Skip to main content

8.7.2020 klo 18.30 RoPS – HIFK, Rovaniemen keskuskenttä

HIFK matkustaa Napapiirille kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa, jossa joukkue kohtaa Rovaniemen Palloseuran huomenna klo 18.30 alkaen. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun hakemaan uutta ja positiivisempaa lähtöä kauteen, sillä sekä HIFK että RoPS hävisivät kauden avausottelunsa viime viikolla.

Vastustajan esittely: RoPS

RoPS avasi oman kautensa päivää HIFK:ta myöhemmin, sillä rovaniemeläiset kohtasivat viime kaudella hopeaa voittaneen FC Interin vieraskentällä Turussa. Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt FC Inter joutui kuitenkin tekemään pitkän työpäivän kolmen pisteen eteen, ja peli ratkesi lopulta vasta ottelun viimeisen kympin aikana. RoPS-hyökkääjä Aleksandr Kokko tasoitti ottelun tilanteeksi 1-1 toisen puoliajan puolivälin tienoilla, mutta lopulta FC Interin voittolukemiksi merkittiin numerot 3-1 joukkueen tehtyä kaksi maalia ottelun lopussa.

Veikkausliigan kausiennakoissa rovaniemeläisjoukkueen on laajalti ennustettu kuuluvan sarjan heikoimpien joukkueiden joukkoon, mutta tiukka taistelu kärkipäähän povattua joukkuetta vastaan kauden avausottelussa osoittaa, että joukkueessa riittää nälkää ja taistelutahtoa. Joukkue on lähtenyt tähän kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun viime kaudet RoPS:in kakkosjoukkuetta valmentanut Vesa Tauriainen korvasi Pasi Tuutin, joka lähti Kuopioon ja liittyi Arne Erlandsenin johtamaan KuPS:in valmennustiimiin.

Joukkueen pitkäaikainen maalivahti Antonio Reguero siirtyi viime kauden jälkeen HJK:n riveihin, ja hänen tilalleen RoPS pestasi viime kaudella VPS:n maalilla pelanneen Martin Kompallan. Uusina pelaajina ryhmään ovat viime kauden jälkeen liittyneet myös Obed Malolo (keskikenttä, SJK), Zurab Tsiskaridze (toppari, Al-Jabalain FC), Raymond Gyasi (laituri, Stabæk) sekä HJK:sta tulleet lainapelaajat Enoch Banza ja Matias Niemelä.

HIFK:n tavoitteena nollata KuPS-tappio

HIFK:n kausi ei lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle vajaa viikko sitten kotiottelussa hallitsevaa mestaria Kuopion Palloseuraa vastaan. KuPS sai peliin todellisen salama-alun ja iski lukemiksi 0-3 vartin pelin jälkeen, eikä HIFK enää tämän jälkeen pystynyt pääsemään peliin mukaan. Synkkä alku jätti paljon parantamisen varaa, mutta onneksi uusi mahdollisuus tulee nopeasti eteen RoPS:in asettuessa vastaan vieraskentällä huomenna.

– Ollaan viikon aikana käyty läpi KuPS-peliä ja mietitty kaikkia niitä asioita, joita sen perusteella pitää parantaa. Omaa pelitapaa on käyty läpi ja nyt meidän tavoitteena on lähteä Rovaniemelle hakemaan selkeää parannusta viime otteluun verrattuna. Samalla haluamme myös napata kolme sarjapistettä mukanamme pohjoisesta, Joel Mattsson kommentoi.

– Meillä on paljon revanssihalua viime viikon jälkeen, sillä kauden avausottelu ei edustanut sitä, miltä me haluamme näyttää kentällä. Tällä viikolla työn alla on erityisesti ollut pelin kääntäminen puolustuksesta hyökkäykseen, sillä siinä meidän täytyy olla terävämpiä ja suoraviivaisempia. Jatketaan töitä pala kerrallaan, ja luotetaan tähän lähestymistapaan, toteaa päävalmentaja Tor Thodesen.

Joukkue lähti tänään matkaan kohti Rovaniemeä lähes täydellä ykkösmiehistöllä, mutta keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi on kuitenkin sivussa vielä ainakin huomisesta ottelusta.

– Toivon mukaan saisimme hänet mukaan seuraavaan otteluun, Thodesen sanoo.

Voit seurata huomista RoPS-ottelua suorana lähetyksenä Ruudun kautta!

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan Veikkauksen sivuilla neljä tuntia ennen ottelun alkamista Veikkauksen etuasiakkaille.