Skip to main content

8.7.2020 kl. 18.30 RoPS – HIFK, Rovaniemi centralplan

HIFK reser till Polcirkeln för att där spela säsongens första bortamatch mot RoPS med start klockan 18.30 imorgon. Båda lagen går in i matchen med förluster i sina respektiva säsongspremiärer, så en strävan till att få en ny och mer positiv upplevelse i säsongens andra match är något som båda lagen har som tema inför morgondagens drabbning.

Presentation av motståndarna: RoPS

RoPS inledde sin säsong en dag senare än vad HIFK gjorde, då laget mötte fjolårets silverlag FC Inter i en bortamatch i Åbo förra veckans torsdag. Även om FC Inter gick in i matchen som klar förhandsfavorit, fick laget ändå göra ett hårt jobb för att inkassera tre poäng mot RoPS. Matchens slutliga avgörande kom nämligen först under de sista tio minuterna. RoPS-anfallaren Aleksandr Kokko utjämnade till 1-1 då ungefär hälften av den andra halvleken var spelad, men till slut skrevs Inters segersiffror 3-1 efter två mål i slutet av matchen.

I förhandsblickarna har många placerat RoPS bland de svagaste lagen i årets Veikkausliiga, men den tuffa kampen mot en av de hårdaste motståndarna i säsongens öppningsmatch visar att laget inte saknar vilja eller kämpaglöd. Rovaniemilaget har en ny chefstränare, då Vesa Tauriainen, som tidigare tränat RoPS andralag, ersatte Pasi Tuutti, som i sin tur flyttade till Kuopio för att medverka i Arne Erlandsens tränarteam.

Lagets långvariga förstamålvakt Antonio Reguero lämnade Rovaniemi för HJK efter säsongen och istället för honom anställdes Martin Kompalla, som i fjol representerade VPS. Utöver honom har även Obed Malolo (mittfältare, SJK), Zurab Tsiskaridze (mittback, Al-Jabalain FC) och Raymond Gyasi (ytter, Stabæk) anslutit sig till laget som nya spelare efter den förra säsongen. Dessutom har laget fått två lånspelare från HJK i form av Enoch Banza och Matias Niemelä.

HIFK har som mål att nolla förlusten mot KuPS

HIFK:s säsongspremiär gick inte som planerat i matchen mot regerande mästarna KuPS förra veckan. KuPS fick en riktig rivstart på säsongen och siffrorna stod 0-3 efter femton minuters spel, vilket HIFK inte kunde återhämta sig från under slutdelen av matchen. Den dystra inledningen lämnade mycket utrymme för förbättring, men som tur är öppnar sig en ny möjlighet snabbt igen då RoPS står för motståndet på bortaplan imorgon.

– Vi har tränat på under veckan, gått igenom KuPS-matchen och de saker vi behöver förbättra från den, samt förtydligat hur vi vill spela. Nu gäller det att få en bra prestation imorgon, att spela enligt vårt eget spelsystem och förhoppningsvis få tre poäng med oss hem från Rovaniemi, säger Joel Mattsson.

– Förra veckan lämnade en stark vilja till revansch hos oss, eftersom vår insats inte representerade den bild vi vill ge av oss på planen. Under den gångna veckan har vi satsat speciellt på hur vi vänder spelet från försvar till anfall, för där behöver vi vara betydligt vassare och mer rätlinjiga. Vi behöver hitta tillbaka till att jobba vidare steg för steg, säger HIFK:s chefstränare Tor Thodesen.

Laget åkte idag iväg mot Rovaniemi med ett så gott som fulltaligt första manskap, men mittfältaren Moshtagh Yaghoubi står dock ännu över RoPS-matchen.

– Vi hoppas på att få med honom i vår följande match, säger Thodesen.

Du kan se morgondagens match i direktsändning via Ruutu!

Laguppställningarna publiceras på Veikkaus webbsida fyra timmar före matchen och är synliga för Veikkaus förmånskunder.