Skip to main content

1.7.2020 HyPS – HIFK 2-0 (1-0)

HIFK kohtasi eilen Hyvinkään Palloseuran vieraskentällä kauden kolmannessa ottelussa. Joukkue lähti otteluun viime viikon JäPS-tappion jälkeen tavoitteenaan palata voittojen tielle sarjaa johtanutta hyvinkääläisryhmää vastaan. Täksi kaudeksi ryhmään liittynyt maalivahti Liisa Rahkola pääsi ensi kertaa tositoimiin HIFK:n tolppien välissä.

JäPS teki ottelun avausmaalin vajaat seitsemän minuuttia ennen ensimmäisten puoliajan loppumista. Veera Korjus puolusti rangaistusalueen sisällä tilanteessa, jossa vastustajan hyökkääjä lopulta meni nurin. Tuomarin tulkinnan mukaan pallo vietiin pilkulle tilanteen jälkeen, ja HyPS:in Lotta Lindström laukoi kotijoukkueen johtoon.

Ottelun toinen maali nähtiin toisella puoliajalla ja asialla oli HyPS:in paras maalintekijä Anniina Jurvanen kauden kahdeksannella osumallaan. Jurvanen puski kulmapallon HIFK:n maaliin ottelun 72. peliminuutilla, ja näihin lukemiin ottelun viimeinen vartti ei enää tuonut muutosta.

– Mielestäni puolustuspeli oli hyvää, eikä HyPS juurikaan saanut luotua maalipaikkoja pelitilanteissa matsin aikana. Erikoistilanteista tuli sitten nuo maalit, joten niitä meidän pitää jatkossa puolustaa paremmin ja pelata niin, ettei niitä pääse syntymään vastustajalle. Hyökkäyspäädyssä meillä oli myös paikkoja, joita pitäisi hyödyntää fiksummin seuraavissa peleissä. Nyt meillä on edessä parin viikon kesäloma ennen kuin jatketaan treenejä ja pelejä heinäkuun loppupuolella, hyökkääjä Emma Rantamaa kommentoi.

HIFK:n seuraava matsi pelataan keskiviikkona 22.7. Espoossa, jossa joukkue kohtaa EBK/2:n Keski-Espoon tekonurmella klo 19.00.

HIFK:n avauskokoonpano HyPS-ottelussa:
2 Lotta Anderson
5 Maria Lavemäki
7 Iina Ahola
8 Hanna Halonen
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
22 Emma Rantamaa
30 Liisa Rahkola (mv)
36 Emmi Vyyryläinen
37 Elina Sjölinder
95 Ida Uoti