Skip to main content

18.7.2020 HIFK – FC Lahti 0-3 (0-2), Bolt Arena

HIFK sai kauden toiseen kotiotteluun vieraita reilun tunnin ajomatkan päästä Helsingistä, kun FC Lahti saapui vierailulle Bolt Arenalle Veikkausliigakauden kolmannen kierroksen ottelua varten. Kotijoukkue HIFK lähti peliin voitto olla joukkueen otettua kolme sarjapistettä Rovaniemellä viime viikolla. Lauantai-iltapäivän vieraat puolestaan lähtivät tavoittelemaan kauden avausvoittoa ja -maalia HIFK-ottelusta, sillä joukkue on alkukauden aikana hävinnyt yhden ottelun sekä pelannut yhden maalittoman tasapelin.

Edellisen kotiottelun tapaan pelin avausmaalin teki vierasjoukkue, sillä FC Lahti sai hakemansa kauden avausmaalin ottelun 18. peliminuutilla. Jean-Christophe Coubronne sai pallon oikealla laidalla, jonka jälkeen hän syötti pelivälineen keskemmälle. Täksi kaudeksi Lahteen FC Interistä siirtynyt Mikko Kuningas otti syötön vastaan ja laukoi pallon maata pitkin HIFK:n maaliin.

Reilut kaksitoista minuuttia myöhemmin FC Lahti pääsi lisäämään johtonsa kahden maalin mittaiseksi. Kauden ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa pelannut toppari Tuukka Andberg oli puskemassa palloa väljemmille vesille, mutta HIFK:n epäonneksi FC Lahden Dimitry Imbongo sai tilanteessa purkupallon itselleen. Imbongo tarjoili Vahid Hambolle maalintekopaikan, eikä yhden kauden mittaisen ulkomaan visiitin jälkeen Suomeen palannut Hambo erehtynyt, vaan lisäsi vieraiden johdon lukemiin 0-2.

Juuri ennen taukoa FC Lahdelle avautui tilaisuus siirtyä jopa kolmen maalin johtoon. Imbongo pelasi palloa keskelle vasemmalta laidalta, ja Kuningas pääsi jälleen laukomaan kohti maalia. Arnold Origi esitti tilanteessa upean torjunnan, mutta tilanne ei vielä ollut ohi, sillä pallo ajautui torjunnasta eteenpäin Hambolle. Myös Lahden toisen maalin tehnyt hyökkääjä joutui kuitenkin toteamaan Origin torjuntavireen loistavaksi, sillä HIFK-vahti esitti myös jatkotilanteessa nopean jalkatorjunnan, ja sai heti perään ansaitut suosionosoitukset kotiyleisöltä. Tauolle edettiin näin vierasjoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

HIFK suoritti tauon jälkeen kolme pelaajavaihtoa tuodakseen uutta virtaa kentälle toisen puoliajan alkuun. Sakari MattilaMoshtagh Yaghoubi ja Sakari Tukiainen tulivat vaihtoon, ja heidän tilalleen kentälle vaihdettiin Jabar SharzaAdama Fofana ja Luís HenriqueJani Bäckman siirtyi alemmas keskikentän pohjalle Fofanan otettua vasemman keskikenttäpelaajan roolin itselleen.

Nopeasti tauon jälkeen punapaidat saivat kaksi hyvää vetopaikkaa, jotka eivät kuitenkaan muuttaneet tilannetta tulostaululla. Fofana pelasi ensin paikan Joel Mattssonille, jonka laukaus meni niukasti yli maalin. Hetkeä myöhemmin Fofana pääsi itse kokeilemaan keskeltä, mutta tälläkin kerralla pallon lopullinen osoite oli yläriman väärällä puolella.

Vierasjoukkue teki ottelun kolmannen maalin vaikka kotijoukkue aloittikin toisen puoliajan selvästi pirteämmin. Jasin-Amin Assehnoun laukoi kovaa vasemmalta, eikä Origilla ollut mahdollisuuksia torjua tämän laukausta. Lahtelaisten kolmas osuma jäi myös ottelun viimeiseksi, joten kauden toisen kotiottelun lopputulos jäi samaksi kuin avausottelussa KuPS:ia vastaan.

Seuraava kotiottelu pelataan Bolt Arenalla heti keskiviikkona, jolloin vastassa on SJK klo 18.30. Liput otteluun ovat myynnissä Lippupisteen kanavissa.

Maalit:
18’ 0-1 Mikko Kuningas
30’ 0-2 Vahid Hambo
67’ 0-3 Jasin-Amin Assehnoun

HIFK:n avauskokoonpano:
3 Sakari Mattila (46’ 10 Jabar Sharza)
4 Hannu Patronen (c) (83’ 16 Tino Palmasto)
6 Riku Selander
7 Moshtagh Yaghoubi (46’ 24 Adama Fofana)
11 Sakari Tukiainen (46’ 9 Luís Henrique)
14 Erikson Carlos
17 Jani Bäckman (80’ 19 Kevin Larsson)
18 Matias Hänninen
34 Tuukka Andberg
77 Arnold Origi (mv)
99 Joel Mattsson

Vaihdossa: 1 Otto Huuhtanen (mv), 20 John Fagerström.