Skip to main content

1.8.2020 klo 17.00 Ilves – HIFK, Ratinan stadion

HIFK on lauantaina seuraavan Veikkausliigaottelunsa äärellä vieraskiertueen jatkuessa Tampereella Ilvestä vastaan. Joukkueiden välinen kamppailu pelataan Ratinan stadionilla huomenna klo 17 alkaen. Sarjataulukossa HIFK ja Ilves löytyvät sijoilta viisi ja kuusi ainoastaan yhden pisteen päässä toisistaan.

Vastustaja: Ilves

Ilves on ehtinyt pelata yhden ottelun HIFK:ta enemmän ja on onnistunut saamaan kasaan kahdeksan sarjapistettä kuuden pelin jälkeen. Joukkueen kausi lähti käyntiin vauhdikkaasti, sillä sarjan kaksi ensimmäistä ottelua toivat joukkueelle voitot IFK Mariehamnista ja Turun Palloseurasta. Ahvenanmaalaisjoukkuetta vastaan Tampereella nähtiin kunnon maalikarkelot vierasjoukkueen johdettua Ilvestä vastaan lukemin 1-2, kun peliä oli jäljellä puoli tuntia. Tamperelaiset eivät tappioasemasta lannistuneet, vaan nousivat tasoihin ja ohi aina 4-3 -loppulukemiin asti. Sarjanousija TPS joutui puolestaan taipumaan Ilvekselle kotikentällään Turussa lukemin 0-1 Veikkausliigan toisella kierroksella.

Kahden voitetun ottelun jälkeen tamperelaisjoukkueen meno on ollut haastavampaa. Ilves kärsi ruman vierastappion FC Interille Veikkausliigan kolmannella kierroksella, jolloin turkulaiset voittivat kotiyleisön edessä pelatun pelin peräti 5-1. Inter-tappion jälkeen Ilves on tasannut pisteet sekä KuPS:in että RoPS:in kanssa, sekä hävinnyt HJK:lle Helsingissä 2-0 viime lauantaina. Alkukauden kotiottelunsa Ratinan stadionilla pelannut Ilves pääsee HIFK:ta vastaan kolmatta kertaa tällä kaudella pelaamaan kotiyleisönsä edessä, ja joukkueella on varmasti tavoitteena tarjota kannattajilleen hyvää lauantai-illan viihdettä voiton muodossa neljän voitottoman sarjaottelun jälkeen.

Ilveksen alkukauden paras maalintekijä on 26-vuotias hyökkääjä Ilari Mettälä, joka on kolmessa ottelussa tehnyt joukkueelleen kaksi maalia. Ilveksen omien nettisivujen mukaan Mettälä on kuitenkin sivussa huomisesta ottelusta, kuten tulee olemaan myös kuudetta kauttaan seuran paidassa pelaava ykkösmaalivahti Mika Hilander. Maalivahti oli sivussa kokoonpanosta myös viime viikolla HJK:ta vastaan, jonka vuoksi torjuntavastuussa oli 18-vuotias Matias RiikonenJair on tärkeä palanen joukkueen keskikentällä ja on saanut eniten peliaikaa Ilveksen pelaajista tällä kaudella. Toiseksi eniten peliaikaa on saanut viime kaudella peräti 12 maalia iskenyt Lauri Ala-Myllymäki, joka on hyvän laukauksensa ansiosta vastustajalle erittäin vaarallinen pelaaja.

HIFK matkustaa Tampereelle kahden ottelun voittoputkessa

HIFK pelasi tuloksellisesti täydellisen viikon, jonka aikana joukkue kaatoi ensin SJK:n kotona maalein 2-1, ja heti perään sunnuntai-iltana IFK Mariehamnin vieraskentällä puhtaasti 0-3. Joukkueen peli-ilme oli molemmissa otteluissa täysin erilainen verrattuna kauden kolmeen ensimmäiseen peliin. Peli-esitykset olivat ryhdikkäitä, ja joukkue pelasi organisoidusti ja yhtenäisesti molempia viimeviikkoisia vastustajiaan vastaan.

Viikon aikana joukkueesta nousi myös esiin uusia ratkaisijoita, kun yhteensä neljä pelaajaa saivat tehtyä ensimmäiset maalinsa tällä kaudella. SJK-ottelun sankari oli Sakari Mattila, joka kahdella maalillaan ratkaisi kolmen sarjapisteen kohtalon Bolt Arenan keskiviikkoillassa. Jälkimmäinen osuma tuli vasta lisäajalla juuri ennen ottelun päättymistä. Ahvenanmaalla maalitilinsä avasivat puolestaan Luís HenriqueAdama Fofana ja Jabar Sharza. Mainitsemisen arvoista on myös, että Erikson Carlos ja Joel Mattsson olivat mukana tekemässä esityötä kaikissa HIFK:n maaleissa Maarianhaminassa.

Pitkän Ahvenanmaan matkan jälkeen joukkue vietti pari vapaapäivää ennen treenien jatkamista Ilves-peliä silmällä pitäen. Valmentaja Mike Keeney kertoi tämänpäiväisten valmistavien harjoitusten jälkeen odottavansa erittäin tasaista ottelua kahden yllätysvalmiin joukkueen välillä.

– Meillä on huomenna vastassa samoista sijoista kamppaileva joukkue, joten edessä on tärkeä ottelu. Ilves kuuluu tästä syystä niihin joukkueisiin, joita vastaan meidän pitäisi ottaa pisteitä kun pelaamme vastakkain. Saadaan kova haaste tähän paikkaan. Ilves on hyvin valmennettu joukkue, joka pystyy sopeutumaan vastustajansa pelitapaan nopeasti, Keeney sanoo.

Voit seurata huomista ottelua suorana lähetyksenä Ruudun kautta. Kun katsot HIFK:n ottelua Ruudusta, olet samalla myös mukana tukemassa meitä, sillä seurojen keskinäinen tulonjako Ruudun ottelulähetyksistä perustuu lähetysten seurakohtaiseen kokonaiskatselulukuun.

Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot etuasiakkailleen neljä tuntia ennen jokaisen Veikkausliigaottelun alkamista. Etuasiakkaaksi kirjautuneena näet kokoonpanot Veikkauksen nettisivuilta.