Skip to main content

30.7.2020 HIFK – EPS/B 1-0 (0-0)

HIFK palasi torstai-iltana kotiotteluiden pariin kahden perättäisen vierasottelun jälkeen, kun se kohtasi espoolaisen EPS/B:n Töölössä klo 18.15 alkaen. Molemmat joukkueet lähtivät illan kamppailuun tasapisteissä pistesarakkeiden näyttäessä lukemaa kolme sekä koti- että vierasjoukkueen osalta ennen peliä. HIFK:n tärkein teema ennen ottelua oli saada kolmen ottelun mittainen tappioputki katkaistua kotiyleisön edessä Helsingissä.

EPS/B lähti ottelun alussa pitämään palloa ja pääsi hieman HIFK:ta terävämmin peliin kiinni ottelun alussa. Kotijoukkueen otteissa oli aistittavissa pientä jännitystä voittopaineiden alla, mikä ottelun alussa näkyi pieninä merkkausvirheinä muutamissa tilanteissa. Joukkue lähti lisäämään pelin tempoa, minkä jälkeen myös peli siirtyi paremmin kotijoukkueen hallintaan. Kokoonpanoon palannut Emmi Vyyryläinen oli pirteällä pelipäällä vasemmalla laidalla, ja korkea prässi yhdistettynä nopeampaan pelitempoon aiheutti ajoittaisia vaikeuksia vierasjoukkueen puolustukselle.

Ottelun ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka nähtiin EPS:n rikottua Elina Sjölinderiä 18. peliminuutilla. Tilanteesta seurasi vapaapotku parinkymmenen metrin etäisyydeltä. Melinda Andler asettui pallon taakse ja laukoi itse suoraan, eikä laukaus mennyt kovinkaan isolla marginaalilla yli maalin. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Andlerille avautui pelitilannepaikka, mutta vastustajan maalista katsottuna vasemmalta lähtenyt laukaus ei ollut riittävän voimakas, joten se ei tuottanut suurempia vaikeuksia EPS:n maalivahdille. Maalipaikat olivat ensimmäisellä jaksolla harvassa ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Päävalmentaja Innu Kanth vaihtoi tauon jälkeen Aino Heikkisen keskikentälle Heidi Rajakon tilalle, ja hetkeä myöhemmin edellisessä ottelussa maalin tehnyt Bettina Stenbäck tuli kentälle Nona Törmäsen tultua vaihtoon. Jälkimmäisen vaihdon seurauksena Vyyryläinen tuli alemmas vasemmaksi laitapuolustajaksi, samalla kun Stenbäck otti Vyyryläisen paikan vasempana laiturina.

Kauan odotettu avausmaali nähtiin ottelun 57. peliminuutilla, kun Hanna Halonen laukoi kotijoukkueen johtoon. Kauden neljännen osumansa viimeistellyt Halonen laukoi pallon upeasti espoolaisjoukkueen maalin vasempaan yläkulmaan.

Johtomaalin jälkeen peliin alkoi tulla ensimmäisellä puoliajalla puuttunutta rentoutta ja vapautuneisuutta kotijoukkueen puolustuspelin tiivistyessä entisestään samalla. EPS:n hyökkäykset pysähtyivät lähes poikkeuksetta HIFK:n puolustuslinjaan, ja Vyyryläisen ja Veera Korjuksen yhteistyö omassa päädyssä oli vahvaa ja jämäkkää. HIFK lähti lopussa vielä varjelemaan johtoasemaansa tuomalla lisää puolustusvoimaa keskikentälle. Rajakko tuli takaisin kentälle, ja Sjölinder tuli puolestaan kärjestä vaihtopenkin puolelle.

Halosen osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi, ja HIFK sai katkaistua tappioputkensa nousujohteisen peliesityksen jälkeen. Voiton myötä HIFK nousee sarjataulukossa sijalle seitsemän kuuden sarjapisteen kera. Seuraava sarjaottelu pelataan kahden viikon päästä, kun joukkue kohtaa Malmin Palloseuran kotiottelussa Talin kakkosnurmella klo 19.30.

– Tärkeät kolme pistettä meille tähän paikkaan, vaikka etenkin ensimmäisen puoliajan peliesitys jätti paljon parantamisen varaa. Pystyttiin kuitenkin nostamaan tasoa toiselle jaksolle sen jälkeen ja napata pisteet meille hyvällä taisteluilmeellä. Puolustuslinja oli vahva ja Liisa (Rahkola) ohjasi hyvin peliä meidän takalinjoilla. Vähän sellaista asemasotaa oli tänään, mutta pääasia oli, että päästiin palaamaan voittojen tielle, Kanth sanoi ottelun jälkeen.

Maalit:
57′ 1-0 Hanna Halonen

HIFK:n avauskokoonpano:
3 Nona Törmänen
7 Iina Ahola
8 Hanna Halonen
9 Melinda Andler
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
22 Emma Rantamaa
30 Liisa Rahkola (mv)
36 Emmi Vyyryläinen
37 Elina Sjölinder
95 Ida Uoti

Vaihtopelaajat: 12 Pinja Styrman, 21 Aino Heikkinen, 25 Bettina Stenbäck.