Skip to main content

8.7.2020 RoPS – HIFK 0-1 (0-0)

HIFK matkusti tänään Rovaniemelle kauden ensimmäistä vierasottelua varten. Sekä HIFK että RoPS lähtivät otteluun metsästämään kauden avausvoittoaan, sillä molemmat joukkueet hävisivät kauden ensimmäiset ottelunsa avauskierroksella.

Punapaitainen vierasjoukkue sai mahdollisuuden siirtyä ottelussa johtoon heti viiden minuutin kohdalla, kun Erikson Carlos pelasi pallon Joel Mattssonille. Nuori HIFK-pelaaja ei kuitenkaan saanut vetoonsa tarpeeksi voimaa, joten tilanne ei tuottanut vaikeuksia RoPS-maalivahti Martin Kompallalle. Joukkueen seuraava maalipaikka syntyi keskikenttäpelaaja Jabar Sharzalle reilun vartin pelin jälkeen. Sharza väläytteli nopeuttaan ja juonikkuuttaan ja pääsi RoPS-puolustuksesta läpi, mutta pallo meni lopulta sivuverkkoihin Sharzan ajauduttua hieman liian pieneen kulmaan.

Ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka syntyi kuitenkin kotijoukkueen hyökkääjä Raymond Gyasille. Oikealla laidalla pelannut Gyasi käytti nopeuttaan ja pääsi lopulta avopaikkaan, mutta HIFK:n onneksi laukaus osui tolppaan. Juuri ennen taukovihellystä nähtiin vielä vaarallinen erikoistilanne RoPS-puolustuksen kaadettua Sharzan parikymmenen metrin päästä maalista. Vapaapotkun antoi Jukka Halme, jonka tulinen laukaus kuitenkin meni RoPS-maalin vasemmalta puolelta ohi. Tauolle mentiin tasaisen puoliajan jälkeen maalittomassa tasatilanteessa.

Gyasi jatkoi vahvoja otteitaan tauon jälkeen ja nousi pallon kanssa oikealta laidalta aivan päätyrajan tuntumaan asti. Täksi kaudeksi Rovaniemelle siirtyneen hyökkääjän syöttö löysi Veka Pyynyn maalinedustalta, mutta tämän laukaus meni ohi maalin.

Myös HIFK pääsi luomaan tilanteita toisen puoliajan edetessä. Vajaan vartin pelin jälkeen Jani Bäckman rauhoitti peliä omalla kenttäpuoliskolla, minkä jälkeen hän pelasi pallon ylöspäin päästäen Erikson Carlosin vauhtiin. Brasilialaishyökkääjä teki nopean nousun ja pelasi lopulta pallon toiselle puolelle Halmeelle. Syöttö epäonnistui hieman, joten Halme joutui keskittämään vaikeasta asennosta. Keskitys löysi Sakari Tukiaisen pään, mutta pusku meni kuitenkin vielä tässä vaiheessa ohi maalin.

Ottelun 68. peliminuutilla Tukiaisen, ja samalla myös HIFK:n kauden avausmaali oli tosiasia. Bäckman antoi kulmapotkun, jonka jälkeen HIFK-hyökkääjä pääsi tuikkaamaan maahan pudonneen pallon RoPS:in maaliin. Näin Tukiainen pääsi jälleen kerran rokottamaan entistä seuraansa, sillä pitkä hyökkääjä on onnistunut maalinteossa kaikissa HIFK:n paidassa pelaamissaan otteluissa rovaniemeläisjoukkuetta vastaan.

Tukiaisen osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi, ja HIFK sai kaipaamansa korjauksen kauden avauksessa kärsimänsä tappion jälkeen. Kausi jatkuu kymmenen päivän päästä kotiottelulla FC Lahtea vastaan Bolt Arenalla lauantaina 18.7. klo 17.00.

– Ei saatu kolmea pistettä helpolla tänään, mutta pääasia oli tietenkin, että saatiin ne mukaan. Voitto maistui ehdottomasti meille, kun meillä oli todella heikko aloitus kauteen. Nyt oli aika näyttää, että halutaan voittaa pelejä ja että osataan voittaa niitä. Maali oli tänään mikä oli, kaikki lasketaan, mutta kyllähän se vapautti meidän fiilistä. Nautitaan voitosta, nollataan tämä peli ja lähdetään hakemaan voittoa myös FC Lahtea vastaan, Tukiainen sanoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

Maalit:

68’ 0-1 Sakari Tukiainen

HIFK:n kokoonpano:
2 Joel Mero
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
8 Jukka Halme
10 Jabar Sharza (69’ 3 Sakari Mattila)
11 Sakari Tukiainen
14 Erikson Carlos (69’ 9 Luís Henrique)
15 Eero-Matti Auvinen
17 Jani Bäckman
77 Arnold Origi (mv)
99 Joel Mattsson

Vaihdossa: 1 Otto Huuhtanen (mv), 18 Matias Hänninen, 19 Kevin Larsson, 20 John Fagerström, 34 Tuukka Andberg.