Skip to main content

Keskiviikkoiltana pelattiin HIFK-SJK -Veikkausliigaottelun lisäksi myös kaksi muuta HIFK-ottelua. Naisten edustusjoukkue palasi kolmen viikon kesätauon jälkeen sarjaotteluiden osalta tositoimiin vieraskentällä EBK/2:ta vastaan, kun taas HIFK/2 jatkoi sarjakauttaan miesten Nelosessa Töölössä Kurvin Vauhtia vastaan.

22.7.2020 EBK/2 – HIFK 2-1 (1-0)

HIFK:n naiset lähtivät Espooseen hakemaan paluuta voittojen tielle kahden hävityn ottelun jälkeen. Ennen ottelutauolle siirtymistä joukkue kohtasi sarjajohtaja HyPS:in Hyvinkäällä 2-0 -tappioon päättyneessä pelissä.

EBK/2:ta vastaan HIFK onnistui luomaan runsaan määrän maalipaikkoja, mutta tarvittava kliinisyys viimeistelytilanteissa jäi kuitenkin puuttumaan Espoon illassa. Ottelu eteni maalittomana lähes tauolle saakka, kunnes päätuomari vihelsi espoolaisjoukkueelle rangaistuspotkun pari minuuttia ennen tauon alkamista. Miia Koppanen laukoi kotijoukkueen yhden maalin johtoasemaan kyseisestä tilanteesta.

Ottelu eteni EBK/2:n 1-0 -johdossa lähes loppuminuuteille asti, kunnes Rebecca Björklund teki 2-0 -maalin kulmapotkutilanteesta neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. HIFK onnistui vielä hyvin rakennetun hyökkäyksen päätteeksi kaventamaan ottelun Bettina Stenbäckin toimesta pari minuuttia myöhemmin, mutta loppukiri ei riittänyt enää tasoitukseen asti. Loppulukemat kirjattiin siis muotoon 2-1 espoolaisten hyväksi, ja HIFK on nyt sarjataulukossa sijalla seitsemän neljän pelatun ottelun jälkeen.

Seuraava ottelu pelataan torstaina 30.7. EPS/B:tä vastaan Töölön pallokenttä 6-kentällä klo 18.15 alkaen. Selvitämme mahdollisuutta lähettää ensi viikon ottelu suorana lähetyksenä HIFK:n YouTube-kanavalla, mikäli kentän fasiliteetit antavat myötä. Palaamme tähän ensi viikon alussa, kun pääsemme tutustumaan kenttäalueen sähköpisteisiin ja mahdollisiin kuvauspaikkoihin!

22.7.2020 HIFK/2 – Kurvin Vauhti 1-1 (1-0)

HIFK/2:n ja Kurvin Vauhdin kohtaaminen käynnistyi Bolt Arenan takana heti HIFK-SJK -ottelun päättymisen jälkeen keskiviikkona. HIFK:n kakkosjoukkue voitti kauden kolme ensimmäistä otteluaan ja tuli yhdeksän saavutetun pisteen myötä keskiviikkoillan kamppailuun sarjajohtajan ominaisuudessa.

Myös ottelu Kurvin Vauhtia vastaan käynnistyi HIFK/2:n kannalta suotuisasti, sillä joukkue iski ottelun avausmaalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Asialla oli kauden yhdeksännen osumansa viimeistellyt Joel Määttä, jonka maalia oli alustamassa Niko Kinnunen.

Yhden maalin johtoasema säilyi aina ottelun loppuminuuteille saakka, mutta HIFK/2 joutui lopulta kokemaan kauden ensimmäisen pistemenetyksensä vierasjoukkueen tasoitettua pelin viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Punapaidat jatkavat tasapelistä huolimatta sarjan kärjessä, ja seuraava ottelu pelataan samalla pelikentällä (Töölön pallokenttä 6) keskiviikkona 29.7. Silloin HIFK/2 pelaa vierasottelun Töölön Taisto/Akatemiaa vastaan klo 20.00 alkaen.