Skip to main content

Kakkosjoukkueen kausi käyntiin kolmella voitolla

HIFK/2 on aloittanut kautensa Nelosessa varsin mallikkaasti joukkueen voitettua jokaisen tähän mennessä pelaamansa ottelun. Kauden avauksessa Ellas kaatui vieraskentällä lukemin 1-2, jonka jälkeen joukkue on napannut kaksi murskavoittoa kahdessa seuraavassa ottelussaan. HJK/Laajasalo kaatui vieraissa lukemin 2-7, ja 1.7. pelatussa kotiavauksessa Roihuvuoren Ruisku joutui HIFK:n jyrän alle lukemin 7-1. Kokosimme yhdessä HIFK/2:n päävalmentaja Jukka Aakon kanssa pienen tiivistelmän kauden ensimmäisistä sarjaotteluista.

14.6.2020 Ellas – HIFK/2 1-2 (0-0), Latokartanon tekonurmi

HIFK/2 joutui tekemään täyden päivätyön kolmen pisteen eteen sarja-avauksessa Ellaksen vieraana helteisellä Latokartanon tekonurmella. Peli oli ensimmäisellä puoliajalla kauden avausottelulle tyypillisesti hieman sekavaa, mutta tauolla tehdyt kolme pelaajavaihtoa ja ryhmityksen muutos toivat tähän muutosta. Toinen puoliaika olikin täysin punaisten komennossa, ja reilun tunnin pelin jälkeen juuri vaihdosta kentälle tullut viime kauden paras maalintekijä Tommi Arffman haistoi Joel Määtän pienen jatkon, kiersi helposti maalivahdin, ja muutti tilanteeksi 0-1 sijoittamalla pallon vastustajan maaliin.

Hetkeä myöhemmin sama parivaljakko oli jälleen asialla, mutta tällä kertaa Arffman haastoi upeasti laidalta ja toimitti kovan matalan pallon maalinedustalle, jossa Määtällä oli helppo työ siirtää vieraat 0-2 -johtoon. Tämän jälkeen peli tuntui olevan paketissa, mutta pieni liukastelu omalla kenttäpuoliskolla avasi Ellakselle maalintekopaikan, jonka joukkue myös hyödynsi. Lukemiksi siis 1-2 Ellaksen käytännössä ensimmäisen maalipaikan jälkeen.

Heti perään vaihtopenkillä koettiin sydämentykytyksiä, kun pallo tärähti tolpan ulkoreunaan. Tämän jälkeen peli saatiin takaisin kontrolliin ja lopulta 1-3 oli lähempänä kuin tasoitus, mutta avausvoitto irtosi lopulta lukemin 1-2.

24.6.2020 HJK/Laajasalo – HIFK/2 2-7 (1-6), Laajasalon nurmi

Myös kauden toinen ottelu pelattiin vieraskentällä. Helle ja upeassa kunnossa ollut Laajasalon nurmi tarjosivat hyvät puitteet, kun isäntänä oli kauden 5-3 -voitolla avannut HJK/Laajasalo. Kopissa puhuttiin ennen peliä siitä, että tänään näytetään kaapin paikka heti alusta asti. Alku olikin lupaava, sillä vierasjoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku heti ottelun toisella minuutilla.

Joel Määttä asettui pallon taakse ja laukoi pallon maalivahdin käsien kautta maaliin. Tämän jälkeen pallo kävi tolpassa ja peli vyöryi vaarallisesti kohti vastustajan maalia, mutta seuraavan maalin iski kuitenkin kotijoukkue. Vaarattoman näköinen vastustajan hyökkäys avasi HIFK:n oikean laidan, ja vastustajan hyökkääjä hyödynsi tilanteen tasoittamalla pelin lukemiin 1-1.

Joukkue ei tästä hätkähtänyt, ja sen jälkeen alkoi Määtän show, jonka päätteeksi lukemat olivat 35 minuutin pelin jälkeen 1-6 vierasjoukkueelle. Määttä alusti ensin Tommi Arffmanin 1-2 -johtomaalin, jonka jälkeen hän itse teki HIFK:n seuraavat kolme maalia. Maaliensa jälkeen Määttä hankki joukkueelleen vielä toisen rangaistuspotkun, jonka tämän kauden uusiin pelaajiin kuuluva Said Mijoc antoi valmennuksen pyynnöstä. Mijoc ei erehtynyt, vaan viimeisteli taukolukemiksi murskaavat 1-6.

