Skip to main content

22.7.2020 HIFK – SJK 2-1 (1-0)

HIFK:n kauden kolmas kotiottelu pelattiin tänä iltana Bolt Arenalla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Molemmat joukkueet tulivat otteluun tappio alla: SJK hävisi edelliskierroksella IFK Mariehamnille kotikentällä lukemin 1-2, kun taas HIFK koki 0-3 -tappion FC Lahdelle lauantaina Helsingissä. Suurin puheenaihe ottelun alla oli HIFK:n muuttunut valmennusjohto, joka tämän viikon maanantaista eteenpäin on toiminut Mike Keeneyn ja Teemu Kankkusen yhteiskomennossa.

Kotijoukkue joutui heti ottelun alkuminuuteilla suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun kapteeni Hannu Patrosen oli jätettävä peli kesken jo ottelun 12. peliminuutilla. Sakari Mattila siirtyi keskikentältä alas topparin paikalle, ja Patrosen tilalle kentälle vaihdettu Jabar Sharza otti puolestaan Mattilan paikan keskikentältä.

HIFK iski odotetun kauden avausmaalin ottelun 27. peliminuutilla. SJK-toppari Tero Mäntylä joutui rikkomaan Luís Henriquea, jonka seurauksena tuomari vihelsi HIFK:lle vapaapotkun. Moshtagh Yaghoubi ja Mattila keskustelivat hetken keskenään ja lopulta Mattila asettui antamaan vaparia. Hän laukoi tarkan kudin, joka yllätti SJK-maalivahti Walter Viitalan, ja HIFK johti ottelua lukemin 1-0.

Samoissa johtolukemissa edettiin myös tauolle, mutta ennen kaikkea HIFK oli ainakin ensimmäisen puoliajan osalta todistanut kotiyleisölleen, että edellisissä kotiotteluissa nähdyt vaikeudet puolustuspäässä oli saatu korjattua.

Myös toinen puoliaika eteni kotijoukkueen komennossa ja HIFK jatkoi ensimmäiseltä puoliajalta tuttua pirteää peliään. Reilut 20 minuuttia tauon jälkeen kotijoukkue pääsi yhden miehen ylivoimalle Mäntylän saatua ottelun toisen varoituksensa. Viime kaudella HIFK:ssa pelannut puolustaja taklasi Sharzaa rajusti ja joutui siirtymään suihkun puolelle jo etuajassa.

Alivoimastaan huolimatta SJK onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1 ottelun 79. peliminuutilla. Asialla oli vaihdosta tullut Tuco, joka tasoitti ottelun kauden ensimmäisellä Veikkausliigamaalillaan.

HIFK:n hyvä ja ryhdikäs peliesitys sai mitä täydellisimmän palkinnon lisäajan viimeisellä minuutilla keskialueelta annetun vapaapotkun jälkitilanteessa. Yaghoubi kierrätti pallon Riku Selanderin kautta ja keskitti sen jälkeen kohti boksia, jossa Mattila oli puskemassa palloa maaliin. Kotiyleisö räjähti riemuun ja tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi heti maalin jälkeen. Näin HIFK nappasi ensimmäisen kotivoittonsa tällä kaudella lukemin 2-1 ja nousee sarjataulukossa sijalle kuusi.

Valmentaja Teemu Kankkusen kommentit SJK-voitosta löytyvät HIFK:n YouTube-kanavalta.

Seuraavaksi edessä on kolme perättäistä vierasottelua, joista ensimmäinen pelataan sunnuntaina Maarianhaminassa. HIFK esiintyy seuraavan kerran kotona maanantaina 10.8., kun vastustajaksi saapuu sarjanousija Turun Palloseura.

Maalit:
27’ 1-0 Sakari Mattila
79′ 1-1 Tuco
90+6′ 2-1 Sakari Mattila

HIFK:n avauskokoonpano:
3 Sakari Mattila
4 Hannu Patronen (c) (12’ 10 Jabar Sharza)
6 Riku Selander
7 Moshtagh Yaghoubi
9 Luís Henrique (73’ 19 Kevin Larsson)
11 Sakari Tukiainen
14 Erikson Carlos (83′ 24 Adama Fofana)
17 Jani Bäckman
34 Tuukka Andberg
77 Arnold Origi (mv)
99 Joel Mattsson

Vaihdossa: 1 Otto Huuhtanen (mv), 16 Tino Palmasto, 18 Matias Hänninen, 20 John Fagerström.