaan asettui paljon kokemusta omaava Kurvin Vauhti, jonka alkukausi oli alkanut heikosti tappioilla PPJ:tä ja EPS/I:tä vastaan.

Kurvin Vauhti tuli odotetusti hyvällä asenteella otteluun ja hallitsi sitä etenkin ottelun alussa. HIFK:n valmennus muutti 4-4-2 -ryhmityksen 4-3-3 -muotoon pelikellon näyttäessä 20 minuuttia, minkä jälkeen keskikentän hallinta alkoi kääntyä HIFK/2:n puolelle.

Ensimmäisen jakson lopulla Joel Määttä siirsi Tähtirinnat johtoon ja näissä lukemissa mentiin myös puoliajalle. Toisella jaksolla peli jatkui tasaisena, mutta vaarallisia paikkoja nähtiin vain Kurvin maalin läheisyydessä. Kaikki näytti siltä, että kotijoukkue korjaa täyden pistepotin Kurvin hyvästä taistelusta huolimatta.

Toisin kuitenkin kävi. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Kurvi pääsi tasoittamaan, kun kotijoukkueen pelaaja jäi odottamaan vaparivihellystä, jota ei koskaan kuulunut. Kurvin hyökkääjät hyödynsivät hetkellisen ylivoimatilanteen tehokkaasti ja tasoittivat. Heti perään myös johtomaali oli lähellä, mutta avautunut paikka jäi vastustajajoukkueelta käyttämättä. Lisäajalla Määttä voitti läpi ottelun vahvasti pelanneen Kurvin topparin kaksinkamppailussa ja pääsi rynnimään myös vastaan tulleen maalivahdin ohi. Hän oli kuitenkin tilanteessa usean pelaajan puristuksessa, joten laukaus meni ohi tyhjän maalin. Peli päättyi tasapeliin maalein 1-1.

Tämän jälkeen joukkue on päässyt upeaan lentoon, joka on sisältänyt lukuisia hienoja hyökkäyssommitelmia ja komeita maaleja. Tasapelin jälkeen joukkue on ottanut neljä peräkkäistä voittoa ja johtaa lohkoaan. PPJ ja EPS/I ovat lähimmät uhkaajat ja kun molempia joukkueita vastaan on vielä syksymmällä peli tiedossa, on kaikki vielä nousun suhteen avoimena.

Tämän kauden tulokset ovat olleet vakuuttavia, mutta ajoittaisista isoista maalimääristä huolimatta kakkosjoukkue on myös pariin otteeseen saanut tehdä täyden päivätyön kolmen sarjapisteen eteen. Toissaviikolla Gnistan/Ogelia vastaan joukkue sai hyvän muistutuksen siitä, että pelit kestävät 90 minuuttia. HIFK johti ottelua maalein 1-4 avausjakson jälkeen, mutta vastustaja tuli maalin päähän kahdella nopealla osumalla viimeisen vartin aikana. Lopussa syntyi vielä paikka tasoitusmaaliin, kunnes HIFK pelin viimeisestä tilanteesta viimeisteli loppulukemiksi 3-5.

Päävalmentajan kommentit: ”Voitot ruokkivat itseluottamusta”

– Joukkueessa on hyvä fiilis ja voitot tietenkin ruokkivat itseluottamusta sekä lisäävät uskoa omaan tekemiseen. Tällä hetkellä yritetään saada nostettua toisen 45-minuuttisen tekemistä. Kauden teema on ollut todella vahva ensimmäinen puoliaika ja monessa pelissä olemme pystyneet dominoimaan peliä täysin ennen taukoa. Useita pelejä olemme myös ratkaisseet jo sen aikana. Toisella puoliajalla pelaamisen taso on tippunut ja monesti vastustaja on turhaan saanut otetta pelistä.

– Peli kerrallaan keskitytään ottamaan kolme pistettä ja lyödään siten paineita perässä tuleville joukkueille, kommentoi joukkueen päävalmentaja Jukka Aakko.

HIFK/2 johtaa tällä hetkellä Nelosen kakkoslohkoa, jonka sarjatilanteen näet Palloliiton sivuilta. Alla joukkueen tämän kauden otteluohjelma.

Aika

Sarja

Paikka

Kotijoukkue

Vierasjoukkue

Lopputulos

Pe 8.3. 20:20Suomen CupTöölö PK1 TNHIFKGnistan/Ogeli3-3, 6-5 rp
La 20.4. 14:30Miesten KolmonenTöölö PK1 TNHIFKHPS
To 25.4. 20:20Miesten KolmonenTöölö PK1 TNTöölön TaistoHIFK
La 4.5. 15:30Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKMPS/Atletico Malmi
Ti 7.5. 20:00Miesten KolmonenSaari Areena TNLPSHIFK
La 11.5. 15:30Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKHerTo
To 16.5. 20:20Miesten KolmonenJätkäsaari TNPPJ/LauttasaariHIFK
La 25.5. 16:00Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKPonnistus
To 30.5. 18:30Miesten KolmonenVBO Areena TN, LoviisaFC LoviisaHIFK
Su 9.6. 14:00Miesten KolmonenKontula NFC KontuHIFK
La 15.6. 15:30Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKFC FINNKURD
La 6.7. 15:30Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKValtti
Pe 26.7. 19:00Miesten KolmonenJYA Housing Areena TNHPSHIFK
La 3.8. 15:30Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKTöölön Taisto
To 8.8. 19:15Miesten KolmonenPukinmäki NMPS/Atletico MalmiHIFK
To 15.8. 19:15Miesten KolmonenLaajasalo NHerToHIFK
La 24.8. 15:30Miesten KolmonenTöölö PK1 TNHIFKPPJ/Lauttasaari
La 31.8. 14:15Miesten KolmonenKallio TNPonnistusHIFK
La 7.9. 15:30Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKFC Loviisa
La 14.9. 15:30Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKFC Kontu
Pe 20.9. 20:15Miesten KolmonenPallomylly TNFC FINNKURDHIFK
La 28.9. 15:30Miesten KolmonenVäinämöinen TNHIFKLPS
Pe 4.10. 19:30Miesten KolmonenPuotila TNValttiHIFK