Skip to main content

Förutom matchen mellan HIFK och SJK stod även två andra HIFK-matcher på programmet under onsdagskvällen. Damernas representationslag spelade sin första match efter den tre veckor långa sommarpausen i Esbo mot EBK/2, medan HIFK/2 fortsatte sin seriesäsong med en match mot Kurvin Vauhti hemma i Tölö.

22.7.2020 EBK/2 – HIFK 2-1 (1-0)

HIFK:s damer åkte till Esbo med avsikten att vinna igen efter två raka förluster. Före sommarpausen spelade laget en bortamatch mot HyPS, som förstärkte sin serieledning genom att vinna över HIFK med siffrorna 2-0.

Mot EBK/2 lyckades HIFK skapa många målchanser, men den sista skärpan saknades i samband med avsluten. Matchen var mållös nästan ända fram till paus, innan domaren dömde en straffspark för hemmalaget med två minuter kvar att spela av första halvlek. Miia Koppanen förvaltade straffen och sköt EBK/2:s första mål i matchen.

Siffrorna stod 1-0 under så gott som hela den andra halvleken. Med fyra minuter kvar av ordinarie speltid utökade hemmalaget sin ledning genom Rebecca Björklund i en hörnsituation. HIFK lyckades ännu reducera matchen efter ett välorganiserat anfall två minuter senare, men Bettina Stenbäcks mål blev matchens sista, och HIFK hann inte längre komma igen för att kämpa om poäng i Esbo. Därmed blev slutsiffrorna 2-1 till EBK/2, vilket betyder att HIFK ligger sjunde i serietabellen efter fyra spelade matcher.

Följande drabbning spelas för HIFK:s del torsdagen den 30.7. kl. 18.30 på Tölö bollplan 6 och då är det EPS/B som står för motståndet. Just nu utreder vi möjligheten att sända matchen i direktsändning på vår YouTube-kanal, ifall planens faciliteter möjliggör det. Vi kommer att besöka planen i början av nästa vecka för att kartlägga elkällor och eventuella inspelningspunkter, varefter vi kan bekräfta ifall det är möjligt att sända matchen live.

22.7.2020 HIFK/2 – Kurvin Vauhti 1-1 (1-0)

Matchen mellan HIFK/2 och Kurvin Vauhti i division 4 sparkades igång bakom Bolt Arena precis efter att Veikkausliigamatchen tagit slut i onsdags. HIFK:s andralag hade tre seriematcher och lika många vinster med sig och gick således in i matchen i egenskap av serieledare.

HIFK/2 inledde starkt även mot Kurvin Vauhti och gjorde matchens öppningsmål efter drygt 30 minuters spel. Niko Kinnunen spelade fram till Joel Määttäs nionde mål för säsongen, och siffrorna stod 1-0 då pausvilan inleddes.

Ledningen höll i sig nästan ända till slut, men den här gången åkte HIFK/2 på sitt första poängtapp för i år då bortalaget kvitterade till 1-1 med cirka fem minuter kvar av matchens ordinarie speltid. Trots det oavgjorda slutresultatet fortsätter HIFK/2 som serieledare. Laget spelar följande gång onsdagen den 29.7. och då handlar det om en bortamatch mot Töölön Taisto/Akatemia kl. 20.00 på Tölö bollplan 6.