Skip to main content

Veikkausliigan otteluohjelma on julkaistu

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2020 on julkistettu. Kausi alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja päättyy sunnuntaina 22. marraskuuta.

Sarjajärjestelmä on pääpiirteissään sama kuin viime kaudella. Kahdentoista joukkueen runkosarja pelataan heinäkuusta lokakuuhun. Runkosarjassa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kotona ja vieraissa.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan runkosarjasijoitusten perusteella kahteen ryhmään. Runkosarjan kuuden ylemmän joukkueen muodostama mestaruussarja ja kuuden alemman joukkueen muodostama haastajasarja pelataan marraskuussa. Mestaruussarjassa ja haastajasarjassa ratkeavat niin mestaruus ja mitalistit kuin myös putoajajoukkue. Vain lopputurnausta viimeisestä europaikasta ei pelata kaudella 2020. Jokainen joukkue pelaa yhteensä 27 ottelua, eli 22 ottelua runkosarjassa ja 5 ottelua jatkosarjassa.

HIFK:n ensimmäinen Veikkausliigaottelu pelataan Bolt Arenalla heti ensimmäisellä kierroksella keskiviikkona 1.7., jolloin joukkue kohtaa KuPSin klo 18.30 alkavassa ottelussa. Löydät HIFK:n kaikki matsit nettisivujen otteluohjelmaosiosta.

Ennen Veikkausliigakauden alkua vuorossa on lisäksi kaksi harjoitusottelua. 17.6. HIFK kohtaa EIF:n vieraskentällä ja 24.6. IFK Mariehamnin kotona. EIF vastaa kotijoukkueena Tammisaaren ottelun järjestelyistä, kun taas HIFK:n kotiottelu viikkoa myöhemmin tullaan pelaamaan suljetuin ovin.

– Tuntuu helpottavalta, että meillä nyt vihdoin on valmis otteluohjelma tiedossa. Tulevan kauden aikana yleisöltä vaaditaan paljon kärsivällisyyttä ja joustavuutta. Odotamme vielä uusia viranomaislinjauksia yleisötapahtumista ensi viikolla, jonka jälkeen teemme päätöksiä kausikorttien ja lipunmyynnin osalta. Tärkeintä on kuitenkin, että pääsemme kohta taas pelaamaan jalkapalloa, kommentoi HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret.