Skip to main content

26.7.2020 klo 18.30 IFK Mariehamn – HIFK, Wiklöf Holding Arena

HIFK ei kauan ehdi vetää henkeä keskiviikon SJK-voiton jälkeen, sillä seuraava koitos on vuorossa jo sunnuntai-iltana Ahvenanmaalla. Siellä joukkue kohtaa Kamratmöte-ottelun merkeissä IFK Mariehamnin, joka ennen ottelua on sarjataulukossa heti HIFK:n takana sijalla seitsemän. Joukkueiden välillä on tällä hetkellä ainoastaan yhden sarjapisteen mittainen ero. Kahden IFK-joukkueen välinen taisto potkaistaan käyntiin sunnuntaina klo 18.30 alkaen.

Vastustaja: IFK Mariehamn

Sunnuntai-illan vastustaja on HIFK:lle tuttu jo kuukauden takaa, sillä joukkueet iskivät yhteen Bolt Arenalla harjoitusottelun merkeissä kesäkuun viimeisellä viikolla. Joukkueet päätyivät silloin tasapeliin lukemin 1-1, ja tasaista on muutenkin yleensä ollut näiden joukkueiden välisissä kohtaamisissa. Viime kauden kolmesta Veikkausliigaottelusta kaksi päättyivät tasan 90 minuutin pelin jälkeen, eikä tämän kauden Suomen Cupin lohkovaiheen ottelukaan muuttanut tasapelien trendiä.

Ennen kauden alkua IFK Mariehamnia veikattiin Veikkausliigan sarjataulukon loppupäähän, mutta toistaiseksi Lukas Syberyjskin valmentama joukkue on aloittanut kauden tuloksellisesti varsin kelvollisesti. Neljän ottelun jälkeen ahvenanmaalaiset ovat keränneet kasaan viisi sarjapistettä, jotka oikeuttavat seitsemänteen sijaan Veikkausliigan sarjataulukossa.

IFK Mariehamn matkusti Tampereelle Ilveksen vieraaksi kauden avausottelussa, jossa nähtiin peräti seitsemän maalia. Vierasjoukkue johti ottelua lukemin 1-2 reilun tunnin pelin kohdalla, mutta loppuhetket tarjosivat katsojille vielä neljä lisämaalia, jotka riittivät kotijoukkueelle 4-3 -voiton varmistamiseksi.

Kauden toistaiseksi ainoa voitto irtosi viime perjantaina Seinäjoelta, jossa IFK Mariehamn hieman yllättäen onnistui ottamaan kolme sarjapistettä mukaansa kotimatkalle. Kolme IS-tähteä saanut maalivahti Oskari Forsman oli vierasjoukkueen kantavia voimia ja esitti useita huippuluokan pelastuksia SJK:ta vastaan.

Näiden kahden vierasottelun lisäksi IFK Mariehamn on esiintynyt kaksi kertaa kotiyleisönsä edessä ja pelannut tasapelit sekä FC Honkaa että FC Hakaa vastaan. Joukkueen kauden paras maalintekijä on Albion Ademi kolmella osumallaan.

HIFK:n näkökulmat

HIFK voitti keskiviikkona ensimmäistä kertaa kotikentällään tällä kaudella varsin dramaattisen ja tapahtumarikkaan SJK-ottelun jälkeen. Sakari Mattila vei punapaidat johtoon vapaapotkumaalillaan jo ensimmäisellä puoliajalla, ja pitkään näytti siltä, että tuo maali myös riittäisi varmistamaan kolme pistettä Bolt Arenalla. Vieraiden Tuco tasoitti pelin reilut kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tasapeliin jo valmistautunut kotiyleisö sai kuitenkin revetä riemuun lisäajan viimeisellä minuutilla, kun Mattila iski illan toisen osumansa varmistaen näin kolmen sarjapisteen jäämisen Helsinkiin HIFK:n uuden valmennustiimin ensimmäisessä ottelussa.

– Keskiviikon peli oli meiltä hyvä esitys, siinä oli paljon energiaa, työpanosta ja oikeanlaista asennetta pelissä. Taisteluilme oli hieno ja teimme runsaasti töitä yhdessä ryhmänä. Lähdimme hakemaan selkeää ryhtiliikettä kauden kahteen ensimmäiseen kotiotteluun verrattuna, ja sen me myös saimme, sanoo valmentaja Mike Keeney.

Peli-ilmeen selkeän parannuksen lisäksi toinen tärkeä tavoite SJK-ottelussa oli puolustuspelin tiivistäminen kahden murskatappion jälkeen.

– Puolustuspeli toimi hyvin, sillä Tucon maalin lisäksi SJK sai ainoastaan yhden vedon kohti maalia meitä vastaan. Onnistuimme pitämään heidät poissa maalipaikoilta. Varsinkin oman pään pelaamisen suhteen SJK-peli antoi meille hyvän pohjan, jonka päälle voimme rakentaa tästä eteenpäin, Keeney jatkaa.

Joukkue matkustaa huomenna Ahvenanmaalle lähes täyden ryhmän voimin, sillä ottelusta ovat varmuudella poissa ainoastaan pitkään sivussa olevat Macario Hing-Glover ja Sydney Lokale. Pitkä reissu laiva- ja bussimatkoineen asettaa omat haasteensa otteluun valmistautumiselle, joten riittävä lepo ja ravinto nousevat juuri tämän reissun kohdalla muita vieraspelejä isompaan rooliin.

– Tärkeintä on antaa pelaajille optimaaliset eväät otteluun valmistautumiseen, eli tarpeeksi lepoa ja ravitseva lounas laivamatkan aikana. Vastassa on joukkue, jolla on useita laadukkaita pelaajia, joten meidän on oltava hyvin valmistautuneita, HIFK-valmentaja toteaa.

Voit seurata huomista ottelua suorana lähetyksenä Ruudun kautta. Kun katsot HIFK:n ottelua Ruudusta, olet samalla myös mukana tukemassa meitä, sillä seurojen keskinäinen tulonjako Ruudun ottelulähetyksistä perustuu lähetysten seurakohtaiseen kokonaiskatselulukuun.

Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot etuasiakkailleen neljä tuntia ennen jokaisen Veikkausliigaottelun alkamista. Etuasiakkaaksi kirjautuneena näet kokoonpanot Veikkauksen nettisivuilta.