Skip to main content

1.7.2020 HIFK – KuPS 0-3 (0-3)

HIFK:n sai kauden ensimmäisessä Veikkausliigaottelussaan vastaansa KuPSin Kuopiosta. Kyseessä oli kahden norjalaisen päävalmentajan kaksintaistelu, kun HIFK:n Tor Thodesen sai vastaansa Arne Erlandsenin valmentaman kuopiolaisjoukkueen.

Vierasjoukkue Kuopion Palloseura siirtyi ottelussa 0-1 -johtoon heti ottelun kolmannella peliminuutilla. Ilmari Niskanen antoi lyhyen vapaapotkun, jonka Urho Nissilä jatkoi kohti boksia. Paikalla oli kuopiolaisten maaliahne hyökkääjä Lucas Rangel, joka puski pallon HIFK:n maaliin ohi Arnold Origin. Kotijoukkueen synkkä alku sai jatkoa vain neljä minuuttia myöhemmin, kun hallitseva mestari siirtyi jo kahden maalin johtoon. Nissilä syötti jälleen, ja HIFK-puolustukselta unohtunut Niskanen pääsi ohjaamaan pallon toistamiseen HIFK:n maaliin.

Vaikeudet jatkuivat vajaan vartin pelin kohdalla, ja KuPS pääsi siirtymään jo kolmen maalin johtoon. Sakari Mattila menetti pallon Nissilälle, joka saalisti ottelun kolmannen syöttöpisteensä keskittämällä pallon Bismark Boatengille. Kuopiolaiset tarjosivat telineisiin jääneelle kotijoukkueelle todellista shokkihoitoa, ja HIFK:n Veikkausliigakausi oli lähtenyt käyntiin lähes pahimmalla mahdollisella tavalla. Lisäosumia ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle mentiin vierasjoukkueen kolmen maalin johtoasemassa.

HIFK:n valmennusjohto lähti hakemaan muutosta joukkueen puolustuspeliin vaihtamalla toppari Joel Meron kentälle heti tauon jälkeen. Vaihtoon tuli keskikentän vasemmalla laidalla aloittanut Adama Fofana, samalla kun Mattila siirtyi topparin paikalta ylemmäs keskikentälle.

Vaikka HIFK pääsi hieman paremmin otteluun mukaan toisella puoliajalla, mitään suurempaa loppukiriä ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. 78 minuutin pelin jälkeen nähtiin puolittainen maalipaikka, kun vaihdosta noin kaksikymmentä minuuttia ennen loppua tullut Luís Henrique pääsi kokeilemaan maalintekoa. Hän sai pallon rangaistusalueen sisäpuolella, mutta KuPS-puolustus selvitti tilanteen tyrehdyttämällä HIFK-hyökkääjän yrityksen.

Lopputulokseen ei tullut muutoksia toisella puoliajalla, joten HIFK joutui taipumaan kuopiolaisille vierailleen jo tauolla nähdyillä lukemilla. Seuraava ottelu pelataan viikon päästä Rovaniemellä, ja kotona punapaidat pelaavat seuraavan kerran lauantaina 18.7. FC Lahtea vastaan.

HIFK:n avauskokoonpano:
3 Sakari Mattila (68′ 9 Luís Henrique)
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
8 Jukka Halme
11 Sakari Tukiainen
14 Erikson Carlos
18 Matias Hänninen
19 Kevin Larsson (68′ 10 Jabar Sharza)
24 Adama Fofana (46’ 2 Joel Mero)
77 Arnold Origi (mv)
99 Joel Mattsson

Vaihdossa: 1 Otto Huuhtanen (mv), 15 Eero-Matti Auvinen, 21 Sydney Lokale, 23 Nikolas Saira.