Loppupeli oli tämän jälkeen enemmän tai vähemmän pelailua, ja loppulukemat kirjattiin pelin päätteeksi muotoon 2-7. Muuan Otto ”Ode” Jahn kirjautti nimiinsä HIFK:n seitsemännen osuman.

1.7.2020 HIFK/2 – Ruisku 7-1 (4-0), Töölön pallokenttä 6

Kauden ensimmäisessä kotipelissä Bollis 6 -kentällä vastaan asettui nousijajoukkue Roihuvuoren Ruisku. Joukkueen runko koostuu ulkomaalaistaustaisista pelureista, joista tunnetuin on aikoinaan Veikkausliigan mestaruuttakin Hakan ja HJK:n riveissä juhlinut Cheyne Fowler.

Pelissä nähtiin paljon liukutaklauksia, mutta enimmäkseen nuori kotijoukkue oli sen verran vikkeläjalkainen, että se kerkesi näiden alta pois. Ottelussa nähtiin useita hienoja maaleja ja vaikka urhoollisesti taistellut vierasjoukkue laittoi pystyyn kovan taistelun, oli tasoero kuitenkin varsin selkeä. 0-0 tilanteessa loistavan alkukauden pelannut maalivahti Alex Hendren joutui kuitenkin kertaalleen venymään upeaan torjuntaan vastustajan painavan laukauksen seurauksena.

Hetkeä myöhemmin Niko Kinnunen vei kauden ensimmäisellä osumalla kotijoukkueen 1-0 johtoon Said Mijocin hyvän esityön jälkeen. 2-0 -osuma tuli rankkarista, jonka Mijoc hommasi jo kolmannen kerran tämän kauden sarjapeleissä. Edellisessä ottelussa neljä maalia tehnyt Joel Määttä asettui pallon taakse ja kauden kuudes osuma näki päivänvalon. Maalit vapauttivat peliä lopullisesti, ja ennen puoliaikaa nähtiin vielä varsin upea maali, jota Kinnunen oli alustamassa. Tilanne päättyi Mijocin puskemaan osumaan, joka syntyi Tuomas Tiaisen millintarkasta tarjoilusta.

Toinen puoliaika eteni hyvin pitkälti kotijoukkueen komennossa, ja Määttä iski jälleen hattutempun kasvattaen samalla kauden maalisaldonsa jo kahdeksaan. Siihen lisättynä Mijocin illan toinen ja Miika Erälinnan kauden avausmaali toi kotijoukkueelle mukavan 7-1 -voiton, ja näin ollen pienelle sarjatauolle lähdetään täyden yhdeksän pisteen turvin maalierolla 16-4.

Päävalmentajan kommentit

– On todella hienoa, että meidän hyökkääjät ovat saaneet runsaasti onnistumisia alkukaudesta ja isohkot voitot ovat myös mahdollistaneet laajan rotaation, joten kaikille on saatu pelituntumaa heti alkukaudesta. Joel Määttä on ollut täysin pitelemätön ja kahdeksan maalia ja kaksi maalisyöttöä ovat sellaisia lukemia, että ehkä edustuksen valmennuksen kannattaisi tulla katsomaan hänen menoaan, toteaa joukkueen päävalmentaja Jukka Aakko pilke silmäkulmassaan.

– Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon ja talvella futsalin pelaamisen yhteydessä syntyi päätös siitä, että tämän joukkueen tarina ansaitsee paremman lopetuksen kuin viime kauden putoaminen. Itse koin voimakkaasti, että haluan omalta osaltani auttaa kaikin tavoin sen tarinan kirjoittamisessa.

– Kausi on kuitenkin vasta alussa ja fokus täytyy pitää tavoitteessa. Joukkue on nyt hyvässä lennossa ja uskon, että peli kerrallaan tullaan hoitamaan ja että kausi voi saada huikean lopun 30.9, kun kohdataan PPJ Bolliksen illassa, hän fiilistelee.

Nousua takaisin Kolmoseen tavoittelevan joukkueen seuraava peli pelataan Bollis 6 -kentällä keskiviikkona 22.7 20.15 Kurvin Vauhtia vastaan. Ennen ottelua pelataan HIFK:n ja SJK:n välinen Veikkausliigaottelu, jonka jälkeen jalkapalloiltaa voi jatkaa HIFK/2:n ottelun parissa Bolt Arenan takana sijaitsevalla kentällä.

– Vierasjoukkueella (Kurvin Vauhti) on monesti ollut varsin äänekäs oma kannatusporukkansa mukana, niin olisi hienoa hiljentää heidät yhdessä sekä kentällä, että kentän laidalla!