Skip to main content

22.7. klo 19.00 EBK/2 – HIFK, Keski-Espoon tekonurmi

HIFK pelaa kesätauon jälkeen syyskauden ensimmäisen ottelunsa EBK/2 -joukkuetta vastaan Keski-Espoon tekonurmella tänään klo 19:00 alkaen.  Naisten edustusjoukkue on palannut viime viikolla puolentoista viikon mittaiselta harjoitustauolta ja edellisestä ottelusta on tullut täyteen kolme viikkoa. Tauolle lähdettäessä HIFK on kolmesta pelatusta ottelusta haalinut yhden voiton ja kärsinyt kaksi tappiota sijoittuen sarjataulukossa kuudennelle sijalle samoissa pisteissä jopa neljän muun joukkueen kanssa.

Sarjakausi ei ole alkanut odotetulla tavalla, sillä sarjakärjen paikkaa pitävä HyPS on kuronut neljässä ottelussa yhdeksän pisteen etumatkan HIFK:hon nähden, mutta sen sijaan HIFK:n edellä olevat muut neljä joukkuetta sarjataulukossa ovat kaikki seitsemän ja kolmen pisteen välillä. Otteluita kukin joukkue on pelannut vasta kolmanneksen, mutta sarjakauden lyhyyden huomioiden jokainen ottelu on nousua tavoittelevalle joukkueelle tärkeä ennen ylä- ja alaloppusarjoihin menemistä.

HIFK:n vastustaja keskiviikkona on EBK/2, joka on tällä hetkellä sarjataulukossa neljännellä sijalla kuudella pisteellä. Espoolaiset aloittivat kauden vahvasti voitoilla Kasiysi/Hikiä sekä KP 75/InterMilloja vastaan, mutta kärsivät yllättävän tappion sarjanousija FC Loviisan vieraana kolmannella kierroksella ennen kesätaukoa. Myös muiden joukkueiden tulokset puhuvat puolestaan, sillä lohkossa on päädytty monen ottelun osalta ennalta-arvaamattomaan tulokseen, joten sarjataulukon järjestys tulee vielä varmasti muuttumaan monesti syyskierroksen aikana. Tärkeintä HIFK:lle on kuitenkin päästä takaisin kiinni pisteisiin ja ennen kaikkea voittoihin.

Vieraaksi Espooseen saapuvan HIFK:n kokoonpanoon on odotettavissa joitakin muutoksia, sillä esimerkiksi viime pelissä avausottelunsa pelannut Liisa Rahkola tulee jatkamaan tolppien välissä tänäänkin. Avauskokoonpanoon vakionimistä myös Maria Lavemäki ja Emmi Vyyryläinen ovat poissa tästä ottelusta, joten keskikentän ryhmityksessä tullaan näkemään muutoksia. Helsinkiläiset ovat painottaneet harjoittelussaan päävalmentaja Innu Kanthin peräänkuuluttamaa peruspelaamista ja sen laatua.

Pelinavauksessa ja rakentelussa on menty alkukaudesta eteenpäin, mutta huolellisuutta keskikentällä ja kliinisyyttä maalinteossa kaivataan vielä pisteiden saamiseksi. Päävalmentaja uskoo, että tauolla on ollut positiivinen vaikutus uudelleen latautumiseen ja odottaa joukkueeltaan asennetta ja halua ratkaista pelit IFK:n hyväksi.

EBK/2-ottelun jälkeen HIFK pelaa seuraavan kerran ensi viikon torstaina, jolloin joukkue kohtaa EPS/B:n kotikentällä Helsingissä. Ottelu pelataan torstaina 30.7. Töölön pallokenttä 6-kentällä klo 18.15 alkaen.