Skip to main content

1.7.2020 HyPS – HIFK 2-0 (1-0)

HIFK mötte igår HyPS från Hyvinge på bortaplan i säsongens tredje match, där laget hade som målsättning att vinna igen efter förra veckans förlust mot JäPS. Målvakten Liisa Rahkola, som anslöt sig till laget inför den här säsongen, fick spela sin första match i HIFK mot serieledarna från Hyvinge.

JäPS gjorde matchens öppningsmål då knappa sju minuter återstod att spela av matchens första halvlek. Veera Korjus försvarade innanför straffområdet i en situation där motståndarnas anfallare till slut föll omkull. Domaren blåste en straffspark åt hemmalaget, som förvaltade situationen effektivt och gick upp i en 1-0 -ledning genom Lotta Lindström.

Matchens andra mål uppstod under den andra halvleken och denna gång var det HyPS bästa målskytt Anniina Jurvanen som gjorde sitt åttonde mål för säsongen. Hon nickade in bollen efter en hörna, som slogs då 72 minuter av matchen hade spelats. Dessa siffror förblev oförändrade ända tills slutvisslan ljöd.

– Jag tycker att vi lyckades bra i försvaret, då HyPS inte riktigt fick till stånd några chanser i vanliga spelsituationer. Målen kom sedan i specialsituationer, och vårt försvarsspel i dem är något som vi behöver jobba mera med, samt fundera på hur vi kan spela så att motståndarna inte får så många specialsituationer mot oss. I anfallet hade vi en del chanser, men vi måste bli bättre på att dra nytta av dem här framöver. Nu har vi sommarledigt i ett par veckor innan vi börjar träna och spela igen i slutet av juni, kommenterar anfallaren Emma Rantamaa.

HIFK:s följande match spelas den 22.7. i centrala Esbo, där man möter EBK/2 med start klockan 19.00.

HIFK:s öppningselva mot HyPS:
2 Lotta Anderson
5 Maria Lavemäki
7 Iina Ahola
8 Hanna Halonen
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
22 Emma Rantamaa
30 Liisa Rahkola (mv)
36 Emmi Vyyryläinen
37 Elina Sjölinder
95 Ida Uoti