Skip to main content

Matchprogrammet i Veikkausliiga har publicerats

Matchprogrammet för Veikkausliigasäsongen 2020 har nu publicerats. Säsongen börjar onsdagen den 1.7. och avslutas söndagen den 22.11.

Seriesystemet är huvudsakligen det samma som det var i fjol. En grundserie med tolv lag spelas mellan juli och oktober. Man möter varje motståndare två gånger, en gång hemma och en gång borta.

Efter grundserien delas lagen in i två olika grupper på basen av placering. Mästerskapsserien med lagen på placeringarna 1-6 samt utmanarserien med lagen på placeringarna 7-12 spelas i november. I dessa fortsättningsserier avgörs mästaren, medaljerna samt det lag som blir nedflyttat till Ettan. Europlayoffturneringen kommer däremot inte att spelas säsongen 2020. Varje lag spelar alltså 27 matcher under säsongen: 22 grundseriematcher och fem fortsättningsseriematcher.

HIFK:s första Veikkausliigamatch spelas genast under den första omgången den 1.7., då KuPS besöker Bolt Arena med start kl. 18.30. Du hittar HIFK:s alla matcher under Spelschema-fliken här på webbsidan.

Innan Veikkausliigasäsongen kör igång kommer HIFK dessutom att spela två träningsmatcher, först mot EIF på bortaplan den 17.6. och sedan mot IFK Mariehamn på hemmaplan den 24.6. EIF ansvarar för arrangemangen under sin hemmamatch. HIFK:s hemmamatch kommer att spelas utan publik.

– Det känns skönt att vi nu har kommit så långt att vi har ett färdigt matchprogram. Under den kommande säsongen kommer det att krävas en hel del med tålamod och flexibilitet från vår publik. Vi väntar på myndighetsanvisningar om publikevenemang i juli nästa vecka, och kommer så fort vi fått dem att fatta ett beslut om hur vi gör med våra säsongskort och vår biljettförsäljning. Det viktigaste är ändå nu att vi snart kommer att få spela fotboll igen, kommenterar HIFK:s vd Christoffer Perret.