Skip to main content

22.7.2020 klo 18.30 HIFK – SJK, Bolt Arena

HIFK kohtaa kauden kolmannessa kotiottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerhon, joka vierailee Bolt Arenalla huomenna klo 18.30 alkaen. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio alla, sillä SJK hävisi viime viikonloppuna IFK Mariehamnille, ja HIFK puolestaan FC Lahdelle. SJK-ottelu on samalla eilen julkistetun HIFK:n uuden valmennusjohdon ensimmäinen koitos.

Vastustaja: SJK

Muutoksen tuulet puhalsivat SJK:ssa heikon viime kauden jälkeen ja uudeksi päävalmentajaksi palkattiin tuore Suomen mestari Jani Honkavaara. Entinen HIFK-valmentaja Honkavaara palaa näin kotikaupunkiinsa valmennettuaan kolme kautta KuPS:ia, joka sijoittui mitalisijoille jokaisena vuotena Honkavaaran alaisuudessa.

Seinäjokelaisseura sai Honkavaaran mukana myös toivotun paluumuuttajan hyökkääjä Ariel Ngueukamin, eli Tucon muodossa. Maaliahne hyökkääjä pelasi viimeksi Seinäjoella vuosina 2015-2016. AFC Eskilstunasta siirtynyt Kosovon maajoukkuepelaaja Anel Rashkaj tuo puolestaan paljon uutta pallollista osaamista SJK:n keskikentälle. Viime kaudella HIFK:ssa pelannut Tero Mäntylä muutti perheensä kanssa takaisin kotikaupunkiinsa täksi kaudeksi, ja keskikentälle saapuivat puolestaan Robin Sid ja Keaton Isaksson IFK Mariehamnista. Muita uusia pelaajia ovat mm. Walter Viitala (maalivahti, Sandefjord), Niko Markkula (puolustaja, FC Inter), Matej Hradecky (keskikenttä, TPS) ja Arjanit Krasniqi (keskikenttä, Billericay Town FC).

SJK on HIFK:n tapaan pelannut kolme Veikkausliigaottelua tällä kaudella. Seinäjokelaisseura on saalistanut yhteensä neljä pistettä yhden voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion jälkeen. Joukkue voitti TPS:n kotona kauden avausottelussa, jonka jälkeen seuraava peli tuotti maalittoman tasapelin FC Lahden vieraana. Viime kierroksella SJK kohtasi IFK Mariehamnin, joka ehkä hieman yllättäen haki täydet pisteet mukanaan Ahvenanmaalle lukemin 1-2.

HIFK:n lähtökohdat: Uuden valmennusjohdon ensimmäinen kotiottelu

HIFK pelasi edellisen ottelunsa lauantaina, kun joukkue kohtasi FC Lahden Bolt Arenalla. Lahtelaiset hakivat pisteet mukaansa lukemin 0-3. Seura julkaisi eilen tiedotteen, jossa kerrottiin muutoksista HIFK:n tämän kauden valmennusjohtoon. Valmentajat Teemu Kankkunen ja Mike Keeney jakavat tästä eteenpäin yhdessä vastuun HIFK:n edustusjoukkueen valmentamisesta. Tor Thodesenin valmennustiimissä työskennelleet Kankkunen ja Keeney tuntevat joukkueen entuudestaan ja ovat nyt päässeet vetämään kahdet harjoitukset maanantaina uutisoitujen muutosten jälkeen.

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat vielä tässä vaiheessa. Nämä ovat tavallaan ikäviä ratkaisuja, mutta on ymmärrettävää, että pitää kääntää kurssia ja saada uusia asioita ja näkökulmia mukaan tähän projektiin. Tähdätään siihen, että saadaan uutta tuulta veneeseen tämän myötä, Kankkunen kommentoi.

– Pelaajistolle tällainen tilanne tarkoittaa aina sitä, että lähdetään uudelleen liikkeelle puhtaalta pöydältä. Valmentajanvaihto herättelee joukkuetta ja tietyt arkirutiinit muuttuvat ainakin hetkellisesti. Jokainen haluaa kuitenkin näyttää ja tehdä parhaansa kurssin kääntämiseksi, hän jatkaa.

Talven, kevään ja alkukesän työ tarjoaa tuoreelle valmennusjohdolle vankan pohjan, jonka päälle voi rakentaa uutta sisältöä. Suurimmat muutokset aiempaan ovat Kankkusen mukaan tulossa joukkueen jokapäiväiseen toimintaan.

– Uusia juttuja haetaan nyt lähinnä siihen päivittäiseen kulttuuriin ja tekemiseen. Pitää muistaa kuitenkin se, että meillä on takataskussa asioita ja tiettyjä osa-alueita jo valmiina Torin ajalta, mutta niiden päälle haetaan nyt jotain uusia juttuja myös. Liikaa muutoksia ei kuitenkaan voi tehdä kun asiat tapahtuu näin nopealla aikataululla, sillä kurssin kääntäminen on oma prosessinsa. Mennään askel kerrallaan eteenpäin, hän tiivistää.

Myös HIFK:n toinen valmentaja Mike Keeney on Kankkusen kanssa samoilla linjoilla.

– Meille tärkeintä on tässä vaiheessa olla auttamassa seuraa menemään eteenpäin tässä tilanteessa ja tehdä omat työmme niin hyvin kuin mahdollista. Joukkue tarvitsee nyt enemmän pisteitä, samalla kun esityksemme kentällä joukkueena on oltava parempi kuin mitä se on ollut, Keeney kommentoi.

– Teemme työtä taktiikan parissa ja valmistelemme sitä jokaiseen otteluun peli kerrallaan. Tahti on nyt niin tiivis, ettei se tässä tilanteessa anna paljon aikaa isomman kuvan tarkasteluun. Otteluun valmistautuminen, ottelukohtaiset taktiikat, peli-esitykset ja palauttava harjoittelu jälkeenpäin ovat tällä hetkellä avainasemassa meille, hän jatkaa.

Huomenna vastustajan penkin päässä on HIFK:lle ja Keeneylle erittäin tuttu mies, jonka joukkueen kohtaamista amerikkalais-suomalainen valmentaja odottaa innolla.

– Mielestäni SJK:lla on todella hyvä joukkue. Jani Honkavaara on minulle hyvin tuttu valmentaja KuPS-vuosiltani, joten minulla on aika hyvä käsitys siitä, miten hänen joukkueensa tulee pelaamaan. Samalla näen, että SJK on hieman samanlaisessa tilanteessa kuin mekin tällä hetkellä siinä mielessä, että hekin vielä etsivät sitä seuraavaa, eteenpäin vievää vaihdetta omasta pelistään. Odotan mielenkiinnolla sitä, miten joukkueiden avauskokoonpanot ja pelaaminen tulevat asettumaan toisiaan vastaan, Keeney sanoo.

Otteluliput SJK-otteluun ovat myynnissä Lippupisteen kautta. Muista ostaa lippusi ennakkoon, sillä Bolt Arenalla ei järjestetä lipunmyyntiä poikkeusolojen aikana.

Veikkauksen etuasiakkaana näet joukkueiden kokoonpanot ensimmäisenä jokaisen Veikkausliigaottelun osalta. Kokoonpanot julkistetaan Veikkauksen nettisivuilla neljä tuntia ennen ottelun alkua.