Skip to main content

30.7.2020 kl. 18.15 HIFK – EPS/B, Tölö Bollplan 6

HIFK:s damer står inför en hemmamatch för första gången på en dryg månad, då laget imorgon möter EPS/B på Bollis 6-planen med start klockan 18.15. Efter den senaste hemmamatchen har laget hunnit spela två gånger på bortaplan samt ha en tre veckor lång paus från seriematcher. Båda lagen har samlat ihop tre seriepoäng under årets matcher hittills.

Starten på HIFK:s säsong har varit svårare än väntat då laget just nu är inne i en tre matcher lång förlustsvit. Sommarpausen tog slut för en vecka sedan mot seriens andra Esbolag EBK/2, som man mötte på bortaplan. I den matchen gjorde EBK/2 öppningsmålet på straffspark bara några minuter före paus, och utökade sedan ledningen till 2-0 i slutet av andra halvlek. HIFK, som haft en del problem med avsluten, lyckades ännu reducera under slutminuterna, men 2-1 -målet kom för sent med tanke på att komma igen för att kämpa om seriepoäng i matchen.

HIFK ligger just nu nionde i tabellen för damernas division 3 inför morgondagens match. Förutom motståndarlaget EPS/B ligger även FC Loviisa på samma poängantal. Det är dock fortfarande små skillnader mellan lagen i tabellen, och HIFK ligger exempelvis endast tre poäng ifrån en fjärdeplats, men faktum är att laget nu behöver ta poäng för att möjligheterna till att ta sig till den övre slutserien fortfarande ska hållas realistiska. Trots resultaten har HIFK ändå lyckats skapa tillräckligt med målchanser i samtliga matcher hittills, vilket självklart är ett positivt tecken med tanke på framtiden. Torsdagens hemmamatch är igen ett bra tillfälle för att få effektiviteten i målskyttet att bli bättre, då man möter ett lag med samma antal poäng på fyra seriematcher.

Hanna Halonen har med sina tre mål varit HIFK:s bästa målskytt under säsongen hittills, tätt följd av Elina Sjölinder (två mål) samt Bettina Stenbäck, som stod för reduceringsmålet mot EBK/2 senaste vecka.

EPS/B ligger på samma saldo som HIFK efter fyra spelade matcher, då laget vunnit en gång samt förlorat tre under öppningsomgångarna. Det har blivit förluster mot HPS/2, MPS och Kasiysi/Hiki, men mot serienykomlingarna FC Loviisa kunde Esbolaget ta säsongens öppningsseger i säsongens andra match. Den totala målskillnaden står på saldot minus fem efter sex gjorda och elva insläppta mål. Lagets gjorda mål har fördelats väldigt ojämnt mellan matcherna, eftersom hela fyra av dem kom i segermatchen mot FC Loviisa. Titeln som lagets bästa målskytt fördelas mellan två olika spelare, då både Anna Vastela och Katri Kettunen hittat rätt sammanlagt två gånger hittills.

Emmi Vyyryläinen, som stod över matchen mot EBK/2, förväntas nu återvända till laguppställningen, och i målet är det Liisa Rahkola som får fortsatt förtroende mellan stolparna.