Skip to main content

30.7.2020 klo 18.15 HIFK – EPS/B, Töölön Pallokenttä 6

HIFK:n naiset palaavat kotiotteluiden pariin ensimmäistä kertaa reiluun kuukauteen, kun joukkue saa huomenna vastaansa EPS/B:n Bollis 6-kentällä klo 18.15. Edellisen kotiottelun jälkeen HIFK on ehtinyt pelata kaksi vierasottelua sekä viettää kolmen viikon kesätaukoa sarjapeleistä. Molemmat joukkueet lähtevät torstai-illan otteluun kolmen saavutetun sarjapisteen voimin.

HIFK:n kausi on lähtenyt käyntiin odotettua vaikeammin, ja tällä hetkellä joukkue kulkee kolmen ottelun tappioputkessa. Punapaitojen kesätauko päättyi tasan viikko sitten sarjan toista espoolaisjoukkuetta, eli EBK/2:ta vastaan Espoossa. Kotijoukkue teki tuossa ottelussa avausmaalin pilkulta pari minuuttia ennen taukovihellystä, ja lisäsi vielä johtoaan toisen puoliajan viimeisillä minuuteilla. Viimeistelynsä kanssa tuskaillut HIFK onnistui loppuhetkillä vielä kaventamaan, mutta 2-1 -maali tuli hieman liian myöhään loppukirin käynnistymisen kannalta.

Naisten Kolmosen sarjataulukossa HIFK majailee sijalla yhdeksän ennen huomista ottelua. Samaan pistemäärään on HIFK:n ja EPS/B:n lisäksi yltänyt myös FC Loviisa. Erot taulukossa ovat vielä pienet tässä vaiheessa kautta, ja HIFK on esimerkiksi ainoastaan kolmen pisteen päässä sarjan nelossijasta. Selvää on kuitenkin, että pistetilin on kartuttava, jotta mahdollisuudet ylempään loppusarjaan pysyvät realistisina. Tuloksista huolimatta hyvä merkki on, että joukkue on onnistunut luomaan riittävästi maalipaikkoja jokaisessa sarjaottelussa tällä kaudella. Torstain kotiottelu tarjoaa jälleen hyvän sauman lähteä parantamaan tehokkuutta maalipaikoissa, kun vastaan asettuu tasapisteissä oleva joukkue.

HIFK:n alkukauden paras maalintekijä on ollut Hanna Halonen, joka on heiluttanut vastustajien maaliverkkoja kolme kertaa kahden pelatun ottelun aikana. Joukkueen kaksi muuta maalinteossa onnistunutta pelaajaa ovat Elina Sjölinder (kaksi maalia) sekä EBK/2:ta vastaan HIFK:n kavennusmaalin viimeistellyt Bettina Stenbäck.

EPS/B on HIFK:n tavoin voittanut yhden sekä hävinnyt kolme ottelua tämän kauden aikana. Joukkue on kärsinyt tappiot HPS/2:ta, Malmin Palloseuraa ja Kasiysi/Hikiä vastaan. Kauden avausvoitto tuli sarjan toisella kierroksella kotiottelussa sarjanousija FC Loviisaa vastaan. Joukkueen maaliero on neljän pelatun ottelun jälkeen viiden maalin verran pakkasella, kun tehtyjä maaleja on kuusi kappaletta ja päästettyjä puolestaan 11. Tehdyt maalit ovat jakautuneet epätasaisesti otteluiden välillä, sillä joukkue viimeisteli peräti neljä maalia voitto-ottelussa FC Loviisaa vastaan. Joukkueen parhaan maalintekijän viittaa kantavat tällä hetkellä kaksi pelaajaa, sillä sekä Anna Vastela että Katri Kettunen ovat onnistuneet maalinteossa kahdesti.

Viime ottelusta sivussa ollut Emmi Vyyryläinen on palaamassa HIFK:n kokoonpanoon huomista peliä varten ja maalilla jatkaa Liisa Rahkola.