Skip to main content

22.7. 19.00 EBK/2 – HIFK, Centrala Esbos konstgräsplan

HIFK spelar idag sin första match efter den tre veckor långa sommarpausen, då laget åker till Esbo för att där möta EBK/2 med start klockan 19.00. Efter den senaste matchen mot HyPS har HIFK haft en dryg veckas sommarpaus även från träningarna, men nu är laget redo att sparka igång höstsäsongen i division 3. Säsongens tre första matcher har hittills resulterat i en seger och två förluster för rödtröjorna, som därmed ligger sjätte i tabellen med lika många poäng som även fyra andra lag har.

Serien har hittills inte gått enligt förhandsförväntningarna och topplaget HyPS har redan hunnit skapa upp ett försprång på nio poäng i jämförelse med HIFK. Bakom serieledarna är läget dock fortfarande jämnt och alla de fyra lag som ligger före HIFK har tagit mellan sju och tre seriepoäng under öppningsomgångarna. Fastän de flesta lag endast hunnit med tre matcher hittills, är varje match viktig med tanke på att lagen delas in i en övre och en nedre slutserie efter själva grundserien.

Idag möter HIFK alltså EBK/2, som just nu är fjärde i tabellen med totalt sex seriepoäng. Esbolaget inledde säsongen starkt genom att vinna både Kasiysi/Hiki och KP-75/InterMillat, men åkte sedan på förlust mot FC Loviisa i säsongens tredje match precis innan sommarpausen. Det har förekommit en hel del överraskande resultat under de första omgångarna, vilket tyder på att även serietabellens ordning hinner genomgå flera förändringar under sensommarens och höstens gång. För HIFK är det allra viktigaste just nu att ta poäng och att återigen bli ett vinnande lag.

HIFK:s laguppställning kommer att se aningen annorlunda ut ikväll än vad den gjort före sommarpausen. Målvakten Liisa Rahkola fortsätter mellan stolparna även i Esbo, medan Maria Lavemäki och Emmi Vyyryläinen står över kvällens match. På träningarna har lagets chefstränare Innu Kanth fortfarande betonat basspelet och dess kvalitet.

Spelöppningarna och spelbyggandet har gått vidare under säsongens gång, men laget siktar ännu på att vara noggrannare på mittfältet samt mer kliniska i anfallet, så att man kan börja ta poäng igen efter två förlorade matcher i följd. Seriepausen har givit laget en möjlighet att ladda om batterierna samt att gräva fram rätt attityd och viljan att avgöra matcher till HIFK:s fördel.

Efter matchen mot EBK/2 spelar damerna följande gång nästa veckas torsdag och då är det EPS/B som står för motståndet. Drabbningen spelas på Tölö bollplan 6 den 30.7. kl. 18.15.