Skip to main content

Över hälften av säsongen spelad för HIFK/2

Denna säsong spelas herrarnas Fyra som en enkel serie i tre grupper med 15 lag var. HIFK/2 har åtta matcher bakom sig och det är nu dags att ta en titt på hur det gått för laget hittills i år.

Säsongen inleddes med tre vinster, varav två innehöll ett stort antal mål. I slutet av juli månad var det dags för sommarens fjärde match efter en sommarpaus på omkring tre veckor. Då mötte HIFK/2 det erfarna laget Kurvin Vauhti, vars säsongsinledning hade varit svag med förluster mot både PPJ och EPS/I.

Kurvin Vauhti kom in i matchen med en bra attityd och dominerade spelet speciellt i början av matchen. HIFK:s tränare valde då att byta ut 4-4-2 -formationen till en 4-3-3 -formation då tjugo minuter hade spelats. Efter detta blev HIFK/2 så småningom herrar över mittfältet.

I slutet av matchens första halvlek sköt Joel Määttä HIFK:s ledningsmål, vilket även förblev som pausresultat. Matchen var jämn under den andra halvan, även om det endast förekom farliga målchanser i närheten av Kurvin Vauhtis mål. Allt tydde med andra ord på att hemmalaget skulle ta en full poängpott trots att bortalaget kämpade bra under hela matchen.

Så blev det i alla fall inte, eftersom Kurvi till slut utjämnade med fem minuter kvar att spela. HIFK:s spelare stannade upp för att vänta på en frisparksvissling som aldrig kom, vilket motståndarna utnyttjade. Direkt efter målet var laget nära att göra ett ledningsmål, men som tur var för HIFK:s del så klarade motståndarna inte av att dra nytta av den senare chansen. Under tilläggsminuterna vann Määttä en närkamp mot en av Kurvis mittbackar, varefter han även lyckades passera målvakten, som kom emot från sitt mål. Määttä hade dock flera motståndarspelare efter sig, och de lyckades störa honom så pass mycket att skottet gick förbi det tomma målet. Matchen slutade oavgjort 1-1.

Efter detta har laget nu varit inne i en fin flow-period, som innehållit många fina anfallskombinationer och vackra mål. Sedan matchen mot Kurvin Vauhti har det nu blivit fyra raka segrar för HIFK/2, som även leder den egna gruppen. PPJ och EPS/I är lagets främsta utmanare och då HIFK/2 ännu kommer att möta båda av dem under hösten, är det fortfarande helt öppet hur det går med avancemanget till Trean efter säsongens slut.

Resultaten i år har varit övertygande, men trots de stundvis stora målmängderna har HIFK/2 även ett par gånger tvingats göra ett fullångt arbetsskift för att få tre poäng. För två veckor sedan mötte laget Gnistan/Ogeli och då påmindes alla om att en fotbollsmatch räcker i 90 minuter. HIFK ledde matchen med 1-4 efter den första halvan, men motståndarna gjorde två snabba mål under matchens sista kvart och nosade till och med på en kvittering i slutet. HIFK klarade sig dock ur pressen genom att slå in slutsiffrorna 3-5 i matchens sista läge.

Chefstränarens kommentarer: ”Vinsterna höjer vårt självförtroende”

– Det är en bra stämning inom laget och det är klart att vinsterna höjer vårt självförtroende samt tilliten på det egna arbetet. Just nu försöker vi jobba med att höja nivån på vårt spel efter paus. Ett återkommande tema genom denna säsong har varit att vi spelat starkt och dominerat matcherna under första halvleken. Vi har även avgjort många matcher innan pausvilan. Sedan har spelet blivit sämre under andra halvan, då vi några gånger i onödan har låtit motståndarna komma med i spelet.

– Vi koncentrerar oss på en match i taget och på att ta tre poäng i dem, så att vi på så sätt skapar press för de lag som är efter oss i tabellen, kommenterar lagets chefstränare Jukka Aakko.

HIFK/2 leder för tillfället grupp 2 i Fyran, vars kompletta serietabell hittas på Bollförbundets webbsidor. Här nedan ser du lagets matchprogram för denna säsong.

Tidpunkt

Plats

Hemmalag

Bortalag

Resultat

Fr 11.6. 20:20Väinämöinen TNHIFK/2FC Espoo/21-0
To 17.6. 19:20Busholmen TNPPJHIFK/21-1
On 23.6. 19:00Nordsjö NFC ViikingitHIFK/21-1
Må 19.7. 18:30Tölö PK6 TNHIFK/2LPS1-0
Lö 24.7. 15:30Väinämöinen TNHIFK/2TiPS1-1
Fr 30.7. 19:15Tali 1 NSAPA/3HIFK/20-4
Ti 10.8. 19:15Bocksbacka NMPS/Atletico MalmiHIFK/21-0
Lö 14.8. 15:30Väinämöinen TNHIFK/2FC FINNKURD0-2
Lö 21.8. 15:30Väinämöinen TNHIFK/2HPS1-1
On 25.8. 19:00Havukoski TNKoiPSHIFK/22-6
Må 30.8. 20:15Parkstad NPuiUHIFK/21-1
Fr 10.9. 20:30Väinämöinen TNHIFK/2FC Viikingit3-0
Fr 17.9. 20:15Säterinniitty TNFC Espoo/2HIFK/23-3
Fr 24.9. 20:30Väinämöinen TNHIFK/2SAPA/31-2
Lö 2.10. 14:00Havukoski TNKoiPSHIFK/2
Fr 8.10. 20:15Väinämöinen TNHIFK/2PuiU